Egy igazi zenei ínyencséggel érkezem ezúttal, akit a rádiókban nem igazán hallunk, sokkal inkább legendás filmek közben. Olyan filmek kötődnek a nevéhez a sok évtized alatt, mint a Gladiátor, Esőember, Csillagok között, Karib-tenger kalózai, Eredet, Batman - A sötét lovag, A vasember, Ál/Arc, A szikla, Rés a pajzson, Az Oroszlánkirály..

Ezek közül számtalan felcsendül a bejegyzésben található legalsó linken teljes két órás terjedelmében meghallgatható 2016-os prágai koncert hanganyagában, amiből amúgy DVD- és BD-kiadvány is megjelent. Kiváló meditációs kikapcsolódás.

Külön belinkelem pár személyes kedvencemet tőle, de gyakorlatilag megszámlálhatatlan amit szeretek a művei közül, szoktam is említeni, az a film garancia a sikerre, ami alá ő komponálja a muzsikát, de minimum kötelezően meg kell nézzem. Szóval következzenek a kedvenceim tőle, alattuk pedig a prágai koncertlink.
Nassoljátok! ;)

The Lion King (Live In Prague)

 

Rainman (Live In Prague)

 

Inception

 

The Rock

 

Face/Off

 

És akkor a teljes prágai koncert-hanganyag:

 

Tipp: Ha a videó alatt a More/Több feliratra kattintatok a Youtube-on, akkor a teljes tracklist olvasható lesz (melyik dal hány perckor csendül fel vagy éppen mikor mi szól pontosan).

Kép forrása: forumcinemas.lv