Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mary and the Witch's Flower - Mary és a varázsvirág

Anime Rajzfilm Kritika

Akik úgy igazán ismernek, tudják rólam, hogy rajongok a Walt Disney úgynevezett kézzel rajzolt szériájához (élen az Az Oroszlánkirály, 101 Kiskutya, A Dzsungel Könyve, Tarzan, Aladdin..), és mint olyan, magukért a 3D-és rajzfilmekért, modern mesékért mint Shrek kevésbé (najó, onnan is akad kevés kedvenc, mint a Hős6os vagy a A Hihetetlen Család). Aztán van egy külön harmadik kategória az anime, amit én külön kezelek, mert nagyon távolinak érzem magamtól és mostanáig mindössze eggyel tudtam megbarátkozni annyira, hogy az egyből az örök TOP10 kedvencek közé fel is tornászta magát, nem más, mint a D., A Vámpírvadász - Vérszomj (majd kaptok belőle külön beszámolót).
Előzetes:
 

Nos, nem vagyok szakértő az IMDB szerint ez is anime, legyen úgy :D szóval lényeg, kézzelrajzolt megközelítés :) Eeeeeeelképesztő látvány, szemet gyönyörködtető képsorok és varázslatos színvilág, mindez kellemes zenei aláfestéssel, kerek és aranyos, mesés történbe ültetve. Kicsit Harry Potter beütés, de mégis teljesen más, avagy egy kislányból hirtelen varázslótehetség = elsőosztályú boszorkány lesz - aztán persze van varázslósuli, varázslat oktatók, évfolyamok, jó oldal, rossz oldal, seprűk.. Hogy miként? Nos, ez már spoiler volna ;) De érdekes az elképzelés, nem éreztem unalmasnak, se lerágottnak. Sokkal inkább egyedi hatású történetnek, elképesztő szépen megrajzolva.
Igazából a D.-n kívül mégegy remekmű jutott eszembe, pedig más műfaj, de legalább annyira tetszett, mint a maga idejében a 80 Nap Alatt A Föld Körül Willy Foggal sorozat.
IMDB alapján 6,7 pont, tőlem kapja a 8-at, Tapssal!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: www.youtube.com

0 Tovább

Sting - Royal Philharmonic Concert Orchestra - Live In Berlin DVD

Gyerekkori egyik nagy kedvencem Sting, megvallom őszintén baromi nyugtatólag hatnak rám a dalai, ugyan teljesen más műfaj, de ATB-hez tudnám csak hasonlítani, bármit tesz le az asztalra, az profi és tetszik :) Most ahelyett, hogy egy Sting életrajzot bekopíroznék ide a Wikipédiáról jöjjenek saját gondolatok a koncertről és a kiadványról inkább. Néhány évvel ezelőtt ezzel a különleges hangulatú koncerttel ellátogatott hazánkba is Budapestre, sajnos nem voltam ott, viszont a turné berlini állomásából készült CD/DVD/BD kiadvány egyaránt. A filmanyag szemet gyönyörködtető és gyakorlatilag a rádiókból leginkább ismertté vált dalok tökletes sorrendbeli felépítése szabályosan elvarázsolja a nézőt a koncert soraiba. A korongon helyet kapott rögtön az elsők között az abszolút kedvencem, az
Englishman In New York

De felkerült a másik személyes favoritom is a vége fele, a Desert Rose. A koncert uralkodó színe a kék, ami amúgy a kedvenc színem :) gyönyörűen megvilágított, tökéletesen hangszerelt, gyakorlatilag életműkoncert egy legendától. Igazi ínyenceknek való, újrahangszerelt dallamok formájában csendülnek fel az évek alatt ikonikussá vált remekművek.

Itt pedig a teljes DVD/BD dallista:

A Thousand Years
Every Little Thing She Does Is Magic
Englishman In New York
Roxanne
When We Dance
Russians
I Hung My Head
Why Should I Cry For You?
Whenever I Say Your Name
This Cowboy Song
Tomorrow We'll See
Moon Over Bourbon Street
End Of The Game
You Will Be My Ain True Love
All Would Envy
Mad About You
King Of Pain
Every Breath You Take
Desert Rose
She's Too Good For Me
Fragile
I Was Brought To My Senses

Csakis ajánlani tudom azok részére is akik szeretik Sting-et és akik még nem :)
Nassoljátok! ;)

 

0 Tovább

Cookies of Isti

blogavatar

Film- és sorozatajánló. Koncertbeszámoló. Színházi előadás. Motiváció.

Utolsó kommentek