Nem tudom ki hogy van vele, nekem már kicsit sok a szuperhősös filmekből. Szó se róla, egy jól megírt adaptáció, egy frappáns forgatókönyv rendben, legyen, de mikor már tízen vannak egy filmben meg mindenki szuperképességekkel bír, nekem már kezd unalmas lenni.. node ennyit a negatívumról. Úgy voltam a Shazam!-mal megmondom őszintén, hogy láttam moziplakátot, mondom a zenefelismerő programból biztos készítettek valami muzikális filmet, aztán nem.

Ez egy negyvennyolcadik szuperhős és kizárólag legjobb barátom, Gábor ajánlására néztem meg, amúgy kihagytam volna, mert az előzetes annyira erőltetett humorral volt átitatva, hogy mondom ha ez a kivonat, akkor kérem a következő filmajánlót..

 


Amúgy gyorsan közbevágok saját magam írásába, hogy tudjátok a fentiek ellenére ez egy pozitív kritika fog a végére kerekedni ám, csak muszáj volt leírjam miként ültem le eléje. Nos, az alapsztori ugye adott, hatalmas erőt őríz egy mágus és vigyáz a hét főbűn szellemeire, de át kell adja erejét.. ugorjunk, mert spoiler lenne, de amúgy mókás, hogy a mágust első blikkre "piros Gandalfnak" kereszteltem, nem érdekes, majd érteni fogjátok.

A film kicsit túl van tolva poénból, de azért csak elérte, hogy azt mondjam megéri megnézni. Mert elgondolkoztat. Van egy nagyon jó mondat benne, "Jó dolog a szupererő, de nem ér semmit, ha nem tudod megosztani másokkal".

Persze ezt majd akkor fogjátok elsősorban érteni, ha már láttátok, de szerintem kicsit átgondolva, több ez a mondat, mint ami.. mindesetre nekem tetszett.

Nagyon jók a gyerekszínészek és azért a sok zsibbasztó poén mellett akadnak jól elsütöttek is. Látványos és bőven gazdag akciójelenetben, de inkább úgy nézzetek rá, mint a Deadpool-ra, vagyis semmi komolyságot ne várjatok tőle igazán (vagy mégis?).

Kikapcsol, szórakoztat és egy idő után mégiscsak elvarázsol. Ja igen és mégegy érdekes gondolat: "Ha választhatnál, te melyik szupererő birtokosa lennél? Repülni akarnál tudni vagy láthatatlanná válni?" veti fel a film másik kérdésként. Nah? Ti? Melyiket választanátok? :)
Összességében kellemesen csalódtam a filmben, és ritka kivételek egyike, amikor még IMDB értékelésével is egyet értek, mikoris 7,7 pontot voksolunk "mindketten".

Ui.: nade most őszintén, mekkora jó már, ha a legjobb spanodról kiderül, hogy szuperhős, te is együtt akarnál ebédelni vele, naná, hogy a film adja.
Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: tvmoviefix.com
Kép2 forrása: shazammovie.com