Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csaló csajok

The Hustle - Megvallom őszintén nagyon rá vagyok kattanva egy jövőheti premierre és már inkább arra vagyok hangolódva. És amúgy ezt a filmet én az előzetesből számomra hagyott fura érzet által valami azt súgta, mellőzzem. Node, kollégáim addig kerülgettek vele tegnap és ma, hogy végül beadtam a derekam. Hát nem kellett volna. Lássuk az előzetest.


Nos, igen. Pár hete beszámoltam egy etalon vígjátékról, ami iszonyat magasra tette a mércét Rebel Wilson-nal a főszerepben, mégpedig a Hogyan legyünk szinglik? (Link: Hogyan legyünk szinglik? ajánló). Óriási poénok, hatalmas zenék, jól fűszerezett gondolatok. Mikor beadtam a derekam, hogy beülök a Csaló csajokra, ezt a lécet is láttam magam előtt és ez miatt is tartottam, hogy nehéz lesz odaáig ugrania. Nem sikerült.


Sokszor fogtam a fejemet a már-már erőltetetten kínos poénokon, de az is igaz, hogy volt mikor felnevettem. De ezek a poénfalatkák többségében az előzetesben is megkapott bonbonok voltak.


Gondom volt a történettel is, én másfelé vittem volna, node nem első eset, bennem a hiba biztos. Nem a színészekkel volt a gond, ők hozták a karaktereket, egyszerűen a sztorit nem éreztem kellően poénosnak, vígjátéknak kevésnek hatott, romantikus filmnek meg fényévekre volt. Összességében nekem speciel csalódás lett. IMDB szerint 4,8 pont, hát, legyen 5,5 részemről.
Ez most így sikerült. ;)

Kép1 forrása: comingsoon.net
Kép2 forrása: refinery29.com
Kép3 forrása: tunefind.com

0 Tovább

Kedvencek temetője (2019) avagy egy újabb jóféle remake

Megvallom őszintén én a horror műfajt annyira nem kedvelem, szóval sok horrorajánlóra ne számítsatok a blogban a részemről. Viszont amik tetszenek, azokról szívesen áradozom, így kedvencek (érted a poént, *kedvencek*) között szerepel az Aki bújt, aki nem 1-2. vagy éppen az Álmosvölgy legendája, de Fűrészt is csak addig bírtam, míg volt az "öreg", addig kreatív volt, utána felejtsük.. node, most beszéljünk a 2019-es Pet Sematary alkotásról, az nagyon nem felejtős, sőt, kérem a folytatást.

 


Azt kell mondjam, úgy voltam, mint a Hellboy-jal (Link: Hellboy (2019) ajánló), megvett az előzetes, plusz elvárásokkal ültem be a moziba, hiába az állítólagos negatív kritikák. Majd én írok pozitívat :P szóval: Előszöris nézzétek meg az eredeti 1989-es változatot, az első részt, az legenda, ma is megállja a helyét, nem véletlen vették elő. De az se baj, ha nem nézed meg.

Akkoris egy kiváló kikapcsolódást kaptok. Persze senkit ne tévesszen meg a 16-os besorolás, nemis értem, bőven 18.. annyi a sokkos székből felugrasz és letámadod a melletted-ülőt jelenet, hogy meg se tudtam számolni. Szabályosan a frászt hozza rád. Úgyhogy kifejezetten jót tett, hogy hozzányúltak a régi filmhez, jó a casting-is, jó a zenei aláfestés és tök jó, hogy egy gyönyörű maine coon választottak macskának, *kedvenc* O:)

Stephen King horror-költeményéből találtok egy 1992-es folytatást is, az már inkább csalódás, de nem rosszabb, mint amit elkövettek a Másnaposokkal, magyarán megcsinálták gyakorlatilag mégegyszer.. de nem spoilerezek :)

A 2019-es Kedvencek temetője mesterien hozza azt a dejavu érzést, amit annak idején gyerekként úgy éltem át, hogy kezecskémet a szemeim elé téve kukucskáltam vajon megvolt-e már az ijesztő jelenet. Most felnőtt fejjel a remake-enis ugyanúgy ugráltam, de nem ám csak én, néha a mellettem ülő majdnem szaltózott. :D
Szóval bátran vállaljátok be! IMDB szerint 6,9 pont, szerintem meg 8,5!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: alt923.radio.com

 

0 Tovább

Hellboy, avagy egy pokolian kemény szuperhős

Hellboy 2019 Pokolfajzat Milla Jovovich David Harbour Szuperhős Kritika

Sok ismerősömet megosztotta korábban is az első két epizód, amiben még Ron Perlman játszotta a főszereplőt és javarészt ugye idehaza forgatták, ha emlékeim nem csalnak Etyeken. Node lényeg a lényeg, sokan a Bosszúállókért vannak megőrülve, nekem azzal valahogy már túl sok az egy négyzetméterre jutó akcióhősök száma, node semmi gond, majd ír más arról ajánlót. :D
Az új Hellboy premierjéről kisétálva az első kifejezés ami elhagyta a számat "Hát ez k#&@jó volt!" :D


Még a vetítés előtt beszélgettünk a mozigépésszel, aki mondta, hogy sokan lehúzták negatív kritikával, de azért nézzük csak nyugodtan. Tudjátok IMDB-re se adok, úgyhogy tőlem jön a pozitív kritika.

Engem megvett az előzetes és tetszett az előző két változat is, szóval egyrészt elvárásokkal, másrészt optimistán váltottam jegyet. És megérte és megmondom őszintén nem hiányzott a 3D, ez így volt pöpec, ez így volt kemény, pokolian kemény. Tele pörgős rockzenével, akciódús jelenettel, kiválóan megírt történettel, előrevetítve a folytathatóságot.

Sok vicces beszólással, ahogy azt a korábbi Pofolfajzat részekben tapasztaltuk. Nekem abszolút tetszett.
Az meg, hogy a Resident Evil-ből akciósztárrá lett Milla Jovovich-ot láthatjuk a film gonosz főszereplőjeként? Nos, abszolút grátisz, nagyon jól adja a negatív karaktert, a vérbeli gonoszt.

Nem tudom, ki mit várt vagy vár ettől a "sokadik" szuperhőstől, de aki látta az előző két részt, az nem fog csalódni annak ellenére, hogy a Hellboy karakterét játszó színész David Harbour lett, kiválóan hozza a figurát.
Fröcsögnek az csatajelenetek, ezért is a 18-as besorolás, no meg a sok 18+-os "szépszólás", aztán van még boszorkány, óriások, démonok, zombik.. van mit aprítani hősünknek. Nem kell félteni, szórja a poénokat és osztja a pofonokat, mint a legjobb Bud Spencer filmek..
IMDB szerint 5,8 pont, nem tudom mit haluztak sokan, adjuk csak szépen a 8,5 pontot neki.
Komolyan megéri megnézni! Akció- és látványdömping!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: bloody-disgusting.com

0 Tovább

Hogyan legyünk szinglik?

How to be single - Avagy minden idők legjobb TOP3 vígjátéka közül az egyik. Igen-igen kérem szépen, itt nem kispályás poénok szállingóznak ám. Ez a film elképesztő zsenialitással lavírozik egy kifejezetten szórakoztató vígjáték és egy sok szempontból erőt adó, különleges, hasznos élettanácsokat felvonultató film finom mezsgyéje között.

Én tavaly decemberben láttam először, de annyira beütött, hogy egymás után kétszer is megnéztem. Beleszögezett a kanapéba.

Akkora beszólások, vicces jelenetek, életszagú, humoros szituációk vannak benne, hogy sírva fogod a hasadat a nevetéstől. Hasznos élettanácsként persze nem olyanra gondolok, mint, hogy a filmből megtanulhatjuk minden pasi és csaj között van pialimit, ami után szex következik.. neeem :) érezni fogod, hol vannak elültetve ezek a speciális részek. Igaz, nem árt ha bizonyos élettapasztalat már van mögötted, de akkor később fogod meglátni majd ezeket.

Mindesetre elképesztő kikapcsolódás, lazulás és "ereszd el a hajam". Apró darabkákban persze azért tartalmaz vérbeli szerelmes pillanatokat is, hiszen a téma is kívánja, de önmagában tízezerszeresen vígjáték és kevésbé romantikus film, de újfent mondom, attól függ honnan nézed. Nem tudom miért, de az a szó jut igazából eszembe a produkcióról, hogy 'gyógyír', persze önmagában a sok nevetés is 'gyógyír', tehát lehet ezért is érzem ezt, de a sok vicces és komoly tanács is egyszerre adhatja.

Háromszor láttam a filmet, de úgy érzem még számtalanszor fogom, elképesztő. Mondanom sem kell, egy ilyen szinten eltalált alkotás alá fantasztikus bulizenéket és optimizmust sugárzó muzsikákat sikerült pakolni. Szóval a stáblista végét is érdemes megvárni, ha nem szeretnétek film közben végig Shazamozni.
Személyes kedvencem Hailee Steinfeld - Love Myself:


Szingli vagy? Nézd meg! Nem vagy szingli? Nézd meg! Magányos vagy? Nézd meg! Nevetni szeretnél közel két órát? Nézd meg! Kiváncsi vagy másnaposságűző speciális receptekre? Nézd meg! Élettanácsokra vagy kíváncsi vicces köntösbe öltöztetve? Naná, hogy nézd meg! Nézd meg!
IMDB szerint 6,1 pont, nincs ízlésük komolyan vagy humoruk? Áh, adjuk csak szépen a telitalálat 10 pontot!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: youtube.com

0 Tovább

Üveg

Glass - Megvallom őszintén nem hallottam a filmről mielőtt random fel nem vetettük a múlt hétvégén barátokkal, hogy "vmire üljünk már be moziba" és rá nem vetődtünk az előzetesre. Hmmm, mondom M. Night Shyamalan (tetszik tudni Hatodik érzék, Jelek, Sebezhetetlen), meg Bruce Willis és Samuel L. jackson, voltak már együtt, csaknem lehet rossz.


Aztán, mint kiderült, ez egyfajta trilógia harmadik része, amiből én anno az első részt, vagyis a Sebezhetetlent láttam. Az fenomenális zsenialitás, elképesztő mestermű mind forgatókönyv, mind színészi alakítások szempontjából, a látványvilág meg mintha egy sötét Tim Burton rendezés volna. Az alapsztori ott annyi, hogy Bruce Willis (David Dunn) túlél egy vonatszerencsétlenséget, de csakis ő, aztán felfigyel rá a média és nem csak a média, hanem valaki a háttérből, Elijah Price (Samuel L. Jackson).

Olyan típusú film, aminek ha belemegyek a történetébe, nehéz kikerülni a spoilert, szóval a lényeg, hogy Elijah képregényszerűen hisz a világban, miszerint léteznek szuperhősök és azok ellentettjei.
Ő maga egy rendkívül ritka betegségben szenved, szilánkosra törik a csontja a legapróbb ütéstől is. Rendíthetetlenül hisz abban, hogy a világ úgy van felépítve, ha ilyen ember, mint ő létezik, valahol máshol létezik "A sebezhetetlen" változata is. Erre teszi fel egész életét, kutat, figyeli a híreket.. mígnem egymásra találnak. Node a többihez nézzétek meg először a Sebezhetetlent.

Aztán pár éve elkészült a Széttörve, ami nekem kimaradt az életemből, annak a leírása nem fogott meg, se a karakterek, se az előzetes, azt se tudtam, hogy köztes összefüggésben áll a korábbi Shyamalan filmmel. Annak a főszereplője egy huszonx személyiségű karakter, Kevin Wendell Crumb (James McAvoy, akit az X-Men filmből ismerhetünk legfőképpen).

És akkor jön az Üveg, ami összeköti a három főhőst, a sebezhetetlent, mr. üveget, és a sokszemélyiségű karaktert. Elkapják mindhármukat és kivizsgálás alá kerülnek. Persze nem megy ez olyan egyszerűen, kellett tudni kinek mik a gyengepontjai, de ezeket természetesen nem árulom el. Fontos szerepet kap az Üvegben egy negyedik karakter, Dr. Ellie Staple (Sarah Paulson, aki az American Horror Story sorozatból vált igazán nagy sztárrá szerintem). Ő próbálja meggyőzi mindhármukat és bebizonyítani róluk, hogy szuperképességű emberek nem léteznek és mindhárman pusztán beképzelik ezeket a dolgokat.. Vajon sikerül neki? Vajon tényleg csak illúziók sokasága? Vajon ki győz, ha mindhárman kiszabadulnak? Vajon győzhet bármelyikük vagy csavar lesz?

Összességében azt mondom, teljesen érthető a film így is, ha esetleg közületek is van aki a középső filmet nem látta, csak az elsőt. Végeredményben kapunk egy modern thriller-t, de én nem éreztem átütőnek, ellentétben az első filmmel. Kicsit úgy voltam a végén, hogy oké, jó-jó, de vajon hozzá kellett-e ezért nyúlni. Talán igen, talán nem. Döntsétek el ti, és írjátok meg. Látvány, izgalom, trükkös akciójelenetek adottak és kedvenc színészeim hozzák a formájukat.
IMDB szerint 7 pont, a blog írása óta első alkalommal egyezik a véleményünk, abban az esetben ha a Sebezhetetlen-re, vagyis az első részre megadhatom a 9 pontot.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: cinemabravo.com

0 Tovább

Hős6os

Big Hero 6 - Avagy a 'kivételek egyike'. Igen-Igen 3D és mégis kedvelem, pedig mostanra aki olvassa a blogom, tudja, a kézzel rajzolt rajzfilmekért rajongok elsősorban. A Hős6os azon ritka mesék egyike, mely a 3D ellenére is a szívem csücske lett. Az egész mesét átlengi egy különleges feeling B-MAX a speciális 'robotfigura' karakterének köszönhetően. Ő az, akit arra fejlesztettek ki, hogy elláson, ha megsérülsz vagy éppen feleljen a hangulatodért, hogy az mindig jó legyen, esetleg védelmezzen, ha arra van szükség.


Ha úgy vesszük, mintha egy különleges barátról lenne szó, ott van melletted, meghallgat, segít, figyel rád.. Persze az egész, mint majd' minden mese, szól a jó és rossz harcáról is és naná, hogy mi lesz a vége, szóval erről nem spoilerezek külön. Viszont meg kell említsem, hogy hatalmas zenéket ültettek a mese alá. Például óriásit szól a Fall Out Boy együttestől az Immortals:


Amikor először és másodszor láttam, vhogy a film legjellemzőbb plakátja ugrott be, amikor a kisrác átöleli B-MAX-et, a formailag és anyagát tekintve is kimondottan úgy kialakított robotot, hogy az minden porcikájánál fogva puha és kerekded, gyakorlatilag így is azt sugallva, őtőle nem hogy nem kell félni, hanem "kapaszkodj és támaszkodj rá bátran, megvéd".

Sok viccesebbnél viccesebb jelenetsor tarkítja a filmet, gazdagon telepakolták szórakoztató részekkel, úgyhogy szívesen ajánlom bárkinek kortól függetlenül. Sok film készült ember és robot, gyermek és robot közti kapcsolatról, de szerintem a Hős6os kiemelkedően jó és zseniális darab lett, így, amikor az IMDB 7,8 pontját felülpontozom 9,5-re, higgyétek el, ha azt mondom látni kell!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: meselandia.tv

0 Tovább

The Grinch (2018)

The Grinch 2018 Karácsony Animációs film Mese Kritika


Mikoris néz meg az ember egy meghitt hangulatú karácsonyi mesét? Hát természetesen nem sokkal húsvét előtt. Legalábbis a magamfajta, aki decemberben azon a véleményen volt, hogy biztos a 2000-es Jim Carrey féle Grincs-et adják felújított kópiával a mozikban.


Node, mint kiderült nem erről van szó. Most így március közepén sikerült megtapasztalnom. Pozitívan csalódtam a produkcióban. Ritka, amikor az "eredeti" verziót, már ha a 2000-es változatot nézzük, sikerül megugrani, mitöbb überelni. Jó-jó, azóta fejlődött a technika is, de azért kellett belepumpálni kreatív ötleteket is.

Arról nem is beszélve, hogy ennyire szó szerint színes mesét, régen láttam. Gyönyörűen pompáznak a karácsony és a tél legmeghatározóbb színei. Továbbra is tartom, hogy a kézzel rajzolt rajzfilmek überelhetetlen élményt nyújtanak és a 3D technológia soha nem fogja ugyanazt adni, de ez magánvélemény. Van azért amikor engem is sikerül elvarázsolni, mint a Hihetetlen család vagy a Hős6os 3D grafikájával és immáron ide sorolódik a Grincs is. Fantasztikus lett.

A történetből itt nem mesélek, úgyis mindenki ismeri, "a Grincs ellopja a Karácsonyt".. de aztán úgyis minden jóra fordul és a Grincs is mosolyogni fog. Mosolyogj te is és nézd meg!
IMDB szerint 6,3 pont, hát-hát, annyira szeretnivalóra és egyemmegre sikerült, hogy erős 7,5 pontot kap tőlem.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: fandango.com

0 Tovább

Ufók a padláson


Aliens in the Attic - Ezúttal egy igazán szórakoztató, laza, ugyanakkor csúcsszuper családi vígjátékkal érkezem. A cím megtévesztő, ez nem egy újabb X-Akta Scully-ékkal, bár már szomjazom az újabb epizódokat és a legendás introzenét, node majd folytatják.


Az Ufók a padláson egy parádés szereposztású produkció, zseniális karakterválogatással, sok-sok humorral, karatézó nagyival, távirányított "Ken pasival", jópár speciális effekttel, ami abszolút nincs túltolva.

Az alapsztori viszonylag egyszerű, de nem is kell hozzá több. Egy család nyaralni indul, házat bérelnek, közben a földre érkezik négy apró földönkívüli, akik felettébb mókás ügyefogyottsággal szórakoztatják a film nézőit, harcba száll a két oldal egymással a Föld megmentéséért/leigázásáért. Ja igen, hogyanis?! Szóval az "ufók" fegyvere nem hat a gyerekekre, csak a felnőttekre, így a gyerekek fejükbe veszik, hogy ők mentik meg a "csúnya rovaroktól" a világot. A film legalább annyira megmosolyogtató, mint ahogy próbálom körülírni.

Poénok és a mókás helyzetek sorra követik egymást. Tökéletes kikapcsolódás egy nehezebb, nyűgösebb hétköznap után minden felnőtt számára is.
Ja és igen, természetesen van egy különc a földönkívüliek közt, aki segít, így a film végére láthatjuk, milyen jó is, ha az embernek vannak "különleges barátai" is és nem minden ufo-tól kell félni. :)
IMDB 5,4 pontot voksol én azt mondom erős 8. Nézzétek családdal, haverokkal, barátnővel, szuper!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: xdesktopwallpapers.com

1 Tovább

Gorillas in the Mist - Gorillák a ködben

Ne tessék megijedni a film készültének évszámától, higgyétek el, régen is készítettek igazán maradandó alkotásokat, hovatovább a Gorillák a ködben is egy ilyen típusú örökzöld alkotás. Megtörtént esetet dolgoz fel, Dian Fossey életének azon útját mutatja be, amikor elindul a veszélyes Ruandába megszámolni a kihalás szélére jutott hegyi gorillákat. Azt gondolja viszonylag egyszerű a feladat, de számtalan akadályba ütközik.

 


Már a gorillák felkutatására maga mellé fogadott nyomkeresőről is kiderül, sokminden állathoz ért, de a gorillák nyomainak elemzése nem éppen specialitása. Közben polgárháború is dúl. Hosszú hónapok és évek telnek közben, mialatt Dian Fossey megtanul kommunikálni az állatokkal. Nagyon lassú és elképesztő türelmet igényel ez, összesen 18 évet töltött a gorillák tanulmányozásával. Ez idő alatt olyan közel került az állatokhoz és azok megértéséhez és saját maga megértetéséhez velük, amennyire másnak azelőtt még soha.

A drámai hangvételű alkotás gyönyörű tájakon kalauzol minket. Fontos azért kiemeljem, hogy valószínűsítem többen láttátok a Kongó című akció-thrillert, mint ezt a filmet. Óriási különbség van látványban, itt élő állatokkal forgattak, elképesztő mennyit ad ez a film hitelességéhez, mekkora különbség van, ha nem digitálisan megrajzolva kerül a képkockákra egy állat.

A főszerepet zseniális játékkal az a Sigourney Weaver játsza, akit nem kell bemutatni szerintem, tengernyi filmtörténelmi remekműben játszott fő- és mellékszereplőt. Legendás széria az Alien, ami talán leginkább meghozta számára a hírnevet, de ő volt a királynő az 1492 - Paradicsom meghódítása történelmi filmben, vagy óriásit alakít az Imák Bobbyért illetve az Avatar filmekben egyaránt, de azért gyorsan említsük meg a fiatalabb generációnak, hogy ő szerepel a Szellemírtókban is.

IMDB szerint 7 ponton áll, nomost, ha már a fenti bejegyzésben több filmjét is említettem, legmagasabb pontszámmal az Alien sorozat részei állnak és minden filmje szinte csak azok után. Én nem értek egyet, pedig Alien fan vagyok. Nálam a Gorillák a ködben, az 1492 valamint Imák Bobbyért van a dobogó legelején 9-9-9 ponttal és rögtön utánuk az Alien széria és a többi.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: imdb.com

 

1 Tovább

Again 17 - Megint 17

Egy néhány évvel ezelőtti vígjátékot hozok ezúttal nektek, egészen pontosan, ha komolyan szeretnénk filmtörténetileg közelíteni és hasonlítgatni, akkor az 1988-as Tom Hanks főszereplésével készült Segítség, felnőttem! (amiben a tizenéves srácból harmincas férfi lesz, de a lelke a tizenéves marad) című filmjének fordítottja a jelenlegi, aminek Zac Efron és Matthew Perry a főszereplője.

 


A film nyitó története, hogy Mike O'Donnell (idősebb szerepben Matthew Perry, a fiatalabb szerepben Zac Efron) elégedetlen az életével, éppen válófélben van feleségétől, megromlott a kapcsolata a gyerekeivel és utolsó reményként még abban bízik, hogy tizen év után előléptetik. De ez sem jön össze, más kapja a pozíciót. Befordul és visszalátogat volt gimnáziumába, közben elmélkedik és röpke gondolatként azt kívánja bárcsak újra gimis lehetne, bárcsak újrakezdhetné, máshogy csinálná.. és jön egy varázslat, megtörténik (a Tom Hanks filmhez hasonlóan itt pedig a harmincas lélek marad meg emberünkben, minden élettapasztalattal és emlékkel).

Mike újra 17 évesen találja magát saját gyermekei iskolájában. Szembesül hogyan bántalmazzák fiát, de avval is, hogy mennyire rosszul választ magának pasit a lánya. Ráébred, hogy az a feladata, hogy segítsen nekik. Megleckézteti azt, aki rendszeresen megalázta a gyermekét, mellette hihetetlen motivációt ad a fiának, legjobb barátok lesznek, megtanítja profin kosarazni, de a lányának is segít egyengetni az életét a jó irányba.

Közben természetesen elkerülhetetlen, hogy a srác édesanyjával vagyis a feleségével is találkozzon, aki elképedve látja a "hasonlóságot" tinédzserkori szerelme és fia új barátja között. Vele is tökéletes harmónia alakul ki és közben Mike ráébred mennyi mindent elrontott.. egy szó, mint száz, visszatérve tinédzserkori testébe a harmincas élettapasztalatával rengeteget segít a környezetében, gyermekeinek, gyermekei barátainak, feleségének, és, hogy miként végződik a sztori? Nézzétek meg ezt a kellemesen szórakoztató, lazán humoros, merőben megmosolyogtató produkciót.
IMDB szerint 6,4 pont, én azért egy erős 8-ast adok neki.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: germany.flixlist.co

 

0 Tovább
«
123

Cookies of Isti

blogavatar

Film- és sorozatajánló. Koncertbeszámoló. Színházi előadás. Motiváció.

Utolsó kommentek