The Grinch 2018 Karácsony Animációs film Mese Kritika


Mikoris néz meg az ember egy meghitt hangulatú karácsonyi mesét? Hát természetesen nem sokkal húsvét előtt. Legalábbis a magamfajta, aki decemberben azon a véleményen volt, hogy biztos a 2000-es Jim Carrey féle Grincs-et adják felújított kópiával a mozikban.


Node, mint kiderült nem erről van szó. Most így március közepén sikerült megtapasztalnom. Pozitívan csalódtam a produkcióban. Ritka, amikor az "eredeti" verziót, már ha a 2000-es változatot nézzük, sikerül megugrani, mitöbb überelni. Jó-jó, azóta fejlődött a technika is, de azért kellett belepumpálni kreatív ötleteket is.

Arról nem is beszélve, hogy ennyire szó szerint színes mesét, régen láttam. Gyönyörűen pompáznak a karácsony és a tél legmeghatározóbb színei. Továbbra is tartom, hogy a kézzel rajzolt rajzfilmek überelhetetlen élményt nyújtanak és a 3D technológia soha nem fogja ugyanazt adni, de ez magánvélemény. Van azért amikor engem is sikerül elvarázsolni, mint a Hihetetlen család vagy a Hős6os 3D grafikájával és immáron ide sorolódik a Grincs is. Fantasztikus lett.

A történetből itt nem mesélek, úgyis mindenki ismeri, "a Grincs ellopja a Karácsonyt".. de aztán úgyis minden jóra fordul és a Grincs is mosolyogni fog. Mosolyogj te is és nézd meg!
IMDB szerint 6,3 pont, hát-hát, annyira szeretnivalóra és egyemmegre sikerült, hogy erős 7,5 pontot kap tőlem.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: fandango.com