Megvallom őszintén én a horror műfajt annyira nem kedvelem, szóval sok horrorajánlóra ne számítsatok a blogban a részemről. Viszont amik tetszenek, azokról szívesen áradozom, így kedvencek (érted a poént, *kedvencek*) között szerepel az Aki bújt, aki nem 1-2. vagy éppen az Álmosvölgy legendája, de Fűrészt is csak addig bírtam, míg volt az "öreg", addig kreatív volt, utána felejtsük.. node, most beszéljünk a 2019-es Pet Sematary alkotásról, az nagyon nem felejtős, sőt, kérem a folytatást.

 


Azt kell mondjam, úgy voltam, mint a Hellboy-jal (Link: Hellboy (2019) ajánló), megvett az előzetes, plusz elvárásokkal ültem be a moziba, hiába az állítólagos negatív kritikák. Majd én írok pozitívat :P szóval: Előszöris nézzétek meg az eredeti 1989-es változatot, az első részt, az legenda, ma is megállja a helyét, nem véletlen vették elő. De az se baj, ha nem nézed meg.

Akkoris egy kiváló kikapcsolódást kaptok. Persze senkit ne tévesszen meg a 16-os besorolás, nemis értem, bőven 18.. annyi a sokkos székből felugrasz és letámadod a melletted-ülőt jelenet, hogy meg se tudtam számolni. Szabályosan a frászt hozza rád. Úgyhogy kifejezetten jót tett, hogy hozzányúltak a régi filmhez, jó a casting-is, jó a zenei aláfestés és tök jó, hogy egy gyönyörű maine coon választottak macskának, *kedvenc* O:)

Stephen King horror-költeményéből találtok egy 1992-es folytatást is, az már inkább csalódás, de nem rosszabb, mint amit elkövettek a Másnaposokkal, magyarán megcsinálták gyakorlatilag mégegyszer.. de nem spoilerezek :)

A 2019-es Kedvencek temetője mesterien hozza azt a dejavu érzést, amit annak idején gyerekként úgy éltem át, hogy kezecskémet a szemeim elé téve kukucskáltam vajon megvolt-e már az ijesztő jelenet. Most felnőtt fejjel a remake-enis ugyanúgy ugráltam, de nem ám csak én, néha a mellettem ülő majdnem szaltózott. :D
Szóval bátran vállaljátok be! IMDB szerint 6,9 pont, szerintem meg 8,5!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: alt923.radio.com