The Marine I. A tengerészgyalogos I. John Cena Robert Patrick Akciófilm Pankrátor Ajánló

The Marine I. - Manapság szoktam volt mondani a '90-es évekhez képest jelentősen kevés az igazándiból akciósztárnak hívható színész, aztán persze nem muszáj velem egyet érteni :) én így érzem. Egy ideje, ha úgy igazán körülnézünk amik ütöttek, azokban leginkább Dwayne Johnson remekelt (Törésvonal, Jumanji II, Utazás a rejtélyes szigetre... furcsáltam is, hogy Aquaman-nek nem őt kérték fel). Ő meg ugye tudjuk jól, pankrátor volt eredetileg. Miért említem ezt? Nos, mert a mai ajánlóban szereplő színész is ugyanezt az utat követi, ő is pankrátorként kezdte, nevezetesen John Cena.

Maga a film ízig-vérig igazi '90-es évek feelinget hoz, olyan hamisítatlan Stallone-Schwarzenegger típusú, darálós, másodpercig sem pihenő, végig pörgő, látványos, üldözésben és bunyóban gazdag akciódömping. A sztori sincs túlbonyolítva, a csatából frissen hazatérő katona (John Cena) barátnőjét egy szerencsétlen szituáció következtében elrabolják gyémántrablók, élükön a "folyékony" Terminatorként ismert színészóriás, Robert Patrick, 

The Marine I. A tengerészgyalogos I. John Cena Robert Patrick Akciófilm Pankrátor Ajánló

aki olyan profizmussal hozza a gonosz karakter szerepét, hogy olyat utoljára talán a Die Hard III.-ban láttunk Jeremy Irons-tól. A zenei aláfestés is kimondottan jó, máramennyire a sok robbanás és lövöldözés mellett kihallhatunk valamit :)

Egy szó, mint száz, ez a film szó szerint igazi akciófilm. Készült belőle ahogy látom mostanra hat rész is, én csak a második részt láttam, de onnantól be is fejeztem, szóval, ha értitek, azokat inkább rátok bízom :) Ez az első rész IMDB szerint 4,7 pont, szerintem akkora '90-es évek dejavu, hogy ha még Robert Patrick alakítását is hozzáadom mindenféleképpen magasabb pontszámot érdemel a produkció, szóval kapjon erős 8 pontot tőlem.
Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: flixlist.co
Kép2 forrása: thehatefuldebate.blogspot.com