The Greatest Showman A legnagyobb showman Musical Romantikus film Hugh Jackman Zac Efron Pink Kritika A Million Dreams

Húha emberek :) cserkészbecsszó úgy terveztem, hogy most egy 'látványmozi' ajánlójával jövök, úgy ültem le este eme produkció elé, hogy az lesz, aztán szó se róla fenomenális, gyönyörű a látvány, csak nem abban az értelemben, mint mondjuk egy Transformers vagy Avatar, sokkal inkább Moulin Rouge, mert, hogy ez egy különleges ínyenc darab, egy szenzációs romantikus musical, és ezértis a Moulin Rouge-zsal állítom legszívesebben párhuzamba, mivel legutoljára abban láttam és éreztem ennyire átütő dolgot.


No nem kell "megijedni" a nem musical rajongóknak sem, nem éneklik végig az egész darabot, ez nem az a típus, de elég sokat, viszont amikor ének van, elképesztő erejű dalok, fantasztikus élmény, persze ad hozzá a látvány és a táncok, cirkuszi mutatványok közben, de már maguk az éneklések és azok dalszövegei fantasztikusak, erőt adóak, motiválóak, meghatóak. Pont annyira, hogy majdnem eláll az ember lélegzete, hogy az évekig Farkas (X-Men) bőrében izomkolosszusként feszítő Hugh Jackman milyen óriási tehetséggel és hitelesen szerepel, mitöbb énekel és táncol egy ilyen típusú romantikus produkcióban.

A másik főszereplőtől, Zac Efron-tól már láthattunk hasonló műfajú produkciót (High School Musical - Szerelmes Hangjegyek), tőle ez nem állt távol, és sokkal jobban testhezállónak éreztem részéről, mint amikor nem oly' rég "idióta mellékszereplő" bőrébe bújt a Baywatch-ban Dwayne Johnson oldalán. Ott szerintem rossz választás volt, itt azonban óriási páros Hugh-val.

Kapunk ami a csövön kifér romantikát, gyönyörű dalokat, csodálatos koreográfiákat táncokból, szakállas nőt, világ legkövérebb emberét, ír óriást, elefántokat.. szóval minden ami egy jó show-hoz kellhet vagy úgyis fogalmazhatnék, tulajdonképpen a film azt mutatja be hogyan alakult ki a cirkuszi műfaj és eleinte mennyire idegenkedtek tőle az emberek, majd egyre többen kezdtek el érte rajongani és elfogadni, és hogyan kovácsolódik családdá egy cirkuszi közösség. No és persze sikerült elültetni gyönyörűen azt a gondolatot is, ami nagyon szépen átjön, hogy légy bárki, van benned tehetség, lehetsz sikeres, sose add fel, soha ne add fel az álmaid. :) Tudom-tudom, szirup, de higgyétek el, tényleg fantasztikusan tálalva.
Először bemutatom a kedvenc betétdalomat a sok közül a filmből, úgy, ahogy a filmben éneklik:
A Million Dreams:


Aztán következzen a Pink féle változat, ez fut a rádiókban:
A Million Dreams:


Nekem mindkettő nagyon tetszik, de a gyerekek hangjával még sokkal érzelmesebb, romantikusabb, erősebb és álmodozóbb szerintem.
Egy szó, mint száz, ezt látnotok kell, vedd rá a pasidat, kérd meg a barátnődet, ülj le elé és csodálkozz rá erre az ízig-vérig szemet-, fület- és lelket gyönyörködtető darabra.
IMDB szerint 7,6 pont.. na persze, telibe 10 és óriási Taps!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: billboard.com