Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

After (2019) - Miután

After (2019) Miután Romantikus film Ajánló

Régen írtam már romantikus filmről beszámolót. Most premieren voltam. Elvárásokkal készültem. Megvallom, az utolsó pillanatban néztem rá az előzetesre, magát a mozijegyet már jóval korábban megrendeltem. Aztán megláttam az előzetest és szkeptikus lettem. Lessetek rá tiis, aztán folytatom.


Azt kell mondjam a romantikus műfaj ontja magából a tucatklisé darabokat. A maradandó, igazán eredeti, ütős darabok elképesztő ritkák. A "sorozat" előző darabja, a Mielőtt megismertelek filmprodukció egy csúcsra vitt, maximális 10 pontot érdemlő remekmű. Elképesztő forgatókönyvvel, zseniális színészi alakításokkal, könnyfakasztó, érzelemdús és életszagú az utolsó másodpercig.

Ehhez hasonló magasságokban csak a Csillagainkban a hiba vagy a Szerelmünk lapjai illetve a Végtelen szerelem (utóbbiról írtam már ajánlót: Endless Love) járt eddig nálam. Minden más romantikus film, csakis ezek után, pedig az Ausztrália Hugh Jackman-nel vagy a Micsoda srác ez a lány Channing Tatum-mal is szerintem egész hatásosra és egyedire sikerült, de mégis messze járnak a fenti címektől. Node, kanyarodjunk vissza.

Szóval szkeptikusság a trailer után. Kell látni a Mielőtt megismertelek! Nem függ a két sztori össze, de csak akkor értitek az előzetes szkeptikusságomat. Szóval, mikor megláttam, hogy milyen felépítésű lesz, mennyire tini színészekkel, nah mondom "ez érdekes lesz", kezdtem félni, de mondom hajrá. Beültem. Megnéztem. Eltartott egy darabig, mire megadtam magam a filmnek, de aztán elért, elengedtem a trailer keltette negatív érzést és hagytam, hogy próbáljon nagyot hozni. Aztán elkezdett felépülni, elkezdtek olyan érzelemdús pillanatok cikázni és konfliktusok forogni, amitől az egész hirtelen kezdett egyedi lenni.

After (2019) Miután Romantikus film Ajánló

Szemünk láttára kelt egyszerre lépésről lépésre szépen felépített feszültséget a szó romantikus vonatkozásában, hogyan alakul ki egy szerelem a fősuli ügyeletes machoja és egy visszafogott szép lány között. Ezzel nem spoilerezek még, ez teljesen adott. És kapaszkodjatok meg, az amúgy számomra teljesen ismeretlen fiatal színészek olyan tökéletességgel hozzák a karaktereket, hogy már-már ott voltam, hogy *fogom-a-fejemet* azt a kifejezést kell majd használjam a beszámolóban, amit utoljára a Csillagainkban a hibánál, vagyis "átfolyik a mozivásznon a szerelem, annyira erős és magasfokúan érzelemdús, hiteles, hogy az már átkarol és megcsókol".

De sajnos jön a de, a 80%-áig felépülő dologba jön egy olyan "hiba", amitől az egész addig felépített "csodaérzet" borul, legalábbis számomra. Sajnos spoiler lenne, ha elárulnám, így ez kimarad. Nincs vele "baj", csak nem ezt vártam, cserébe kaptam egy olyan dolgot, amitől kliséssé/sokatlátottá válik, bármennyire is belevarázsolódtam, mégis az a végeredmény, hogy én máshogy írtam volna meg. Jó persze én nem vagyok író.

Félreértés ne essék, jó a film, megéri beülni, de értem miért adtak IMDB-én 5,8 pontot. Többen hagytak volna ki egy bizonyos részt belőle és akkor mintha tök más lenne az egész, szinte biztos vagyok benne. Én azért gondolkozom, hogy holnapis vissza beülök rá, ami azért ritka és ezzel együtt mégiscsak megadom a nagy tízpontos címek után az erős 8,5 pontot, mert mégiscsak kaptam belőle egyedit.

Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: comingsoon.net
Kép2 forrása: slashfilm.com

0 Tovább

Bon Jovi Unplugged

Bon Jovi Koncert Unplugged Ajánló

Ma egy különleges ajánlóval érkezem. Nem, nem én szeretném bemutatni Bon Jovi-t, ismeri őt és a csapatot anélkülis mindenki szerintem, legenda. Számtalan, mára ikonikus gigaslágerré nőtt dalt írtak a hatalmas repertoár között. Személyes kedvencem az It's My Life amúgy. Először úgy terveztem, hogy ma keresek nektek néhány piano cover, ha már annyira szeretem a zongorát. Node aztán eszembe jutott, hogy egy annyira nem régi, és értékes turnéanyagra felhívom a figyelmeteket, hátha nem ismeritek.

Szóval, volt egy Unplugged produkciójuk, amivel felléptek koncertszerűen a VH1 zenecsatornánál. Most én alább a harmadik linken ezt az anyagot kerestem elő nektek 43 perces változatban. Szerintem óriási lett.
Kellemes, dallamos, kikapcsol és feltölt.
Élvezzétek és töltődjetek ti is!

Ui.: Ha már tényleg a legnagyobb favorit, hadd áruljam el és ajánljam egyúttal szintén figyelmetekbe, hogy van egy Madison Square Garden-es felvételük 2007-ből (még a "régi" felállással), ami kijött DVD-n és BD-n egyaránt. Ha 100x nem járt a lejátszómban, egyszer se. Eszméletlen energiát képes átadni és szemetgyönyörködtető a látvány, a videoanyag, odavarázsol a koncert kellős közepébe. Próbáljátok ki!
Nassoljátok! ;)

It's my life

Livin' on a prayer

Vh1 Unplugged 2007 43 perces koncertfelvétel


Kép forrása: youtube.com

0 Tovább

Münó, a holdbéli manó - Őrzők harca

Münó  a holdbéli manó Francia mese Animációs film Ajánló

Mune, le gardien de la lune - Avagy a franciák is tudnak mestermű animációs mesét készíteni. Igen-Igen, ritka kivételek egyike, mikor nem Disney alkotást dícsérek. Ez a mese egy igazi ínyenc darab. Káprázatos a szemnek, gyönyör a léleknek és zene a fülnek.


Elképesztő látványvilág tárul elénk, amiből sok ízelítőt mutat már maga az előzetesis és noha szerintem elsősorban gyerkeknek készült, felnőttként is megtaláljuk benne a nekünk szánt, rejtett mondanivalókat. Tanulságos, szép és szórakoztató. Kellemesen vicces, nagyon jól hozza a magyar szinkronban Szabó Győző a nagy hős, a Nap őrzőjének magyar hangját.

Mert ami azt illeti az alapsztori itt ugye akörül forog, hogy a Holdnak és a Napnap őrzői vannak, de mindkettő túl idős már, így új karaktert kell választani, folyik a harc, jó és rossz között, elrabolják a Napot, a Hold meg "balesetet szenved", fejetetejére fordul minden, galiba galibát követ, de aztán persze hőseink nem hagyják magukat. Semmi félelmetes, pedig lemennek az alvilágbais. Szemet gyönyörködtető, bámulatos grafika.

Münó  a holdbéli manó Francia mese Animációs film Ajánló

IMDB szerint 7,2 pont, biztos nem jött át nekik, higgyétek el, erős 9 pont.

Úgy döntöttem ennek a produkciónak az ajánlásával szeretnék minden kedves olvasómnak Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánni!
Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: mangalerie.fr
Kép2 forrása: programme-tv.net

0 Tovább

Buka Péter, egy újabb tehetséges hazai zongorista


Rajongsz velem együtt Havasi Balázs zongoraprodukcióiért? Megkedvelted Péter Bence zsenialitását? Akkor íme a feltörekvő, új zongoraművész-generáció egyik új csillaga, a fiatal Buka Péter.

Kevés információt sikerült találjak a bemutatáshoz, de van az, amikor a tehetség már önmagában bemutat valakit. Nos, engem megvett, elképesztő a játéka, kiválóak a zenei dalválasztások és egyedi az előadásmód is.

A listát illetően megvallom őszintén nagyjából kedvencsorrendet állítottam fel, de bőven nagyobb a paletta, ha a poszt alján lévő linkeken utánanéztek! Keressétek meg ti is a kedvenceteket köztük.
Nassoljátok! ;)

High Hopes - Panic! At The Disco

 

Charlie Puth - How Long

 

Demons - Imagine Dragons

 

ZAYN - Dusk Till Dawn ft. Sia

 

Shawn Mendes - There's Nothing Holdin' Me Back

 

Perfect - Ed Sheeran

 

The Weeknd - The Hills

 

Ed Sheeran - Shape of You

 


Facebook: https://www.fb.com/PeterBukaOfficial

Instagram: https://www.instagram.com/peterbuka

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC1IocYhHcmBkdvOKbncLb0w/videos

Kép forrása: tenor.com

 

0 Tovább

Shazam!, mikor a legjobb barátod szuperhős

Nem tudom ki hogy van vele, nekem már kicsit sok a szuperhősös filmekből. Szó se róla, egy jól megírt adaptáció, egy frappáns forgatókönyv rendben, legyen, de mikor már tízen vannak egy filmben meg mindenki szuperképességekkel bír, nekem már kezd unalmas lenni.. node ennyit a negatívumról. Úgy voltam a Shazam!-mal megmondom őszintén, hogy láttam moziplakátot, mondom a zenefelismerő programból biztos készítettek valami muzikális filmet, aztán nem.

Ez egy negyvennyolcadik szuperhős és kizárólag legjobb barátom, Gábor ajánlására néztem meg, amúgy kihagytam volna, mert az előzetes annyira erőltetett humorral volt átitatva, hogy mondom ha ez a kivonat, akkor kérem a következő filmajánlót..

 


Amúgy gyorsan közbevágok saját magam írásába, hogy tudjátok a fentiek ellenére ez egy pozitív kritika fog a végére kerekedni ám, csak muszáj volt leírjam miként ültem le eléje. Nos, az alapsztori ugye adott, hatalmas erőt őríz egy mágus és vigyáz a hét főbűn szellemeire, de át kell adja erejét.. ugorjunk, mert spoiler lenne, de amúgy mókás, hogy a mágust első blikkre "piros Gandalfnak" kereszteltem, nem érdekes, majd érteni fogjátok.

A film kicsit túl van tolva poénból, de azért csak elérte, hogy azt mondjam megéri megnézni. Mert elgondolkoztat. Van egy nagyon jó mondat benne, "Jó dolog a szupererő, de nem ér semmit, ha nem tudod megosztani másokkal".

Persze ezt majd akkor fogjátok elsősorban érteni, ha már láttátok, de szerintem kicsit átgondolva, több ez a mondat, mint ami.. mindesetre nekem tetszett.

Nagyon jók a gyerekszínészek és azért a sok zsibbasztó poén mellett akadnak jól elsütöttek is. Látványos és bőven gazdag akciójelenetben, de inkább úgy nézzetek rá, mint a Deadpool-ra, vagyis semmi komolyságot ne várjatok tőle igazán (vagy mégis?).

Kikapcsol, szórakoztat és egy idő után mégiscsak elvarázsol. Ja igen és mégegy érdekes gondolat: "Ha választhatnál, te melyik szupererő birtokosa lennél? Repülni akarnál tudni vagy láthatatlanná válni?" veti fel a film másik kérdésként. Nah? Ti? Melyiket választanátok? :)
Összességében kellemesen csalódtam a filmben, és ritka kivételek egyike, amikor még IMDB értékelésével is egyet értek, mikoris 7,7 pontot voksolunk "mindketten".

Ui.: nade most őszintén, mekkora jó már, ha a legjobb spanodról kiderül, hogy szuperhős, te is együtt akarnál ebédelni vele, naná, hogy a film adja.
Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: tvmoviefix.com
Kép2 forrása: shazammovie.com

 

0 Tovább

Kedvencek temetője (2019) avagy egy újabb jóféle remake

Megvallom őszintén én a horror műfajt annyira nem kedvelem, szóval sok horrorajánlóra ne számítsatok a blogban a részemről. Viszont amik tetszenek, azokról szívesen áradozom, így kedvencek (érted a poént, *kedvencek*) között szerepel az Aki bújt, aki nem 1-2. vagy éppen az Álmosvölgy legendája, de Fűrészt is csak addig bírtam, míg volt az "öreg", addig kreatív volt, utána felejtsük.. node, most beszéljünk a 2019-es Pet Sematary alkotásról, az nagyon nem felejtős, sőt, kérem a folytatást.

 


Azt kell mondjam, úgy voltam, mint a Hellboy-jal (Link: Hellboy (2019) ajánló), megvett az előzetes, plusz elvárásokkal ültem be a moziba, hiába az állítólagos negatív kritikák. Majd én írok pozitívat :P szóval: Előszöris nézzétek meg az eredeti 1989-es változatot, az első részt, az legenda, ma is megállja a helyét, nem véletlen vették elő. De az se baj, ha nem nézed meg.

Akkoris egy kiváló kikapcsolódást kaptok. Persze senkit ne tévesszen meg a 16-os besorolás, nemis értem, bőven 18.. annyi a sokkos székből felugrasz és letámadod a melletted-ülőt jelenet, hogy meg se tudtam számolni. Szabályosan a frászt hozza rád. Úgyhogy kifejezetten jót tett, hogy hozzányúltak a régi filmhez, jó a casting-is, jó a zenei aláfestés és tök jó, hogy egy gyönyörű maine coon választottak macskának, *kedvenc* O:)

Stephen King horror-költeményéből találtok egy 1992-es folytatást is, az már inkább csalódás, de nem rosszabb, mint amit elkövettek a Másnaposokkal, magyarán megcsinálták gyakorlatilag mégegyszer.. de nem spoilerezek :)

A 2019-es Kedvencek temetője mesterien hozza azt a dejavu érzést, amit annak idején gyerekként úgy éltem át, hogy kezecskémet a szemeim elé téve kukucskáltam vajon megvolt-e már az ijesztő jelenet. Most felnőtt fejjel a remake-enis ugyanúgy ugráltam, de nem ám csak én, néha a mellettem ülő majdnem szaltózott. :D
Szóval bátran vállaljátok be! IMDB szerint 6,9 pont, szerintem meg 8,5!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: alt923.radio.com

 

0 Tovább

Hellboy, avagy egy pokolian kemény szuperhős

Hellboy 2019 Pokolfajzat Milla Jovovich David Harbour Szuperhős Kritika

Sok ismerősömet megosztotta korábban is az első két epizód, amiben még Ron Perlman játszotta a főszereplőt és javarészt ugye idehaza forgatták, ha emlékeim nem csalnak Etyeken. Node lényeg a lényeg, sokan a Bosszúállókért vannak megőrülve, nekem azzal valahogy már túl sok az egy négyzetméterre jutó akcióhősök száma, node semmi gond, majd ír más arról ajánlót. :D
Az új Hellboy premierjéről kisétálva az első kifejezés ami elhagyta a számat "Hát ez k#&@jó volt!" :D


Még a vetítés előtt beszélgettünk a mozigépésszel, aki mondta, hogy sokan lehúzták negatív kritikával, de azért nézzük csak nyugodtan. Tudjátok IMDB-re se adok, úgyhogy tőlem jön a pozitív kritika.

Engem megvett az előzetes és tetszett az előző két változat is, szóval egyrészt elvárásokkal, másrészt optimistán váltottam jegyet. És megérte és megmondom őszintén nem hiányzott a 3D, ez így volt pöpec, ez így volt kemény, pokolian kemény. Tele pörgős rockzenével, akciódús jelenettel, kiválóan megírt történettel, előrevetítve a folytathatóságot.

Sok vicces beszólással, ahogy azt a korábbi Pofolfajzat részekben tapasztaltuk. Nekem abszolút tetszett.
Az meg, hogy a Resident Evil-ből akciósztárrá lett Milla Jovovich-ot láthatjuk a film gonosz főszereplőjeként? Nos, abszolút grátisz, nagyon jól adja a negatív karaktert, a vérbeli gonoszt.

Nem tudom, ki mit várt vagy vár ettől a "sokadik" szuperhőstől, de aki látta az előző két részt, az nem fog csalódni annak ellenére, hogy a Hellboy karakterét játszó színész David Harbour lett, kiválóan hozza a figurát.
Fröcsögnek az csatajelenetek, ezért is a 18-as besorolás, no meg a sok 18+-os "szépszólás", aztán van még boszorkány, óriások, démonok, zombik.. van mit aprítani hősünknek. Nem kell félteni, szórja a poénokat és osztja a pofonokat, mint a legjobb Bud Spencer filmek..
IMDB szerint 5,8 pont, nem tudom mit haluztak sokan, adjuk csak szépen a 8,5 pontot neki.
Komolyan megéri megnézni! Akció- és látványdömping!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: bloody-disgusting.com

0 Tovább

Robert Mendoza, a tehetséges spanyol hegedűművész

Cserkészbecsszó holnap már filmajánlóval érkezem, de ma egy újabb Youtube-sztár kedvencemet mutatom be nektek, mégpedig a spanyol származású Robert Mendoza-t, aki egy elképesztő tehetségű hegedűművész. Még a blog indulásakor írtam ajánlót a Csillag születikről (http://cookiesofisti.reblog.hu/a-star-is-born---csillag-szuletik), melynek mostanra toplistákat ostromló muzsikává vált az egyik betétdala, a Shallow Lady Gaga-tól.

Pár hete Robert is feldolgozta ezt, ez a legfrissebb produkció, szerintem egész jó lett, ezért ezt raktam a saját válogatású listám legelejére.
De az alábbi gyöngyszemek között szerintem mindenki megtalálja magának a kedvencet, ha mégsem, akkor irány a youtube csatornája, instaoldala, weboldala.. Nassoljátok! ;) Szerintem kifejezetten tehetséges, elképesztő előadásmóddal, nem kérdés. :)

Lady Gaga - Shallow

 

Ed Sheeran - Perfect

 

Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza

 

Ellie Goulding - Still Falling For You

 

Alan Walker - Faded

 

Ellie Goulding - Love Me Like You Do

 

David Guetta - Dangerous

 

MARTIN GARRIX & BEBE REXHA - In The Name Of Love

 

Calvin Harris - My Way

 

Spotify: http://sptfy.com/2dH8
Insta: http://www.instagram.com/robertmendoza
Facebook: https://www.facebook.com/RobertMendozaMusic/
Web: https://www.robertmendozamusic.com/

Kép forrása: mexicoescultura.com

 

0 Tovább

Jona Selle

Avagy folytatva a Kedvenc Youtube-sztárjaim sorozatomat (Linkek: Pellek, Leroy Sanchez, Péter Bence), következzen az idén 27 éves (1992. március 23.), német származású Jona Selle. Akiről megmondom őszintén a legkevesebb információval rendelkezem, de mondhatjuk azt is, beszéljenek az adatok helyett a dalai, amik viszont annál is inkább érdekfeszítőek és fülbemászóak.

Köszönhetően egyedi és fantasztikus orgánumának, arról nem is beszélve, hogy még gitározni is kiválóan tud. Én néhány évvel ezelőtt az All of me - John Legend feldolgozását hallottam először tőle, és mondanom sem kell, nem csak engem fogott meg ismerősök közül. Szóval hallgassátok meg ti is az alábbi listából az általam kiválogatott saját dalait illetve feldolgozásait külföldi előadóktól.
Nassoljátok!

Jona Selle - Clouds

 

Lilly Wood & Robin Schulz - Prayer in C (Acoustic Cover by Jona Selle)

 

All Of Me - John Legend (Cover by Jona Selle)

 

Photograph - Ed Sheeran (Jona Selle Cover)

 

Jona Selle - Melody

 

Magic - Coldplay (Acoustic Cover) by Jona Selle

 

Jona & Sarah Selle - On The Road Again Official Acoustic

 


Facebook: https://www.facebook.com/jona.official
Twitter: https://twitter.com/jonasellemusic
Instagram: https://instagram.com/jona_official

Kép forrása: youtube.com

 

0 Tovább

TOP10 motiváló magyar dal

Az elmúlt időben sikerült több olyan dalba is beleszeretnem, amik igazán motiváló hatásúak. Úgy döntöttem külön csokorba szedem a magyar előadóktól származóakat és majd egy későbbi posztban a külföldiekből is készítek egy listát.

És igen-igen, jól látjátok az első hely rögtön döntetlen nálam, no, de hát ez van. Döntsétek el ti, melyik a jobb és hallgassátok őket ebben a sorrendben! A 10+1. helyezett egy különlegesség, szerintem picit eltér a többitől, de számomra egy nagyon fontos dal, így mindenképpen szeretném a listához adni és bemutatni azoknak, akik esetleg nem ismernék.
Kellemes zenehallgatást kívánok! Nassoljátok! ;)

01. ByeAlex és a Slepp - Széllel szemben

 


01. Soulwave - Örökké tart

 


02. Freddie & Lotfi Begi - Győzni jöttünk

 


03. SuperStereo feat. KRSA - Fedezd fel!

 


04. 3LAND - Ki nem húnyó fény

 


05. Wolf Kati - Ha egy jelre vársz

 


06. Margaret Island - Legszebb szavak

 


07. Csepregi Éva - Titok

 


08. Kowalsky meg a Vega - Amilyen hülye vagy, úgy szeretlek

 


09. Ákos - Induljon a banzáj

 


10. Veréb Tamás - Éjszakai járat

 


10+1. Vad Fruttik - Tartalak

 

0 Tovább

Cookies of Isti

blogavatar

Film- és sorozatajánló. Koncertbeszámoló. Színházi előadás. Motiváció.

Utolsó kommentek