Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

DC: Titans

DC Titans Brenton Thwaites Dick Grayson Wonderwoman Superman Robin Batman Kritika

Az előzetesen látott képek és rövid ismertető után elvárásokkal ültem le a sorozat elé. Finoman szólva is messze túlszárnyalta a sorozat (így túl a teljes első évadon) amire számítottam. Igazi szemet gyönyörködtető, kőkemény akciódús látványdömping. És rögtön hozzáteszem itt a történetek is csudajók.


Részenként is kapjuk az újabb és újabb történeteket illetve ismerünk meg szuperképességű embereket, konfliktusaikat vagy éppen belső vivódásukat, de bepillantást kapunk szerelmi kapcsolatokba egyaránt. Aztán persze érkezik *vicces nevű* főhősünk, Dick Grayson, aki Robinként mutatkozik be és óriási, frappáns kiszólásai vannak teljesen random Batman kapcsán. Finoman szólva se pozitívan gondol kettejük múltjára, hiába Bruce Wayne karolta fel és tanította ki, miután Dick elveszíti a szüleit egy balesetben. Dick-et az a Brenton Thwaites játsza, akivel legutóbb talán a A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja című filmben találkozott a többség.

Szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy közel az X-men mozifilmek színvonalát hozza részenként speciális effektek alkalmazásában, nagyon durván látványos. Ahogy az az előzetesből is tapasztalható találkozunk Batman és Robin mellett fiúból tigrissé változni képes 'Titán' mellett Csodanővel és Superman-nel is többek között, de semmi perc alatt kezéből lángszóró hatású tűzet szórni képes nővel is. Hogy kivel mikor, ahhoz le kell üljetek a sorozat elé. Garantálom odaszögez majd a fotelbe. :)

Autófanoknak mondom, hogy Batman-től örökölve egy nem akarmilyen autó robog főhősünk Dick Grayson alatt, mint egy Porsche 911, amit nem rest jobban hajtani sokszor, mint anno Will Smith a Bad Boys-ban.

Igazi ínyenc darab ez a sorozat minden szempontból, nagyot és költségeset hoztak a készítők, le a kalappal.
Ja, és a sok után mégegy pozitívum, van ütős főcím"dal", ami ma már ritkaság, ahogy arra a Roswell - New Mexico (http://cookiesofisti.reblog.hu/roswell---new-mexico) kapcsán utaltam. Rövidített verzióban minden alkalommal epizódok elején hallható, hosszabb verzióban alább linkelem, illetve minden rész végén a stáblistát kivárók végighallgathatják, zseniális lett szerintem.


IMDB alapján 8,1, szokás szerint nem értek egyet :D tőlem kapja szomjazva a második évadra a 10 pontot!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: whats-on-netflix.com

0 Tovább

Alita - A Harc Angyala

Alita Kritika

Hatan ültünk be kollégákkal a moziba, magam részéről úgy, hogy csak az előzetest láttam, megnyert, de nem olvastam utána. Nos, azt valóban hozza amit az előzetesben látunk és hallunk:


Alita egy végtelenül szemet gyönyörködtetően megrajzolt, megtervezett és élethűre színezett produkció, de ha a Transformers utóbbi részei sokszor megkapták már, hogy csak látvány a történet hátrányára, akkor Alitára mit mondjak? *vakarja a fejét*
Őszintén? Hatunk közül ketten elaludtak és én is ásítoztam, sajnos.
Egy annyira csúcsra varázsolt látványorgiával van dolgunk, amiből soknak éreztem a nettó két órát, de jön majd rá folytatás..
Szuper az elgondolás, hogy romantikus kötődés húsvér ember és egy kiborg közt, de komolyabb érzelmi kapcsolatot éreztem Sarah Connor és a Schwarzenegger féle Terminator között, mint jelen esetben a két főszereplő esetében. Aranyosak, de valahogy nem jött át. A grafika, a zene, az élethű animáció szuper, szóval a csomagolás óriási, de én mást vártam.
IMDB szerint 7,6 pont, nos újfent nem értek egyet, bár én itt kivételesen lejjebb pontozok, tőlem 6 pontot kap.
Az Aquaman sokkal-de-sokkal jobb volt, ha már aktuális látványmozi ;)

Kép forrása: diariodevenusville.com

0 Tovább

Beastly - Csúf Szerelem

Beastly Szépség és a szörnyeteg Adaptáció Romantikus film Alex Pettyfer Mary-Kate Olsen Neil Patrick Harris Kritika

Úgy tapasztalom a visszejelzések alapján, hogy a nagyobbik többség a romantikus és vígjátékokra a vevőbb inkább illetve a nagylátványfilmekre. Romantikusból most külön kiemelem, mert ez is számít ahogy jelzitek, szóval ez olyan típusú romantikus alkotás, ami nem dráma, nem ríkat meg és nem is vígjáték. A Beastly tökéletesen hoz egy olyan romantikus hangulatot, ami se nem kevés, se nem túl sok, egyedi, kellemes és megfog.


A cím ne tévesszen meg senkit, vagy lehet csak szerintem rémesen rossz választás, én vmiért úgy emlékeztem rá, hogy korábban 'Szép Szörnyeteg' címmel futott, de valószínű keverem, mert létezik ezzel a címmel is hasonló film.

A produkció amúgy azértis reálisabb csengésű ezzel a címmel, mivel egyfajta speciális adaptációja a Szépség És A Szörnyeteg történetének, finoman szólva is modernizált köntösben tálalva.
A főszerepet az az Alex Pettyfer játsza, aki anno a "befiatalított James Bond" újragondolt karakterét is magára öltötte és szó se róla nagyon jól el is játszotta a 001 - Az Első Bevetés című filmben, amúgy ajánlom figyelmetekbe azt is, kiváló kikapcsolódás.
Node, vissza a Beastly-hez, játszik még Vanessa Hudgens, Mary-Kate Olsen és Neil Patrick Harris egyaránt a filmben.

Az alapsztori, hogy főhősünk rosszat szól egyik évfolyamtárnőjének, aki mint kiderül "boszorkány", megátkozza, aminek a lényege, hogy csúnya "ragya" uralja az addig szép külsőjét, mindaddig, míg vkit nem talál, aki igaz szerelemmel meg nem látja benne a "belső szépségét", minderre maximum egy éve van, különben rajta marad az átok.

Megint muszáj utalást tennem rá, hogy mennyire szeretem a Walt Disney kézzel rajzolt szériáját, nos a Szépség És A Szörnyeteg mese is idetartozik. Avval összehasonlítva szerintem zseniális munkát végeztek a készítők. Láttam a tavalyelőtti Szépség És A Szörnyeteg produkciót is, bennem az nem hagyott mély nyomot, inkább éreztem erőltetett látványfilmnek, mint azt a feelinget, amit anno akár a mesefilm hozott vagy jelen esetben a szóban forgó Beastly, de látható, mindenki megtalálhatja a saját szájíze szerinti változatot :)
Magam részéről jópárszor megnéztem már, én kedvelem ezt a filmet, IMDB-vel itt sem értek egyet, 5,6 helyett én 8,5 pontot adok.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: CineMaterial.com

0 Tovább

Only The Brave - A Bátrak

Only The Brave A Bátrak Tűzoltók Katasztrófafilm Dráma Kritika

Ritkán készülnek olyan igazán átütő, drámai katasztrófafilmek, amik kevésbé a látványorgiára mennek rá, mintsem inkább az adott történet valóban drámai oldalát próbálnák bemutatni. Hozok rögtön egy kontrasztot, a majdnem tíz évvel korábban bemutatott Firestorm - Tűzvihar című, szintén tűzoltókkal foglalkozó film, sokkal inkább egy instant-brutál-akciórobbanás, mint egy megrázó hatású történetelmesélés. Ugyanakkor gyorsan hozzáteszem, azis egy jóféle produkció.

Az Only The Brave teljesen más. Igaz történet alapján készült, ízig-vérig jól felélpített dráma és katasztrófafilm mesteri egyvelege.


A 'Granite Mountain egyesek' valós történetét dolgozza fel. A történet alapján egyre magasabbra szeretnének törni, nagyobb célok, jobb fizetés, elhivatottság.. közben persze mindenki magánéletébe is belelátunk, ahol szintén drámaibbnál drámaibb helyzetekkel szembesülünk, konfliktusok sora párkapcsolatokban, házasságokban, családokban, nem egyszerű a tűzoltók élete. Egyre másra kapják a megbízásokat, haladnak a célok felé, aztán jön egy semmiségnek tűnő eset..

"Egy tűzoltó csapat 2013 júniusában, a Yarnell hegyi tűz ellen kell megküzdenie, amely az eddigi legveszélyesebben elterjedt tűz." (Forrás: Wikipedia)

Azt kell mondjam nem szeretem azokat a filmeket, ahol kevés a zenei aláfestés, nyomasztó hangulatot keltenek a nézőben vagy akár teljesen súlytalanná válik a film története (aki igazán ismer, tudja rólam egyik kedvenc filmzeneszerzőm Hans Zimmer, noh hát őróla szoktam mondani, ha ő készíti akármelyik film zenéjét, az a film már csak jó lehet). Ebben a filmben kevés a zene, sokkal több a csend. De ez ebben az esetben így van jól, ez is elősegíti a drámai hangulat fokozódását, a feszülségek átérzését a konfliktusokban vagy az izgalmakat az oltásoknál.

Meg kell mondjam, kevés filmen tudom elpityeredni magam, noh ez a film a csúcspont környékén már hozta is ezt a reakciót, szóval neszeneked Armageddon és akciókatasztrófafilmek. Ezzel a filmmel igazi remekművet tettek le az asztalra szerintem és az IMDB 7,7 pontozását én megintcsak felülpontoznám, tőlem kapja a 9 pontot, Tapssal!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: flickeringmyth.com

0 Tovább

ATB - Distant Earth Deluxe 3 CD

ATB Albumajánló Valentin nap Romantikus zene


Boldog és Kellemes Valentin napot kívánok minden szerelmes párnak az alábbi albumajánlóval :)
Amióta meghallottam először anno a 9pm a rádiókban, beleszerettem ATB munkásságába, minden albuma kötelező darab számomra és azon DJ-k egyike, aki tényleg sokoldalú és az évek során, noha mindvégig megtartotta a rá tökéletesen jellemző stílusjegyeket, mindig tudott újat, jobbat, mégfülbemászóbb dalokat és ritmusokat hozni egész albumok formájában.

Nálam ő jobban inkább a "meditatív" muzsika kategóriába tartozik, kevésbé a mindenkori diszkózenék világába, persze ha úgy nézem, ez is albuma válogatja. Most inkább előbbi műfajból szeretnék számotokra ajánlani, azon túlmenően is a mindenkori legjobban megfogott és részemről legjobbnak tartott kiadványát, a néhány évvel ezelőtt megjelent Distant Earth dupla albumát, amiből tripla CD-és változat is létezik, alább linkelve utóbbit találjátok.


A személyes favoritom az albumról rögtön a harmadik dal a sorban, az All I Need Is You.


Rendkívül kellemes, dallamos, romantikus, igazi ínyenc darab akár egy meghitt, gyertyafényes vacsorához, vagy ahogy szoktam volt mondani, én erre tökéletesen tudok ellazulva egész-lakást-takarítani is :D szóval igazi univerzális hatású korongcsomagról van szó. Egy biztos, tele van energiával és határozottan állítom, zseniálisan kikapcsol, ellazít, ha engeded magadat a zenével sodródni :)
Messzemenően 10 pontos alkotás!
Nassoljátok! ;)

0 Tovább

The New Guy - Az Új Fiú

Vígjáték Valentin nap Romantikus Kritika

Gondolkoztam eleinte, hogy valami romantikus filmajánlóval jöjjek Valetin napra, de aztán úgy voltam vele, hogy noha szeretem a műfajt, kevés az igazán mérce ugró alkotás. Kevés amit nem láthattatok, de ajánlani tudnék, inkább hasonlítási alapok vannak, alapkövek. Azok számárára, akik mégsem látták, azért gyorsan három cím a sor legelejéről: Csillagainkban a hiba; Mielőtt megismertelek; Szerelmünk lapjai; jójó tudom van a Pearl Harbor és az Armageddon is stb, de értitek :)

Aztán körbenéztem mostanában mi fut ilyesmi, meg is próbáltam egyet, de nem éreztem saját szájízemnek, így egyelőre nem kapott ajánlót, mégse jöhetek egy negatív kritikával Valentinkor.
Így végülis az ATB írás mellé úgy döntöttem kaptok egy jó régi, de legalább annyira szórakoztató és átütő vígjátékot, Az Új Fiú.


Ugyanaz a DJ Qualls a főszereplő, aki a Cool túra vígjáték egyik meghatározó karakterét alakítja.
Az alapsztori ismerős, ő a "balfék", akit mindenki kiröhög, lejárat, szabadulni akar ebből a szerepből, elege van, népszerűségre vágyik, megértésre, szeretetre, szerelemre.. jön a suliváltás. Álnévvel, álmúlttal, felfigyelnek rá, érdekes sráccá lesz, de persze jönnek a galibák. Mellette saját zenekar, jól csengő dallamokkal, koncert.. a többi meg spoiler lenne :)

Én nagyon kedvelem, kevés az ilyen telitalálat vígjáték és talán aranyos hangulatot teremt így Valentin alkalmából is közösen összebújva.
Szívesen ajánlom nem csak "Február 14" alkalmából, nagyon-de-nagyon sok vicces jelenet és kiváló zenei alapok gondoskodnak a kikapcsolódni vágyó nézők másfél órájáról!
IMDB szerint 5,9 pont, hát nem egyezik a véleményünk :D tőlem kapja a 9 pontot!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: cineplex.com

0 Tovább

Supernatural - Odaát 14. Évad

Supernatural Odaát Sorozat Kritika

Kedvenc sorozatom! Nos, azt azért mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy egy olyan sorozat ami mostanra a 14. évéből az évad második felét tapossa (és elég nyilvánvalónak tűnik, hogy a rajongótábor nagyságából adódóan a cél már a 20. évad lehet), nyilván ebben is akadtak "holtpontok", amikor leül a sorozat, de a kitartó rajongó nézi tovább, nos én is így voltam :) az első években még tartottam nyári maratonokat is visszatekintésesen, de ma már 14 évet visszanézni? :D Hahh. Beleszerettem az Imapalaba :D

Egyszer szeretnék egy ilyen autóban brümmögni, noh persze nehéz lenne megállni, hogy ne csapjam be úgy egyszer az ajtaját, ahogy a sorozatban csapkodják izomból, de megígérem vigyáznék :D node a sorozatról is essék szó. Szinte minden évad más és más, időnként vannak receptek, amik ismétlődnek, de amúgy mindig megújul, mindig hoz újat, vagy új szereplőkkel új szálat. Egy igazi misztikus látványdömping, izgalmas történetekkel, ha kell vicces, de ütős, ha kell macho-s, de humoros beszólásokkal és ha kell még maga a színész is megőrül, mint lásd ez az egyik legemlékezetesebb 'kimaradt jelenet':

Nekem még anno gimnáziumi osztálytársam ajánlotta be, amikor még idehaza csak 2 évad volt leszinkronizálva. Végignéztem, megtetszett, szomjaztam, utánanéztem hol tart odakinn, aztán volt már plusz másfél évad, mondom kell. Elkezdtem nézni. Jött az első megdöbbenés, ami persze poén, mert a szinkron ég és föld szerintem az eredetihez képest. A magyar hang sokkal lágyabb, kellemesebb, az eredeti azonban sokkal inkább passzol a macho férfias karakterükhöz :D aztán végül függője lettem a sorozatnak.
Szívesen ajánlom mindenkinek aki még esetleg nem kezdett bele, igazán tartalmas, látványos és pörgős, jóféle rock betétdalokkal, ha kell érzelmekkel, ha kell vadulással :)
Maximális 10 pont nekik, a készítőknek és Taps! ;)
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: Nerds and Beyond

0 Tovább

A Star Is Born - Csillag Születik

Csillag születik Lady Gaga Bradley Cooper Dráma Koncert Kritika

Magam részéről úgy ültem le a film elé, hogy nem néztem meg sem előzetest, illetve nem olvastam kritikát, pusztán a rádiókban sokat játszott Shallow alapján éreztem egyre jobban motivációt a film megtekintésére. Bár megmondom őszintén azt hittem valami beszavazóshow típusú felfedező beütésű film lesz, de nem, nem ilyennel van dolgunk, ez valami sokkal több ennél, egy zseniális dráma, romantikus jóféle zenékkel, érzelmes mély dalokkal. Rólam sokan tudják, hogy a nagy dívák közül Madonna a kedvencem, így nem érhet az a vád, hogy elfogult lennék Gagával kapcsolatosan. A kedvencem amúgy a The Edge Of Glory évekkel ezelőttről tőle.
Szinkronos előzetes:

Ezzel együtt már nyugodtan írhatom, hogy elképesztően jó színészi képesség mellé párosul a tökéletes hang :) Olyan hiteles színészi játékkal tálalják elénk Bradley Cooper-rel (aki nem mellesleg a film rendezője is) az alkoholizmust, mint problémát egy párkapcsolatban vagy éppen egy karriert illetően, de magát kettejük romantikus kapcsolatát, hogy a szó legpozitívabb értelmében a fotelbe szögezi a nézőt. Nyilván léteznek erősebb drámák és romantikus jellegű filmek, de nem gondoltam volna, hogy a Másnaposok trilógia főhőse, ami ugye vígjáték, képes ilyen témájú produkcióban ennyire átütő szerepet hozni Bradley Cooper, és akkor még profi éneklés is ott van.
Koncertpillanatok, teljes dal produkciók, párkapcsolatbani konfliktusok, mély és drámai viták, érzéki és megható romantikus momentumok egyaránt sorakoznak a film kockáin. Több dal is felkerült a rádiók játszási listájára a filmből, a talán legismertebb mostanra a Shallow lett.

Szívesen ajánlom mindenkinek aki szereti Lady Gaga-t, aki szeretne egy látványos, jó zenei betétekkel megtűzdelt, hangulatos, ugyanakkor komoly gondolatokat is boncolgató, romantikus filmet nézni. IMDB szerint 7,9 pont, én azt mondom bátran kerekítsük fel 8-ra.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: collectors.com

0 Tovább

Roswell - New Mexico

Roswell Roswell - New Mexico Sorozat Kritika

Mikor annak idején a kereskedelmi csatornák idehaza megvetették lábaikat, első közt szúrtam ki talán a TV3 csatornán a Roswell - New Mexico elősorozatát az 1999 és 2002 közt forgatott Roswell. Legendásan jó főcímdallal (Dido - Here with me), tök jó szereposztással, hiteles színészi játékkal, egyszerű, de mégis kifejezetten hangulatos epizódonkénti történetekkel, kerek eseményvezetéssel, erőteljesen (ha úgy tetszik 'nyálas', de a szó abszolút pozitív értelmében) érzelmes pillanatokkal megtűzdelve, szóval nyugodtan leülhetsz a csajoddal mellé :).


Ha mostani sorozatokból kellene párhuzamot idéznem azok részére akik nem ismernék, némileg a Vámpírnaplók stílusához és szerkezetéhez hasonlítanám (nagyon lecsupaszítva, természetfeletti képességekkel rendelkező pasi és egy földi lány romantikus bonyolódásai szerethető köntösbe öltöztetve, node ennél azért sokkal többet hoz a sorozat). Az elősorozat 3 évadot élt. Nincs túlbonyolítva, nincsenek hatalmas díszletek és látványorgia, mégis lebilincsel és magávalragad. Ezt teszi úgy, hogy vegyíti a kellemesen izgalmas, kalandos történetvezetést és a vele zseniális harmóniában mozgó romantikus zenei világot.
Node, most nem a régi sorozatot terveztem élen bemutatni, hanem az újat, szóval jöjjön a Roswell - New Mexico első évadának előzetese.


Az előzetes sokat elárul és sokat nem :) Egész hangulatosra sikerült, már-már idézi az elődjét. Megvallom őszintén a magam részéről nem olvastam róla, nem is láttam az előzetest, a Supernatural egyik epizódja közben felugrott reklámcsík alapján szereztem tudomást róla, hogy jön egy ilyen sorozat. Kicsit szkeptikus voltam, ekkora szünet után hozzányúlni egy ilyen jó szériához, nade az X-akták is jól sikerült szerintem újraindulva.

Szóval teljesen ismeretlenül ültem le az első 3-4 rész elé, mindössze egy elvárásom volt, a régen zseniálisan megválasztott Dido főcímdal felcsendülése HD-ben vagy legalább valaki olyan énekes produkciója, aki hoz ilyen színvonalat. Hát ezen a ponton csalódás ért. A manapság már sztereotípiaként megfigyelhető szokás itt is jött, néhány perc sorozat majd 2 másodperc alatt lezavarnak egy címkiírást és csókolom, már nem divat a főcímdal, drága a reklámidő :( üsse kavics, elengedtem, majd a történet, majd az egész dejavu hangulata kárpótol.

Nem tudtam igazából, hogy a régi színészeket vették-e meg újra vagy teljesen újakat kértek fel, és azt sem, hogy folytatják a sorozatot vagy új színészekkel a régi történeteket újraforgatják vagy vmi totál új dolgot raknak le, aminek semmi köze a régi sorozathoz. Noh, hát folytatásról van szó és új színészekkel, akik hasonlítanak a régi karakterekre. A történetet és a karakterek kapcsolatát, neveket, helyszíneket elég gyorsan rendbe rakják, hogy azok számára is érthető legyen, akik nem látták a korábbi három évadot, egyből onnan indulunk, hogy többször elhangzik "tíz éve nem találkoztunk", "mi volt tíz éve". A szereplőválogatás egész jól sikerült, Max és Liz a két főszereplő hasonlít leginkább a régi karakterekre, a többiekről nem mondanám el ugyanezt, ami félreértés ne essék másodpercig sem negatívum.

Az alapsztorival nem spoilerezek sokat, 3 földönkívüli érkezett anno a földre, akik 2 fiú és egy lány földi alakjában élik mindennapi kalandos roswelli életüket.
Egyik érdekességként érdemes megemlíteni, hogy az MTV sikersorozata a Teen Wolf népszerű hibrid-vérfarkasát is sikerült megvenniük, hogy kiről van szó és kit játszik, nos ahhoz bele kell nézzetek a sorozatba :P

A régi sorozat hangulatát valahol a harmadik résznél kezdi beérni, addig inkább úgy éreztem tapogatóznak, de aztán magára talál az egész és működik. Működik a régi recept új köntösben, új és modern szálakkal.
Ma már egyre több sorozat illeszt be meleg karaktereket is a forgatókönyvbe. Jól működik és illeszkedik itt is, abszolút hiteles, annak ellenére, hogy anno az első három évadban egy fő karakterről nem árulták ezt el. Megintcsak nem szeretnék spoilerezni ;) De legalább annyira szerethető és izgalmas az ő története, mint Liz és Max kapcsolata :)

Liz és Max kapcsolata, vívódásaik, egymással kapcsolatos kérdéseik mind a múltbéli események kapcsán, mind a jelent illetően átérezhetőek és szuperül illeszkednek rá a régi sorozatban látottakra. Nagyon gyorsan (mondom nagyjából a harmadik részre már teljesen) felveszik az új színészek a régiek mimikai és gesztikulációs szokásait, hamar megfeledkezik a néző a tíz éves "időugrásról" és színészváltásról. Gyors a tempó, talán pont azért, hogy ne összehasonlítani szándékozzon a néző, hanem "új" sorozatként is érezze ugyanazt, amit az, aki látta a régi epizódokat. Jó a zenei világ, modernizált, de nem idegen a régihez képest, ugyanúgy harmóniában van zseniálisan az eseményekkel. Szívesen ajánlom azok részére, akik szerették a Vámpírnaplók, Teen Wolf vagy a The Originals.
IMDB-n alacsonyabb pontszámot kapott, mint a régi széria, magam is kevesebbet adnék rá picivel, de én a régit is 8,5-re pontoznám, az újat pedig 8-ra 10-ből.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: allocine.fr

0 Tovább

Bohemian Rhapsody - Bohém Rapszódia

Bohemian Rhapsody Queen Kritika
Lássuk csak melyik mozifilmet is néztem meg az utóbbi tíz évben röviddel egymás után legalább kétszer? Hmmm, nem sok ugrik be. Noh hát ezt három hét alatt sikerült háromszor is megnézzem. Talán elfogultság a Queen dalokkal kapcsolatosan, de ki az aki nem szerette ezeket a gigaslágereket? Ki az aki legalább a We Will Rock You és a We Are The Champions szövegét legalább refrén szinten ne tudná fejből idézni?

Sok újságcikk átfutott a kezemben mire a mozihoz kerültem, eleinte csak negatívakat láttam, aztán fel-fel ugrottak pozitívak is. Megosztotta a kritikusokat és újságírókat az alkotás láthatóan, de A Közönséget már érezhetően kevésbé szerintem. Úgy gondolom kimondható, hogy zabálták és célba talált a film, megmondom őszintén nálunk a mozi soraiban a film stáblistájánál tapsoltak az emberek, mint egy színházi produkció végén, ilyet se sűrűn tapasztalni.
Előzetes:

Nyilván lehetett volna "botrányosabbra" venni, de szerintem tökéletesen megtalálták az egyensúlyt a készítők egy koncertfilm és egy életrajzi ihletésű film mezsgyéje között. Kellemesen provokatív, de amikor kell meghatóan drámai, ugyanakkor egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató. Az embernek szabályszerűen olyan érzése támad, hogy legszívesebben ő is dúdolni és énekelni kezdené a slágereket. Amivel nem írok hülyeséget, ugyanis egy pár hete olvasott interjúban arról értesültem, hogy útjára indítottak a filmből egy karaoke változatot is, amiben a dalok alatt szerepelnek a dalszövegek is, így mintegy interaktív vetítés, bevonják a közönséget a filmbe.

A film egyből az egyik legerősebb dallal indít a Somebody To Love, de aztán sorjában nyilván a teljes repertoár nélkül, de jönnek az igazi legendák élen a címadó botránydal, ami attól vált elhíresültté főként, hogy 6 perces volt és senki nem akarta bevállalni játszani, a Bohemian Rhapsody, Another One Bites The Dust, I Want To Break Free, Under Pressure, Who Wants To Live Forever, Radio Ga Ga, Don't Stop Me Now, The Show Must Go On..

A szereplőválogatás olyan szinten profi, hogy szavakat nem találok, mindenki tökéletesen hasonlít az eredeti karakterekre.
A film nyilván kitér Freddie Mercury rövid időre történő kiválásáról is a Queen-ből, ebből az időszakból is ízelítőt kapunk.
De kapunk kóstolót provokatív sajtótájékoztatóból, pikáns csókjelenetből, Freddie szexualitását érintő belső vívódásából, és rálátást, hogyan maradt le majdnem az óriási Live Aid koncertről a Queen és mi történt a háttérben, aztán persze a teljes húszpercnyi show-t (minden együttesre ennyi jutott). De rendületlen iramban robog tovább a film vége után a stáblista mellett is a Queen eredeti videoklippel, majd további legendás dallal az utolsó másodpercig.
Szívesen ajánlom minden Queen rajongónak, mindenkinek, aki egy igényesen megkomponált kultfilmre szomjazik egy legendáról legendává érett dalokkal :) IMDB alapján 8,2 pont, mehet a 9 is tapssal!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: retailtechinnovationhub.com

0 Tovább

Cookies of Isti

blogavatar

Film- és sorozatajánló. Koncertbeszámoló. Színházi előadás. Motiváció.

Utolsó kommentek