Egy néhány évvel ezelőtti vígjátékot hozok ezúttal nektek, egészen pontosan, ha komolyan szeretnénk filmtörténetileg közelíteni és hasonlítgatni, akkor az 1988-as Tom Hanks főszereplésével készült Segítség, felnőttem! (amiben a tizenéves srácból harmincas férfi lesz, de a lelke a tizenéves marad) című filmjének fordítottja a jelenlegi, aminek Zac Efron és Matthew Perry a főszereplője.

 


A film nyitó története, hogy Mike O'Donnell (idősebb szerepben Matthew Perry, a fiatalabb szerepben Zac Efron) elégedetlen az életével, éppen válófélben van feleségétől, megromlott a kapcsolata a gyerekeivel és utolsó reményként még abban bízik, hogy tizen év után előléptetik. De ez sem jön össze, más kapja a pozíciót. Befordul és visszalátogat volt gimnáziumába, közben elmélkedik és röpke gondolatként azt kívánja bárcsak újra gimis lehetne, bárcsak újrakezdhetné, máshogy csinálná.. és jön egy varázslat, megtörténik (a Tom Hanks filmhez hasonlóan itt pedig a harmincas lélek marad meg emberünkben, minden élettapasztalattal és emlékkel).

Mike újra 17 évesen találja magát saját gyermekei iskolájában. Szembesül hogyan bántalmazzák fiát, de avval is, hogy mennyire rosszul választ magának pasit a lánya. Ráébred, hogy az a feladata, hogy segítsen nekik. Megleckézteti azt, aki rendszeresen megalázta a gyermekét, mellette hihetetlen motivációt ad a fiának, legjobb barátok lesznek, megtanítja profin kosarazni, de a lányának is segít egyengetni az életét a jó irányba.

Közben természetesen elkerülhetetlen, hogy a srác édesanyjával vagyis a feleségével is találkozzon, aki elképedve látja a "hasonlóságot" tinédzserkori szerelme és fia új barátja között. Vele is tökéletes harmónia alakul ki és közben Mike ráébred mennyi mindent elrontott.. egy szó, mint száz, visszatérve tinédzserkori testébe a harmincas élettapasztalatával rengeteget segít a környezetében, gyermekeinek, gyermekei barátainak, feleségének, és, hogy miként végződik a sztori? Nézzétek meg ezt a kellemesen szórakoztató, lazán humoros, merőben megmosolyogtató produkciót.
IMDB szerint 6,4 pont, én azért egy erős 8-ast adok neki.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: germany.flixlist.co