Szerelem Romantikus film Alex Pettyfer Robert Patrick Gabriella Wilde Végtelen szerelem Kritika


Ha már egy hete Alex Pettyfer-ről esett szó (Beastly filmajánló), következzen újabb film tőle. Gyorsan szólok, nem kell "félni" a címtől, a nem elsősorban romantikus filmek kedvelői számára is kiváló program, elvégre szerintem mindenki volt már szerelmes. :)
Ez a produkció pedig kérem szépen nagyon szerelmes,


az a típusú történet, ami ugyan jó nagy cukormázzal van tálalva, mégis hihetetlen emberi, tele érzelmekkel két végzős gimnazista között és a fő konfliktus a szülőkkel. Igazi példája annak a típusú szerelemnek, amikor nem szabad csak úgy feladni, hiába szól minden ellenetek. Ahogy főhősünk, David (Alex Pettyfer) édesapja (az a Robert Patrick, aki a "rossz" Terminatort játsza a Terminator 2-ben) bíztatja a srácot:
"- De Apa..
- Szereted azt a lányt?
- Igen.
- Tényleg szereted?
- Igen!
- Akkor ne add fel! Küzdj érte!"

Mivel ugye - rövid spoiler - a lány (Gabriella Wilde) édesapja mindent megtesz, hogy ne David-et szeresse a gyermeke. Szerinte nem elég jó a lányához, ő akar dönteni mindenről, másik gyermeke kapcsolatáról is, miközben ő maga sem "szent". Ezekből fakadóan intenzív konfliktusoknak lehetünk tanúi, mind külön David és a lány édesapja, mind a pár és a lány édesapja között, a két apa között, a lány édesapja és édesanyja között.
No, de amúgy nem csak vitákról és nézeteltérésekről szól ez a remek alkotás (Sőt!).

Gyönyörűen idézi fel bennünk milyen is úgy igazán beleszerelmesedni valakibe. Milyen, amikor extrém hevesen ver a szív a várakozásban két találkozó között, milyen az, örömmel bőrig ázni a ház előtt, hogy utána titokban, csendben találkozhassatok, milyen az a bizonyos, romantikus összebújás a meleg kandalló előtt, vagy amikor félve mondanád reszkető hangon mennyire kívánod, érinthesd, de hagyod, hogy a másik kezdeményezzen, amikor ébren azt érzed álmodsz, amikor a valóság szebb, mint bármilyen csodás álom, amikor színes a levegő, amikor érzed, hogy fáj, ha nincs melletted, amikor az ölelés többet mond minden szónál, amikor úgy fest külső okoknál fogva lehet, csak meghatározott időtök van együtt a kapcsolatotokra, de annak akartok élni, hogy boldogok vagytok együtt és semmi más nem számít, amikor az egész életed "felborul"..

Ez a film ilyen kérem alássan :) felidézi mindannyiunkban tökéletesen hitelesen azt a bizonyos dejavu érzést.
És nincs túltolva, pont annyira romantikus és érzelmes, amennyire ahhoz kell, hogy eredeti és életszagú legyen.
Átjön zseniálisan a képernyőn, odaszögez a fotelbe és elvarázsol, elvarázsol úgy, ahogy kevés romantikus film képes.
Pároknak tökéletesen program egy vasárnap esti összegabalyodáshoz a tv előtt, de szingliknek szintúgy szívesen ajánlom.
IMDB szerint 6,3 pont, most mondjam, hogy nem értek egyet vagy úgyis tudjátok, szóval uccu-neki 9,5 pont!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: devote.se