Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Retro Rádió Születésnap - Neoton Família Koncert

Retró Rádió Születésnap Neoton Família Heatlie Dávid Delhusa Gjon Budapest Park DJ Dominique Koncert Élmény Show Ajánló Legjobb Barát

Kérem Szépen, egy nem akármilyen élménnyel sikerült gazdagodjak szombat este. Hetekkel korábban fel voltam már pörögve a bulira, gyerekkorom óta odaáig vagyok Csepregi Éváért és a komplett Neoton Família csapat munkásságáért. Nem véletlen hívják őket a "magyar ABBA"-nak, töretlen a népszerűségük és mai napig aktívan turnéznak a saját videofelvételeimből is láthatóan óriási sikerrel.

Az estet Csepregi Éva fia, Heatlie Dávid és csapata nyitotta egy fél órás, amolyan Warm Up I. címszóval. Node, itt se az történt amire aki ismeri Dávidot számíthatott volna, mert nem a dobok mögül mutatta be elképesztő tehettségét, hanem énektudását prezentálta és egyértelműen átjött, hogy ő is színpadra termett, ha ez eddig egyáltalán kérdés lehetett volna. Akkora show-t toltak, mintha nem is ez lett volna, ahogy ő fogalmazott sok szempontból a bemutató fellépésük ebben a felállásban.

Retró Rádió Születésnap Neoton Família Heatlie Dávid Delhusa Gjon Budapest Park DJ Dominique Koncert Élmény Show Ajánló Legjobb Barát

Aztán Warm Up II. etüddel, Dávidék csapatát 19 órás kezdéssel a Retro Rádió zseniális műsorvezetője, DJ Dominique folytatta olyan mixösszeállítással, amiből ugyan vettem fel anyagot, de sajna nem igazán erre idális a telefonom, így abból használhatót sajna megosztani nem tudok, de fejben ez is időtlen időkig meg fog maradni, élen a 'Zene nélkül mit érek én' ikonikus dallal, amit tombolva, kórusban énekelt a bő tízezres közönség.

Aztán mire kellő extázisba kerültünk, elérkezett az est főattrakciója, a legendás és szupersztár Neoton Família. Heatlie Dávid természetesen ebben a felállásban már a dobok mögül csillogtatta eszméletetlen tudását. Azértis emelem ki, mert beletűzve a műsorba, voltak meglepetésprodukciók, így egy bő tíz perces Dávid-dobszóló, ami alatt olyan szinten "szétverte" a dobfelszerelést, hogy az hogyanis fogalmazzak finoman, "orgazmust" okozott a közönségnek, brutális volt testnek, fülnek, szemnek a szó legpozitívabb értelmében.

Aztán sztárfellépő meglepetésvendégként jelent meg a színpadon Delhusa Gjon is, aki a Neotonnal együtt előadta a Nika Se Perimeno slágerét, amiért szintén megőrült a tömeg.
Előttük és utánuk pörögtek a nagyobbnál nagyobb Neoton-klasszikusok, óriási élményt hagyva ezrekben.

Egészen 21:05-ig kitartott az időjárás, ám ekkor véget kellett vetni a show-nak, bejelentették, hogy a katasztrofális időjárási viszonyok miatt el kell hagyjuk a területet. Egy darabig áztunk legjobb barátommal, Gáborral, de olyan szinten "rommá", hogy életünkben ennyire még soha. Először elbújtunk egy lépcső alá, de ott is mindenhonnan folyt a víz, aztán futottunk, de közben legalább annyira élveztük az egész szituációt, mintha még mindig tartana a koncert.

Így volt ezzel sok ember a tömegből is, skandálták kitartóan a dalokat, hogy eltereljék a figyelmet a szakadó esőről, de ugyanezzel találkoztunk a villamoson is, amire sikerült felmenekülnünk. Persze készültek a felvételek, elvégre mégiscsak meg kell örökíteni ezt is :D mindenki búvóhelyet keresett, híd alatt, felüljáró alatt, fa alatt, ki meg csak egyszerűen feladta és nekivetkőzött az érzésnek :D

Azt kell mondjam, azt kell mondjuk, hogy annak ellenére, hogy félbeszakították a műsort, óriási élménnyel gazdagodtunk, mind a koncert következtében, mind az időjárás tekintetében. Aztán a felspanolt érzéstől nyilván nem állhatott meg az este, így röpke átöltözés után mentünk házibulizni hajnal ötig, hiszen 'Forever Young', de ez már egy másik történet.. :D

Ráadásnak jöjjön Gábor zseniális poénja már a villamosutazás közben elhangozva "és akkor küldeném mindenkinek aki szereti Rihanna - Umbrella című számát".. :'D

Képek és klipek: Saját felvétel

0 Tovább

Bon Jovi Unplugged

Bon Jovi Koncert Unplugged Ajánló

Ma egy különleges ajánlóval érkezem. Nem, nem én szeretném bemutatni Bon Jovi-t, ismeri őt és a csapatot anélkülis mindenki szerintem, legenda. Számtalan, mára ikonikus gigaslágerré nőtt dalt írtak a hatalmas repertoár között. Személyes kedvencem az It's My Life amúgy. Először úgy terveztem, hogy ma keresek nektek néhány piano cover, ha már annyira szeretem a zongorát. Node aztán eszembe jutott, hogy egy annyira nem régi, és értékes turnéanyagra felhívom a figyelmeteket, hátha nem ismeritek.

Szóval, volt egy Unplugged produkciójuk, amivel felléptek koncertszerűen a VH1 zenecsatornánál. Most én alább a harmadik linken ezt az anyagot kerestem elő nektek 43 perces változatban. Szerintem óriási lett.
Kellemes, dallamos, kikapcsol és feltölt.
Élvezzétek és töltődjetek ti is!

Ui.: Ha már tényleg a legnagyobb favorit, hadd áruljam el és ajánljam egyúttal szintén figyelmetekbe, hogy van egy Madison Square Garden-es felvételük 2007-ből (még a "régi" felállással), ami kijött DVD-n és BD-n egyaránt. Ha 100x nem járt a lejátszómban, egyszer se. Eszméletlen energiát képes átadni és szemetgyönyörködtető a látvány, a videoanyag, odavarázsol a koncert kellős közepébe. Próbáljátok ki!
Nassoljátok! ;)

It's my life

Livin' on a prayer

Vh1 Unplugged 2007 43 perces koncertfelvétel


Kép forrása: youtube.com

0 Tovább

Hans Zimmer - Live In Prague

Egy igazi zenei ínyencséggel érkezem ezúttal, akit a rádiókban nem igazán hallunk, sokkal inkább legendás filmek közben. Olyan filmek kötődnek a nevéhez a sok évtized alatt, mint a Gladiátor, Esőember, Csillagok között, Karib-tenger kalózai, Eredet, Batman - A sötét lovag, A vasember, Ál/Arc, A szikla, Rés a pajzson, Az Oroszlánkirály..

Ezek közül számtalan felcsendül a bejegyzésben található legalsó linken teljes két órás terjedelmében meghallgatható 2016-os prágai koncert hanganyagában, amiből amúgy DVD- és BD-kiadvány is megjelent. Kiváló meditációs kikapcsolódás.

Külön belinkelem pár személyes kedvencemet tőle, de gyakorlatilag megszámlálhatatlan amit szeretek a művei közül, szoktam is említeni, az a film garancia a sikerre, ami alá ő komponálja a muzsikát, de minimum kötelezően meg kell nézzem. Szóval következzenek a kedvenceim tőle, alattuk pedig a prágai koncertlink.
Nassoljátok! ;)

The Lion King (Live In Prague)

 

Rainman (Live In Prague)

 

Inception

 

The Rock

 

Face/Off

 

És akkor a teljes prágai koncert-hanganyag:

 

Tipp: Ha a videó alatt a More/Több feliratra kattintatok a Youtube-on, akkor a teljes tracklist olvasható lesz (melyik dal hány perckor csendül fel vagy éppen mikor mi szól pontosan).

Kép forrása: forumcinemas.lv

 

0 Tovább

A Star Is Born - Csillag Születik

Csillag születik Lady Gaga Bradley Cooper Dráma Koncert Kritika

Magam részéről úgy ültem le a film elé, hogy nem néztem meg sem előzetest, illetve nem olvastam kritikát, pusztán a rádiókban sokat játszott Shallow alapján éreztem egyre jobban motivációt a film megtekintésére. Bár megmondom őszintén azt hittem valami beszavazóshow típusú felfedező beütésű film lesz, de nem, nem ilyennel van dolgunk, ez valami sokkal több ennél, egy zseniális dráma, romantikus jóféle zenékkel, érzelmes mély dalokkal. Rólam sokan tudják, hogy a nagy dívák közül Madonna a kedvencem, így nem érhet az a vád, hogy elfogult lennék Gagával kapcsolatosan. A kedvencem amúgy a The Edge Of Glory évekkel ezelőttről tőle.
Szinkronos előzetes:

Ezzel együtt már nyugodtan írhatom, hogy elképesztően jó színészi képesség mellé párosul a tökéletes hang :) Olyan hiteles színészi játékkal tálalják elénk Bradley Cooper-rel (aki nem mellesleg a film rendezője is) az alkoholizmust, mint problémát egy párkapcsolatban vagy éppen egy karriert illetően, de magát kettejük romantikus kapcsolatát, hogy a szó legpozitívabb értelmében a fotelbe szögezi a nézőt. Nyilván léteznek erősebb drámák és romantikus jellegű filmek, de nem gondoltam volna, hogy a Másnaposok trilógia főhőse, ami ugye vígjáték, képes ilyen témájú produkcióban ennyire átütő szerepet hozni Bradley Cooper, és akkor még profi éneklés is ott van.
Koncertpillanatok, teljes dal produkciók, párkapcsolatbani konfliktusok, mély és drámai viták, érzéki és megható romantikus momentumok egyaránt sorakoznak a film kockáin. Több dal is felkerült a rádiók játszási listájára a filmből, a talán legismertebb mostanra a Shallow lett.

Szívesen ajánlom mindenkinek aki szereti Lady Gaga-t, aki szeretne egy látványos, jó zenei betétekkel megtűzdelt, hangulatos, ugyanakkor komoly gondolatokat is boncolgató, romantikus filmet nézni. IMDB szerint 7,9 pont, én azt mondom bátran kerekítsük fel 8-ra.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: collectors.com

0 Tovább

Sting - Royal Philharmonic Concert Orchestra - Live In Berlin DVD

Gyerekkori egyik nagy kedvencem Sting, megvallom őszintén baromi nyugtatólag hatnak rám a dalai, ugyan teljesen más műfaj, de ATB-hez tudnám csak hasonlítani, bármit tesz le az asztalra, az profi és tetszik :) Most ahelyett, hogy egy Sting életrajzot bekopíroznék ide a Wikipédiáról jöjjenek saját gondolatok a koncertről és a kiadványról inkább. Néhány évvel ezelőtt ezzel a különleges hangulatú koncerttel ellátogatott hazánkba is Budapestre, sajnos nem voltam ott, viszont a turné berlini állomásából készült CD/DVD/BD kiadvány egyaránt. A filmanyag szemet gyönyörködtető és gyakorlatilag a rádiókból leginkább ismertté vált dalok tökletes sorrendbeli felépítése szabályosan elvarázsolja a nézőt a koncert soraiba. A korongon helyet kapott rögtön az elsők között az abszolút kedvencem, az
Englishman In New York

De felkerült a másik személyes favoritom is a vége fele, a Desert Rose. A koncert uralkodó színe a kék, ami amúgy a kedvenc színem :) gyönyörűen megvilágított, tökéletesen hangszerelt, gyakorlatilag életműkoncert egy legendától. Igazi ínyenceknek való, újrahangszerelt dallamok formájában csendülnek fel az évek alatt ikonikussá vált remekművek.

Itt pedig a teljes DVD/BD dallista:

A Thousand Years
Every Little Thing She Does Is Magic
Englishman In New York
Roxanne
When We Dance
Russians
I Hung My Head
Why Should I Cry For You?
Whenever I Say Your Name
This Cowboy Song
Tomorrow We'll See
Moon Over Bourbon Street
End Of The Game
You Will Be My Ain True Love
All Would Envy
Mad About You
King Of Pain
Every Breath You Take
Desert Rose
She's Too Good For Me
Fragile
I Was Brought To My Senses

Csakis ajánlani tudom azok részére is akik szeretik Sting-et és akik még nem :)
Nassoljátok! ;)

 

0 Tovább

Cookies of Isti

blogavatar

Film- és sorozatajánló. Koncertbeszámoló. Színházi előadás. Motiváció.

Utolsó kommentek