After (2019) Miután Romantikus film Ajánló

Régen írtam már romantikus filmről beszámolót. Most premieren voltam. Elvárásokkal készültem. Megvallom, az utolsó pillanatban néztem rá az előzetesre, magát a mozijegyet már jóval korábban megrendeltem. Aztán megláttam az előzetest és szkeptikus lettem. Lessetek rá tiis, aztán folytatom.


Azt kell mondjam a romantikus műfaj ontja magából a tucatklisé darabokat. A maradandó, igazán eredeti, ütős darabok elképesztő ritkák. A "sorozat" előző darabja, a Mielőtt megismertelek filmprodukció egy csúcsra vitt, maximális 10 pontot érdemlő remekmű. Elképesztő forgatókönyvvel, zseniális színészi alakításokkal, könnyfakasztó, érzelemdús és életszagú az utolsó másodpercig.

Ehhez hasonló magasságokban csak a Csillagainkban a hiba vagy a Szerelmünk lapjai illetve a Végtelen szerelem (utóbbiról írtam már ajánlót: Endless Love) járt eddig nálam. Minden más romantikus film, csakis ezek után, pedig az Ausztrália Hugh Jackman-nel vagy a Micsoda srác ez a lány Channing Tatum-mal is szerintem egész hatásosra és egyedire sikerült, de mégis messze járnak a fenti címektől. Node, kanyarodjunk vissza.

Szóval szkeptikusság a trailer után. Kell látni a Mielőtt megismertelek! Nem függ a két sztori össze, de csak akkor értitek az előzetes szkeptikusságomat. Szóval, mikor megláttam, hogy milyen felépítésű lesz, mennyire tini színészekkel, nah mondom "ez érdekes lesz", kezdtem félni, de mondom hajrá. Beültem. Megnéztem. Eltartott egy darabig, mire megadtam magam a filmnek, de aztán elért, elengedtem a trailer keltette negatív érzést és hagytam, hogy próbáljon nagyot hozni. Aztán elkezdett felépülni, elkezdtek olyan érzelemdús pillanatok cikázni és konfliktusok forogni, amitől az egész hirtelen kezdett egyedi lenni.

After (2019) Miután Romantikus film Ajánló

Szemünk láttára kelt egyszerre lépésről lépésre szépen felépített feszültséget a szó romantikus vonatkozásában, hogyan alakul ki egy szerelem a fősuli ügyeletes machoja és egy visszafogott szép lány között. Ezzel nem spoilerezek még, ez teljesen adott. És kapaszkodjatok meg, az amúgy számomra teljesen ismeretlen fiatal színészek olyan tökéletességgel hozzák a karaktereket, hogy már-már ott voltam, hogy *fogom-a-fejemet* azt a kifejezést kell majd használjam a beszámolóban, amit utoljára a Csillagainkban a hibánál, vagyis "átfolyik a mozivásznon a szerelem, annyira erős és magasfokúan érzelemdús, hiteles, hogy az már átkarol és megcsókol".

De sajnos jön a de, a 80%-áig felépülő dologba jön egy olyan "hiba", amitől az egész addig felépített "csodaérzet" borul, legalábbis számomra. Sajnos spoiler lenne, ha elárulnám, így ez kimarad. Nincs vele "baj", csak nem ezt vártam, cserébe kaptam egy olyan dolgot, amitől kliséssé/sokatlátottá válik, bármennyire is belevarázsolódtam, mégis az a végeredmény, hogy én máshogy írtam volna meg. Jó persze én nem vagyok író.

Félreértés ne essék, jó a film, megéri beülni, de értem miért adtak IMDB-én 5,8 pontot. Többen hagytak volna ki egy bizonyos részt belőle és akkor mintha tök más lenne az egész, szinte biztos vagyok benne. Én azért gondolkozom, hogy holnapis vissza beülök rá, ami azért ritka és ezzel együtt mégiscsak megadom a nagy tízpontos címek után az erős 8,5 pontot, mert mégiscsak kaptam belőle egyedit.

Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: comingsoon.net
Kép2 forrása: slashfilm.com