Anime Rajzfilm Kritika

Akik úgy igazán ismernek, tudják rólam, hogy rajongok a Walt Disney úgynevezett kézzel rajzolt szériájához (élen az Az Oroszlánkirály, 101 Kiskutya, A Dzsungel Könyve, Tarzan, Aladdin..), és mint olyan, magukért a 3D-és rajzfilmekért, modern mesékért mint Shrek kevésbé (najó, onnan is akad kevés kedvenc, mint a Hős6os vagy a A Hihetetlen Család). Aztán van egy külön harmadik kategória az anime, amit én külön kezelek, mert nagyon távolinak érzem magamtól és mostanáig mindössze eggyel tudtam megbarátkozni annyira, hogy az egyből az örök TOP10 kedvencek közé fel is tornászta magát, nem más, mint a D., A Vámpírvadász - Vérszomj (majd kaptok belőle külön beszámolót).
Előzetes:
 

Nos, nem vagyok szakértő az IMDB szerint ez is anime, legyen úgy :D szóval lényeg, kézzelrajzolt megközelítés :) Eeeeeeelképesztő látvány, szemet gyönyörködtető képsorok és varázslatos színvilág, mindez kellemes zenei aláfestéssel, kerek és aranyos, mesés történbe ültetve. Kicsit Harry Potter beütés, de mégis teljesen más, avagy egy kislányból hirtelen varázslótehetség = elsőosztályú boszorkány lesz - aztán persze van varázslósuli, varázslat oktatók, évfolyamok, jó oldal, rossz oldal, seprűk.. Hogy miként? Nos, ez már spoiler volna ;) De érdekes az elképzelés, nem éreztem unalmasnak, se lerágottnak. Sokkal inkább egyedi hatású történetnek, elképesztő szépen megrajzolva.
Igazából a D.-n kívül mégegy remekmű jutott eszembe, pedig más műfaj, de legalább annyira tetszett, mint a maga idejében a 80 Nap Alatt A Föld Körül Willy Foggal sorozat.
IMDB alapján 6,7 pont, tőlem kapja a 8-at, Tapssal!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: www.youtube.com