Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Látogatottsági kulisszatitkok az elmúlt két hónapról

Látogatottság Statisztika

Úgy döntöttem picit megmutatom azokat a számadatokat, amiket csak én látok és, hogy mi alapján szűröm le valójában mi érdekel jobban titeket (a poszt alján a nyers számadatok). Bár igazából nem feltétlen mondhatni, hogy ez alapján választok témát, mivel mondjuk kitaláltam, hogy bemutatok magyar együtteseket is, akiket kevésbé játszanak a rádiók, mégis a látogatottsági lista legvégén szerepelnek, pedig szerintem nagyobb figyelmet érdemelnének (SuperStereo ; 3LAND), aztán váltottam, és kitaláltam, hogy a saját kedvenc Youtube-sztárjaimat is bemutatom, az ő adataik egész jók, Péter Bence rögtön a második legtöbb kattintást kapta. De nyilván ez adódik a sokrétű, eltérő zenei ízlésvilágokból.

Mondjuk én most aktuálisan Leroy Sanchez (Link: http://cookiesofisti.reblog.hu/leroy-sanchez) Preacher dalára vagyok legjobb rákattanva, annyira jól sikerült szerintem, hogy rádiókba is szívesen hallgatnám. Filmeket és sorozatokat is igazából arra összpontosítva válogatok, hogy valami különleges legyen, vmi, amit nagyobb eséllyel nem láttatok, mint ellenkezőleg, vagy ha sokan is láttak, ha mégis adódna aki nem, akkor észrevegye. Illetve figyelek arra, hogy régi filmek remake-jeivel is foglalkozzak, úgy, hogy kedvet kapjatok akár mindkettő megtekintéséhez.

Node jöjjön az összesített TOP10-lista alább. Ahogy látjátok a legnagyobb látogatottsága az Endless Love ajánlójának volt. Ez a beszámolóm talán attól is különleges, hogy az összes közül talán ez a leghosszabb és ebbe "öntöttem bele" legjobban akkor a spontaneitás hevében a lelkem. :)

Aztán ahogy már említettem, második helyen Péter Bence áll, a zseniális zongorazsonglőr. Mókás, hogy felkúszott a dobogóra az eddigi talán egyetlen negatívabb kritikám, az Alita. Kedvenc sorozatom, az Odaát, ami meg kaszát kapott, így az idein felül már csak egy évadot él, kevéssel lemaradva a negyedik helyet szerezte meg. A Gorillák a ködben remekmű számomra is meglepetést hozott, hogy ennyien kíváncsiak voltatok rá, pedig első volt a régi filmcímek választásából. A Hogyan legyünk szinglik? még a Reblog címoldalára is kikerült hatodik helyet bitorolva. Hetedik helyet szerezte meg, ugyanakkor egyik leggyorsabban felfutott poszt, a A Pénznyelő Tom Hanks-szel. Nyolcadik helyet kapta egy különleges katasztrófa-dráma film, a A bátrak. És kilencedik helyen újra egy magyar kedvenc, a Neoton Família csillaga, Csepregi Éva legfrissebb dala. Végül tízedik helyig jutott egy igazán szórakoztató tinédzser-vígjáték, az Ufók a padláson.
Ha az alábbiakban a címekre kattintotok, megnyithatóak a posztok.

01. Endless Love                           Látogatottság: 1119
02. Péter Bence                             Látogatottság: 968
03. Alita - A harc angyala           Látogatottság: 965
04. Supernatural sorozat            Látogatottság: 916
05. Gorillák a ködben                  Látogatottság: 837
06. Hogyan legyünk szinglik?   Látogatottság: 746
07. A pénznyelő                           Látogatottság: 686
08. A bátrak                                  Látogatottság: 573
09. Csepregi Éva - Titok            Látogatottság: 500
10. Ufók a padláson                    Látogatottság: 493

Köszönöm Szépen, hogy ennyien olvassátok és követitek az írásaimat! :)
Isti

Kép forrása: hu.pinterest.com

0 Tovább

Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya

Sweeney Todd - The Demon Barber of Fleet Street - Nos, azt kell mondjam különleges produkció, ami ha nem olvasnánk utána, akkoris tudnánk, hogy Tim Burton rendezés, annyira minden ízében magán hordozza a rendezőre oly' jellemző stílusjegyeket és sötét képi világot.

 


Nem először dolgozott már ennél az alkotásnál együtt a színészlegenda Johnny Depp és a rendezőóriás Tim Burton. Olyan színházi adaptációt tettek le végeredményként az asztalra, ami egyszerre sokkoló és vicces, de nem vígjáték, egyszerre thriller és horror, de másik szemmel nézve romantikus dráma, sokféle kettősséget ötvöz és gyönyörűen lavíroz a műfajok között.

Rögtön szólok, ez sokkal inkább "éneklős" musical, mint film (ha valaki inkább filmesebb műfajra vágyik, annak inkább az alábbi írásomat javaslom: A legnagyobb showman.). Mikor először láttam én pont fordítva vártam, de ugyanakkor pozitívan csalódtam, remekművet láttam.

Nehéz magát, a történetet elmesélni úgy, hogy ne legyen sejhető túl sok minden. Így inkább csak annyit mondok, hogy emberünk, Sweeney Todd egy bosszúálló karakter, egy karizmatikus borbély, aki "magánakvaló módon" szolgálja ki a kezei közé kerülő vendégeket.
Lássunk két részletet a filmből, hogy mire számíthattok:

 

 


IMDB szerint 7,4 pont, nem nem, persze, hogy csóválom a búrámat, ez legalább 9,5 pontot ér.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: decubeeyalgomas.blogspot.com

 

0 Tovább

Leroy Sanchez

Youtube-sztárt már mutattam be nektek (Link: Pellek), remélem sokatoknak kellemes meglepetést szerezve. Most egy hasonló, vérbeli, szintén elképesztő tehetséggel bíró, igazi csillagot hoztam nektek Spanyolország szülötteként (1991. szeptember 1.) Leroy Sanchez személyében. Tavaly októberben jelent meg legutóbbi saját dala, a Preacher, kezdjük evvel a sort:

 


Szerintem fantasztikus lett. Tökéletesen tükrözi a zseniális előadásmódját, az elképesztő orgánumot és a rádiók játszási listájára való "jogosultságot". Bőven mehetne itthon is a TOP40-ekben, sőt!

Egy tavaly nyári dala akusztikus verzióban, Don't Let Me Down:

Node, főleg feldolgozások kötődnek a nevéhez, így most következzen egy ilyen, Ed Sheeran - Happier:

 


Aztán a keményebb diszkózenék közül egy Martin Garrix dal Madilyn Bailey-vel az oldalán. Duettben is szenzációs:
MARTIN GARRIX & BEBE REXHA - In The Name Of Love

 


Jöjjön egy igazi örökzöld klasszikus átdolgozás, gyönyörű és romantikus lett, Whitney Houston - I Will Always Love You:

 


Listám közepére hagytam azt a dalt, amiből pár éve megismertem, mondanom sem kell, kötelező meghallgatni Adele - I Miss You:

 


Aztán van, az az eset amikor elgondolkozol, hogy lehet jobb a feldolgozás, mint az eredeti. Szemezgessetek bátran még az alábbi listából és döntsétek el ti. Írjátok meg mennyire sikerültek.

Shawn Mendes - Mercy

Lukas Graham - Love Someone

 

Shawn Mendes - In My Blood

 

Ariana Grande - No Tears Left To Cry

És persze a fenti lista nem a teljes repertoár, mostanra koncertezik is. Szóval bátran lapozzatok bele a Youtube-csatornájába, kövessétek, Nassoljátok! ;)


YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/superleroyvv/videos
INSTAGRAM: http://www.instagram.com/iamleroysanchez
TWITTER: http://www.twitter.com/iamleroysanchez
FACEBOOK: http://www.facebook.com/iamleroysanchez
WEBSITE: https://www.leroysanchez.com/


Kép forrása: www.may.live

 

0 Tovább

A pénznyelő

 

The Money Pit - Avagy, ha már legutóbbi bejegyzésemben amúgyis a TOP3 vígjátékokról esett szó, íme mégegy ezek közül. Igaz, picit ugrunk az időben, egészen 1986-ig, de ne tessék megijedni, elsőosztályú szórakoztatást és kikapcsolódást kapunk a Steven Spielberg producer nevével fémjelzett, Tom Hanks és Shelley Long főszereplésével készült produkcióban.


Tom Hanks-től inkább a komolyabb műfajt szoktuk meg szerintem, de kiválóan helyt áll, mi több mesterien adja vissza a filmvásznon a profi forgatókönyvnek is köszönhetően miként zajlik úgy általában egy ház- vagy lakásfelújítás. Milyen zökkenőkkel, meglepetésekkel, nyűggel vagy kérdésekkel szembesül az ember. Mindezt olyan zseniális vígjáték műfajbeli köntössel felöltöztetve sikerült tálalni, hogy abból egy fantasztikusan élethű történet bemutatása kerekedett ki.

A poén a poénban, hogy ahogy a színészek karakterei a filmben, aki már átélt felújítást vagy építőiparban dolgozik és végzett hasonló munkálatokat, az az átélhetőség okán szintén lesz, hogy nem tudja egyszerre sírjon vagy nevessen vagy sírjon a nevetéstől a filmben felvonultatott szituációkon. Szinte percig nem állnak meg a poénok és a poénos jelenetek.

Számomra a két legviccesebb pillanat, az egyik mikor emeletről leszakad a földszintre a vízzel éppen teleengedett kád vagy amikor Shelley Long kinyitja reggel fogmosás közben a pipere kisszekrényt és a szekrény hátfala helyén bekandikál egy építőmunkás.
Egy szó, mint száz, ezt is látnotok kell! IMDB szerint 6,3 pont, tényleg semmi humorérzékük, szóval ha már TOP3, értelemszerűen megy a 10 pont neki!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: sky.com

 

0 Tovább

Hogyan legyünk szinglik?

How to be single - Avagy minden idők legjobb TOP3 vígjátéka közül az egyik. Igen-igen kérem szépen, itt nem kispályás poénok szállingóznak ám. Ez a film elképesztő zsenialitással lavírozik egy kifejezetten szórakoztató vígjáték és egy sok szempontból erőt adó, különleges, hasznos élettanácsokat felvonultató film finom mezsgyéje között.

Én tavaly decemberben láttam először, de annyira beütött, hogy egymás után kétszer is megnéztem. Beleszögezett a kanapéba.

Akkora beszólások, vicces jelenetek, életszagú, humoros szituációk vannak benne, hogy sírva fogod a hasadat a nevetéstől. Hasznos élettanácsként persze nem olyanra gondolok, mint, hogy a filmből megtanulhatjuk minden pasi és csaj között van pialimit, ami után szex következik.. neeem :) érezni fogod, hol vannak elültetve ezek a speciális részek. Igaz, nem árt ha bizonyos élettapasztalat már van mögötted, de akkor később fogod meglátni majd ezeket.

Mindesetre elképesztő kikapcsolódás, lazulás és "ereszd el a hajam". Apró darabkákban persze azért tartalmaz vérbeli szerelmes pillanatokat is, hiszen a téma is kívánja, de önmagában tízezerszeresen vígjáték és kevésbé romantikus film, de újfent mondom, attól függ honnan nézed. Nem tudom miért, de az a szó jut igazából eszembe a produkcióról, hogy 'gyógyír', persze önmagában a sok nevetés is 'gyógyír', tehát lehet ezért is érzem ezt, de a sok vicces és komoly tanács is egyszerre adhatja.

Háromszor láttam a filmet, de úgy érzem még számtalanszor fogom, elképesztő. Mondanom sem kell, egy ilyen szinten eltalált alkotás alá fantasztikus bulizenéket és optimizmust sugárzó muzsikákat sikerült pakolni. Szóval a stáblista végét is érdemes megvárni, ha nem szeretnétek film közben végig Shazamozni.
Személyes kedvencem Hailee Steinfeld - Love Myself:


Szingli vagy? Nézd meg! Nem vagy szingli? Nézd meg! Magányos vagy? Nézd meg! Nevetni szeretnél közel két órát? Nézd meg! Kiváncsi vagy másnaposságűző speciális receptekre? Nézd meg! Élettanácsokra vagy kíváncsi vicces köntösbe öltöztetve? Naná, hogy nézd meg! Nézd meg!
IMDB szerint 6,1 pont, nincs ízlésük komolyan vagy humoruk? Áh, adjuk csak szépen a telitalálat 10 pontot!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: youtube.com

0 Tovább

Hans Zimmer - Live In Prague

Egy igazi zenei ínyencséggel érkezem ezúttal, akit a rádiókban nem igazán hallunk, sokkal inkább legendás filmek közben. Olyan filmek kötődnek a nevéhez a sok évtized alatt, mint a Gladiátor, Esőember, Csillagok között, Karib-tenger kalózai, Eredet, Batman - A sötét lovag, A vasember, Ál/Arc, A szikla, Rés a pajzson, Az Oroszlánkirály..

Ezek közül számtalan felcsendül a bejegyzésben található legalsó linken teljes két órás terjedelmében meghallgatható 2016-os prágai koncert hanganyagában, amiből amúgy DVD- és BD-kiadvány is megjelent. Kiváló meditációs kikapcsolódás.

Külön belinkelem pár személyes kedvencemet tőle, de gyakorlatilag megszámlálhatatlan amit szeretek a művei közül, szoktam is említeni, az a film garancia a sikerre, ami alá ő komponálja a muzsikát, de minimum kötelezően meg kell nézzem. Szóval következzenek a kedvenceim tőle, alattuk pedig a prágai koncertlink.
Nassoljátok! ;)

The Lion King (Live In Prague)

 

Rainman (Live In Prague)

 

Inception

 

The Rock

 

Face/Off

 

És akkor a teljes prágai koncert-hanganyag:

 

Tipp: Ha a videó alatt a More/Több feliratra kattintatok a Youtube-on, akkor a teljes tracklist olvasható lesz (melyik dal hány perckor csendül fel vagy éppen mikor mi szól pontosan).

Kép forrása: forumcinemas.lv

 

0 Tovább

Üveg

Glass - Megvallom őszintén nem hallottam a filmről mielőtt random fel nem vetettük a múlt hétvégén barátokkal, hogy "vmire üljünk már be moziba" és rá nem vetődtünk az előzetesre. Hmmm, mondom M. Night Shyamalan (tetszik tudni Hatodik érzék, Jelek, Sebezhetetlen), meg Bruce Willis és Samuel L. jackson, voltak már együtt, csaknem lehet rossz.


Aztán, mint kiderült, ez egyfajta trilógia harmadik része, amiből én anno az első részt, vagyis a Sebezhetetlent láttam. Az fenomenális zsenialitás, elképesztő mestermű mind forgatókönyv, mind színészi alakítások szempontjából, a látványvilág meg mintha egy sötét Tim Burton rendezés volna. Az alapsztori ott annyi, hogy Bruce Willis (David Dunn) túlél egy vonatszerencsétlenséget, de csakis ő, aztán felfigyel rá a média és nem csak a média, hanem valaki a háttérből, Elijah Price (Samuel L. Jackson).

Olyan típusú film, aminek ha belemegyek a történetébe, nehéz kikerülni a spoilert, szóval a lényeg, hogy Elijah képregényszerűen hisz a világban, miszerint léteznek szuperhősök és azok ellentettjei.
Ő maga egy rendkívül ritka betegségben szenved, szilánkosra törik a csontja a legapróbb ütéstől is. Rendíthetetlenül hisz abban, hogy a világ úgy van felépítve, ha ilyen ember, mint ő létezik, valahol máshol létezik "A sebezhetetlen" változata is. Erre teszi fel egész életét, kutat, figyeli a híreket.. mígnem egymásra találnak. Node a többihez nézzétek meg először a Sebezhetetlent.

Aztán pár éve elkészült a Széttörve, ami nekem kimaradt az életemből, annak a leírása nem fogott meg, se a karakterek, se az előzetes, azt se tudtam, hogy köztes összefüggésben áll a korábbi Shyamalan filmmel. Annak a főszereplője egy huszonx személyiségű karakter, Kevin Wendell Crumb (James McAvoy, akit az X-Men filmből ismerhetünk legfőképpen).

És akkor jön az Üveg, ami összeköti a három főhőst, a sebezhetetlent, mr. üveget, és a sokszemélyiségű karaktert. Elkapják mindhármukat és kivizsgálás alá kerülnek. Persze nem megy ez olyan egyszerűen, kellett tudni kinek mik a gyengepontjai, de ezeket természetesen nem árulom el. Fontos szerepet kap az Üvegben egy negyedik karakter, Dr. Ellie Staple (Sarah Paulson, aki az American Horror Story sorozatból vált igazán nagy sztárrá szerintem). Ő próbálja meggyőzi mindhármukat és bebizonyítani róluk, hogy szuperképességű emberek nem léteznek és mindhárman pusztán beképzelik ezeket a dolgokat.. Vajon sikerül neki? Vajon tényleg csak illúziók sokasága? Vajon ki győz, ha mindhárman kiszabadulnak? Vajon győzhet bármelyikük vagy csavar lesz?

Összességében azt mondom, teljesen érthető a film így is, ha esetleg közületek is van aki a középső filmet nem látta, csak az elsőt. Végeredményben kapunk egy modern thriller-t, de én nem éreztem átütőnek, ellentétben az első filmmel. Kicsit úgy voltam a végén, hogy oké, jó-jó, de vajon hozzá kellett-e ezért nyúlni. Talán igen, talán nem. Döntsétek el ti, és írjátok meg. Látvány, izgalom, trükkös akciójelenetek adottak és kedvenc színészeim hozzák a formájukat.
IMDB szerint 7 pont, a blog írása óta első alkalommal egyezik a véleményünk, abban az esetben ha a Sebezhetetlen-re, vagyis az első részre megadhatom a 9 pontot.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: cinemabravo.com

0 Tovább

Hős6os

Big Hero 6 - Avagy a 'kivételek egyike'. Igen-Igen 3D és mégis kedvelem, pedig mostanra aki olvassa a blogom, tudja, a kézzel rajzolt rajzfilmekért rajongok elsősorban. A Hős6os azon ritka mesék egyike, mely a 3D ellenére is a szívem csücske lett. Az egész mesét átlengi egy különleges feeling B-MAX a speciális 'robotfigura' karakterének köszönhetően. Ő az, akit arra fejlesztettek ki, hogy elláson, ha megsérülsz vagy éppen feleljen a hangulatodért, hogy az mindig jó legyen, esetleg védelmezzen, ha arra van szükség.


Ha úgy vesszük, mintha egy különleges barátról lenne szó, ott van melletted, meghallgat, segít, figyel rád.. Persze az egész, mint majd' minden mese, szól a jó és rossz harcáról is és naná, hogy mi lesz a vége, szóval erről nem spoilerezek külön. Viszont meg kell említsem, hogy hatalmas zenéket ültettek a mese alá. Például óriásit szól a Fall Out Boy együttestől az Immortals:


Amikor először és másodszor láttam, vhogy a film legjellemzőbb plakátja ugrott be, amikor a kisrác átöleli B-MAX-et, a formailag és anyagát tekintve is kimondottan úgy kialakított robotot, hogy az minden porcikájánál fogva puha és kerekded, gyakorlatilag így is azt sugallva, őtőle nem hogy nem kell félni, hanem "kapaszkodj és támaszkodj rá bátran, megvéd".

Sok viccesebbnél viccesebb jelenetsor tarkítja a filmet, gazdagon telepakolták szórakoztató részekkel, úgyhogy szívesen ajánlom bárkinek kortól függetlenül. Sok film készült ember és robot, gyermek és robot közti kapcsolatról, de szerintem a Hős6os kiemelkedően jó és zseniális darab lett, így, amikor az IMDB 7,8 pontját felülpontozom 9,5-re, higgyétek el, ha azt mondom látni kell!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: meselandia.tv

0 Tovább

The Grinch (2018)

The Grinch 2018 Karácsony Animációs film Mese Kritika


Mikoris néz meg az ember egy meghitt hangulatú karácsonyi mesét? Hát természetesen nem sokkal húsvét előtt. Legalábbis a magamfajta, aki decemberben azon a véleményen volt, hogy biztos a 2000-es Jim Carrey féle Grincs-et adják felújított kópiával a mozikban.


Node, mint kiderült nem erről van szó. Most így március közepén sikerült megtapasztalnom. Pozitívan csalódtam a produkcióban. Ritka, amikor az "eredeti" verziót, már ha a 2000-es változatot nézzük, sikerül megugrani, mitöbb überelni. Jó-jó, azóta fejlődött a technika is, de azért kellett belepumpálni kreatív ötleteket is.

Arról nem is beszélve, hogy ennyire szó szerint színes mesét, régen láttam. Gyönyörűen pompáznak a karácsony és a tél legmeghatározóbb színei. Továbbra is tartom, hogy a kézzel rajzolt rajzfilmek überelhetetlen élményt nyújtanak és a 3D technológia soha nem fogja ugyanazt adni, de ez magánvélemény. Van azért amikor engem is sikerül elvarázsolni, mint a Hihetetlen család vagy a Hős6os 3D grafikájával és immáron ide sorolódik a Grincs is. Fantasztikus lett.

A történetből itt nem mesélek, úgyis mindenki ismeri, "a Grincs ellopja a Karácsonyt".. de aztán úgyis minden jóra fordul és a Grincs is mosolyogni fog. Mosolyogj te is és nézd meg!
IMDB szerint 6,3 pont, hát-hát, annyira szeretnivalóra és egyemmegre sikerült, hogy erős 7,5 pontot kap tőlem.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: fandango.com

0 Tovább

Ufók a padláson


Aliens in the Attic - Ezúttal egy igazán szórakoztató, laza, ugyanakkor csúcsszuper családi vígjátékkal érkezem. A cím megtévesztő, ez nem egy újabb X-Akta Scully-ékkal, bár már szomjazom az újabb epizódokat és a legendás introzenét, node majd folytatják.


Az Ufók a padláson egy parádés szereposztású produkció, zseniális karakterválogatással, sok-sok humorral, karatézó nagyival, távirányított "Ken pasival", jópár speciális effekttel, ami abszolút nincs túltolva.

Az alapsztori viszonylag egyszerű, de nem is kell hozzá több. Egy család nyaralni indul, házat bérelnek, közben a földre érkezik négy apró földönkívüli, akik felettébb mókás ügyefogyottsággal szórakoztatják a film nézőit, harcba száll a két oldal egymással a Föld megmentéséért/leigázásáért. Ja igen, hogyanis?! Szóval az "ufók" fegyvere nem hat a gyerekekre, csak a felnőttekre, így a gyerekek fejükbe veszik, hogy ők mentik meg a "csúnya rovaroktól" a világot. A film legalább annyira megmosolyogtató, mint ahogy próbálom körülírni.

Poénok és a mókás helyzetek sorra követik egymást. Tökéletes kikapcsolódás egy nehezebb, nyűgösebb hétköznap után minden felnőtt számára is.
Ja és igen, természetesen van egy különc a földönkívüliek közt, aki segít, így a film végére láthatjuk, milyen jó is, ha az embernek vannak "különleges barátai" is és nem minden ufo-tól kell félni. :)
IMDB 5,4 pontot voksol én azt mondom erős 8. Nézzétek családdal, haverokkal, barátnővel, szuper!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: xdesktopwallpapers.com

1 Tovább

Cookies of Isti

blogavatar

Film- és sorozatajánló. Koncertbeszámoló. Színházi előadás. Motiváció.

Utolsó kommentek