Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

SuperStereo

Superstereo Vakvilág Bent a neved Fedezd fel Jó zene Ajánló



Mára egy újabb magyar együttessel érkeztem, biztos sokan ismeritek őket, én tavaly évvégén fedeztem fel igazán a zenéjüket és igazi ínyenc darabnak tartom a Fedezd fel című dalukat. Tele van energiával, optimizmussal, motívációval, egyszerűen "hűwow" nah. Gratulálok mind a szövegért, mind a dallamokért. Szeressétek, kövessétek ti is a Superstereo csapatát!


"Viktor, alias „SuperStereo” 2008-óta foglalkozik elektronikus zeneírással. 2007-2013 között a Péterfy Bori & Love Band dobosa, majd kiválása után teljes erővel a SuperStereo projektre koncentrál. 2014.ben elkezd Darabos "Dé" Dáviddal dolgozni, akivel megszületik a "Bent a neved" EP. A címadó dal óriási siker, az egész ország fülébe jut, és (...)"* mostanra majd' 19 milliós nézettséget produkált a Youtube-on.
(*Forrás: http://superstereo.hu/bio/)

Csemegézzetek ti is az alábbi listából még bátran! :)
Nassoljátok! ;)

Vakvilág

Bent a neved

Hotelszoba

Repül a Hold feat. Oliver From Earth


Facebook:  https://www.facebook.com/superstereoofficial
Web: http://superstereo.hu/
Instagram: http://bit.ly/2eD1nQE
Soundcloud: http://bit.ly/2fy9no2


Kép forrása: socfest.hu

0 Tovább

3LAND

3LAND Ajánló Jó zene

Napokban hallottam egy dalt, ami teljesen újnak tűnt számomra, aztán Youtube alapján megláttam, hogy már fél éves. Sokszor érzem, hogy sok tök jó dalt amúgy ritkán játszanak a rádiók vagy csak nekem ilyen érdekes az ízlésem a fülemet tekintve. Tény széles skálán mozog amit meghallgatok, Bon Jovi-tól kezdve, akár Vangelis-en keresztül, Tina Turner-en át a Nightwish is. Node most beszéljünk a 3LAND-ről.

A tagok Németh Attila (ének), Németh László Viktor (billentyű) és Köllő Dávid (DJ). "A csapat zeneiségét a Trance / House / Electro szentháromsága jellemzi, jókora populáris éllel. (...) 2013 év végén elkészítették a harmadik számukat közösen a No!End Dj párossal, amely a "Find my way". A dalhoz készült videó a Music channel-en a legnézettebb klip volt." (Forrás: dalok.hu)

Szóval több éve léteznek és meglehetősen kellemes muzsikákat alkottak, ahogy az az általam alább kiszemezgetett listából ízelítőül kiderül. Rögtön elsőnek a legfrissebbet és egyúttal pont azt linkeltem, amit a rádióban hallottam, a Ki nem húnyó fény. Kellemes, dallamos, abszolút rádióbarát.


A Light Up The Sky már egy kicsit inkább diszkózene irány trance hangulat felé.


A Find My Way, újra egy nagyon jó, rádióbarát, kellemes, tipikus "energiátadó", feltöltő típusú nóta. Már-már ATB-hez tudnám hasonlítani.


A Faces egy laza trance-es beütésű, fülbemászó dallamvilágú muzsika.


A Haka-t már inkább rétegzenének hívnám, ez már egy erősebb elektronikus hangvételű, speciálisabb dal.

Nassoljátok! ;)


FACEBOOK: https://www.facebook.com/3landmusic 
INSTAGRAM: http://instagram.com/3landmusic 
YOUTUBE: https://youtube.com/3landofficial 
SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/3landmusic

Kép forrása: Youtube.com

0 Tovább

Gorillas in the Mist - Gorillák a ködben

Ne tessék megijedni a film készültének évszámától, higgyétek el, régen is készítettek igazán maradandó alkotásokat, hovatovább a Gorillák a ködben is egy ilyen típusú örökzöld alkotás. Megtörtént esetet dolgoz fel, Dian Fossey életének azon útját mutatja be, amikor elindul a veszélyes Ruandába megszámolni a kihalás szélére jutott hegyi gorillákat. Azt gondolja viszonylag egyszerű a feladat, de számtalan akadályba ütközik.

 


Már a gorillák felkutatására maga mellé fogadott nyomkeresőről is kiderül, sokminden állathoz ért, de a gorillák nyomainak elemzése nem éppen specialitása. Közben polgárháború is dúl. Hosszú hónapok és évek telnek közben, mialatt Dian Fossey megtanul kommunikálni az állatokkal. Nagyon lassú és elképesztő türelmet igényel ez, összesen 18 évet töltött a gorillák tanulmányozásával. Ez idő alatt olyan közel került az állatokhoz és azok megértéséhez és saját maga megértetéséhez velük, amennyire másnak azelőtt még soha.

A drámai hangvételű alkotás gyönyörű tájakon kalauzol minket. Fontos azért kiemeljem, hogy valószínűsítem többen láttátok a Kongó című akció-thrillert, mint ezt a filmet. Óriási különbség van látványban, itt élő állatokkal forgattak, elképesztő mennyit ad ez a film hitelességéhez, mekkora különbség van, ha nem digitálisan megrajzolva kerül a képkockákra egy állat.

A főszerepet zseniális játékkal az a Sigourney Weaver játsza, akit nem kell bemutatni szerintem, tengernyi filmtörténelmi remekműben játszott fő- és mellékszereplőt. Legendás széria az Alien, ami talán leginkább meghozta számára a hírnevet, de ő volt a királynő az 1492 - Paradicsom meghódítása történelmi filmben, vagy óriásit alakít az Imák Bobbyért illetve az Avatar filmekben egyaránt, de azért gyorsan említsük meg a fiatalabb generációnak, hogy ő szerepel a Szellemírtókban is.

IMDB szerint 7 ponton áll, nomost, ha már a fenti bejegyzésben több filmjét is említettem, legmagasabb pontszámmal az Alien sorozat részei állnak és minden filmje szinte csak azok után. Én nem értek egyet, pedig Alien fan vagyok. Nálam a Gorillák a ködben, az 1492 valamint Imák Bobbyért van a dobogó legelején 9-9-9 ponttal és rögtön utánuk az Alien széria és a többi.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: imdb.com

 

1 Tovább

Again 17 - Megint 17

Egy néhány évvel ezelőtti vígjátékot hozok ezúttal nektek, egészen pontosan, ha komolyan szeretnénk filmtörténetileg közelíteni és hasonlítgatni, akkor az 1988-as Tom Hanks főszereplésével készült Segítség, felnőttem! (amiben a tizenéves srácból harmincas férfi lesz, de a lelke a tizenéves marad) című filmjének fordítottja a jelenlegi, aminek Zac Efron és Matthew Perry a főszereplője.

 


A film nyitó története, hogy Mike O'Donnell (idősebb szerepben Matthew Perry, a fiatalabb szerepben Zac Efron) elégedetlen az életével, éppen válófélben van feleségétől, megromlott a kapcsolata a gyerekeivel és utolsó reményként még abban bízik, hogy tizen év után előléptetik. De ez sem jön össze, más kapja a pozíciót. Befordul és visszalátogat volt gimnáziumába, közben elmélkedik és röpke gondolatként azt kívánja bárcsak újra gimis lehetne, bárcsak újrakezdhetné, máshogy csinálná.. és jön egy varázslat, megtörténik (a Tom Hanks filmhez hasonlóan itt pedig a harmincas lélek marad meg emberünkben, minden élettapasztalattal és emlékkel).

Mike újra 17 évesen találja magát saját gyermekei iskolájában. Szembesül hogyan bántalmazzák fiát, de avval is, hogy mennyire rosszul választ magának pasit a lánya. Ráébred, hogy az a feladata, hogy segítsen nekik. Megleckézteti azt, aki rendszeresen megalázta a gyermekét, mellette hihetetlen motivációt ad a fiának, legjobb barátok lesznek, megtanítja profin kosarazni, de a lányának is segít egyengetni az életét a jó irányba.

Közben természetesen elkerülhetetlen, hogy a srác édesanyjával vagyis a feleségével is találkozzon, aki elképedve látja a "hasonlóságot" tinédzserkori szerelme és fia új barátja között. Vele is tökéletes harmónia alakul ki és közben Mike ráébred mennyi mindent elrontott.. egy szó, mint száz, visszatérve tinédzserkori testébe a harmincas élettapasztalatával rengeteget segít a környezetében, gyermekeinek, gyermekei barátainak, feleségének, és, hogy miként végződik a sztori? Nézzétek meg ezt a kellemesen szórakoztató, lazán humoros, merőben megmosolyogtató produkciót.
IMDB szerint 6,4 pont, én azért egy erős 8-ast adok neki.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: germany.flixlist.co

 

0 Tovább

The Guardian - Hullámtörők

The Guardian Hullámtörők Vízimentők Kevin Costner Ashton Kutcher Katasztrófafilm Dráma Motiváció Kritika



Mára egy bő tíz éves, ugyanakkor zseniális alkotással készültem, mégpedig a két nagy hollywoodi sztár, Kevin Costner és Ashton Kutcher főszereplésével készült Hullámtörőkkel. Az alaptörténet egyszerű, Ben Randall (Costner) legendás vízimentő átéll egy balszerencsés kimenetelű mentőakciót. Kiborul, de folytatná pozíciójában, főnökei viszont úgy látják pihenő pályára küldik és kivennék a mentésekből egy időre és átküldik újoncok kiképzésére. Megalázónak érzi ezt, nem is akarja elvállalni, inkább felmondana, ám mégis belefog. Teszi mindezt meglehetősen sajátságos hozzáállással, kőkemény, kesztyűs kézzel bánik a rábízott csapattal.


Itt találkozik szembe egymással a két színészóriás, a nagyképű, önelégült Jake (Kutcher) és Ben Randall (Costner). Jake mindenkinél jobbnak véli magát és mindenkinél jobb akar lenni, még Ben Randall-nál is. Fejébe veszi, hogy megdönti minden úszásban elért rekordját. Eleinte nem jönnek ki egymással, Ben rossz szemmel nézi, hogy Jake ilyen hozzáállású, de aztán meglátja benne egykori önmagát és az igazi küzdőszellemet is. Esélyt ad neki, persze nem egyszerűen. Harcoltatja, próbák elé állítja, Jake pedig igazi jellemfejlődésen megy keresztül.

Még egy kocsmai verekedéssel is "segít" egyik újonc társának a félelmei leküzdésében, amivel persze kihúzzák a gyufát és majdnem kirúgják Jake-et, mint felelőst a galibáért. De Ben meglátja a dolog mögötti motivációt és segítő szándékot, amiért az egészet Jake elköveti és mellette a felelősséget magára vállalja. Nem bünteti meg Jake-et.

Az egész film óriási erőt és motivációt közvetít. Kicsit olyan, mint a legendás könyvadaptáció, a A békés harcos útja. Persze más, de ahhoz tudnám hasonlítani. Kevin Costner jellemzően elmondható, sok hős szerepbe bújt már, de filmjei közül ez az alkotás ott van biztosan a TOP3-ban nálam.

Ha elvonatkoztatunk, talán sokan magunkra ismerünk, időnként kell, hogy vki rávilágítson milyen hibáink vannak, segítsen azokat elhagyni és ugyanakkor motiváljon úgy, hogy közben az eredeti, saját személyiségünkhöz tartozó, makacs harciasságból fakadó erő és önbizalom ne vesszen el, pusztán ha úgy tetszik "átformálódjon" és arra tudjuk használni, hogy jobbak és kívül-belül-testben-fejben erősebbek legyünk, másokat is mi is motiválni tudjunk, erőt adjunk és utat mutassunk.

Az utolsó percig igazi akciódús dráma és katasztrófafilm egyvelege. Tízszer jobb és komolyabb, mint a nem oly' régi Baywatch, szóval ha még nem láttátok, még véletlenül se véljétek, hogy ahhoz hasonlít.
IMDB szerint 6,9 pont, nos, a fentiek szerint sejtitek, hogy még mindig nincs egyetértés köztem és IMDB között, tőlem kapja a 10 pontot.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: imgnooz.com

0 Tovább

Péter Bence, 'a világ leggyorsabb zongoristája'

Péter Bence Zongoraművész Tehetség Queen Under Pressure Sia Greatest



Nálunk a családban nagy kedvenc a jelenkori zongoraművészek közül Havasi Balázs, de most nem róla hozok beszámolót, hanem egy másik óriási tehetségről, aki "2012. januárjában világrekordot döntött, amikor egy perc alatt 765 hangot szólaltatott meg egy zongorán. Ezzel a teljesítménnyel, mint a „világ leggyorsabb zongoristája” bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe." (Forrás: Wikipédia) Péter Bencét szeretném a figyelmetekbe ajánlani.
Ha már bő két hete bemutattam nektek a Queen filmet, a Bohém rapszódiát (Link: Bohém Rapszódia ajánló), íme hallgassátok Bence legújabb remekművét, szenzációs előadásban pont a Queen-től az Under Pressure, ami alig másfél hete került fel a netre:

Csemegézzetek ti is alább a kedvenceimből, szerintem hatalmas tehetség és elképesztő energia van az egyedi előadásmódjában. Kattintsatok a hivatalos YouTube oldalára, kövéssétek Facebook oldalát, látogassátok meg hivatalos weboldalát.
Nassoljátok! ;)

Sia - The Greatest


AFRICA - Toto


Queen - Don't Stop Me Now


Michael Jackson - Black Or White


Sia - Cheap Thrills


https://www.youtube.com/channel/UCeP0-mA85a1UM05qFMub7Ow

http://peterbence.com/

http://facebook.com/BencePeterMusic

Kép forrása: YouTube.com

0 Tovább

Pellek, avagy egy vérbeli YouTube-sztár


Egyik legjobb barátom ajánlására kezdtem el hallgatni Pellek-től egy Bon Jovi - It's My Life feldolgozást, aminek az az érdekessége, hogy köztudott rólam, legkedveltebb előadóm Bon Jovi és tőle is pont ez a dal, linkelem is rögtön miről is van szó, amit elsőnek kaptam:

Miután a finom romantikus muzsikához szokott fülűek felét már itt elveszítettem, és kiderült, hogy vhol a metál és a rock közötti ínyenc átmenetet képviseli emberünk stílusa, folytassuk a többiekkel :D remélem sokatok továbbböngészi és belekóstol a példarepertoárba és hozzám hasonlóan függő lesz, mert a lenti lista csak saját válogatású ízelítő.
Teljes nevén Per Fredrik Pellek Åsly nem csak feldolgozásokat tartogat a tarsolyában, saját dalai is vannak mostanra, ezek közül a nagy favoritom a Northern Wayfarer:

 

Szerintem eszetlen nagy energiát közvetít, elképesztő erő van az énekhangjában és az előadásmódjában. Még több ilyen előadót.
A jelenleg 32 éves (1986. december 21. születésű) norvég énekes, ha utánakattintotok a blogbejegyzés legalján taláható linken, láthatjátok számtalan jelenleg is aktív és régi előadók dalait is finoman szólva új köntösbe öltöztette szerintem nagyszerű zsenialitással, kreatívitással és tehetséggel.
Beszéljenek most helyettem akkor a dalok :)
Nassoljátok! ;)

BON JOVI - LIVIN' ON A PRAYER

 

KATY PERRY - CHAINED TO THE RHYTHM

 

MICHAEL JACKSON - THEY DON'T CARE ABOUT US

 

MANIAC from FLASHDANCE

 

EIFFEL 65 - BLUE DA BA DEE

 

THE LION KING - BE PREPARED

 

SIMON AND GARFUNKEL - THE SOUND OF SILENCE

 

A-HA - TAKE ON ME

 

EURYTHMICS - SWEET DREAMS

 

Hivatalos YouTube oldala: 
https://www.youtube.com/user/pellekofficial/videos


Kép forrása: TheDailyDot.com

 

0 Tovább

The Greatest Showman - A Legnagyobb Showman

The Greatest Showman A legnagyobb showman Musical Romantikus film Hugh Jackman Zac Efron Pink Kritika A Million Dreams

Húha emberek :) cserkészbecsszó úgy terveztem, hogy most egy 'látványmozi' ajánlójával jövök, úgy ültem le este eme produkció elé, hogy az lesz, aztán szó se róla fenomenális, gyönyörű a látvány, csak nem abban az értelemben, mint mondjuk egy Transformers vagy Avatar, sokkal inkább Moulin Rouge, mert, hogy ez egy különleges ínyenc darab, egy szenzációs romantikus musical, és ezértis a Moulin Rouge-zsal állítom legszívesebben párhuzamba, mivel legutoljára abban láttam és éreztem ennyire átütő dolgot.


No nem kell "megijedni" a nem musical rajongóknak sem, nem éneklik végig az egész darabot, ez nem az a típus, de elég sokat, viszont amikor ének van, elképesztő erejű dalok, fantasztikus élmény, persze ad hozzá a látvány és a táncok, cirkuszi mutatványok közben, de már maguk az éneklések és azok dalszövegei fantasztikusak, erőt adóak, motiválóak, meghatóak. Pont annyira, hogy majdnem eláll az ember lélegzete, hogy az évekig Farkas (X-Men) bőrében izomkolosszusként feszítő Hugh Jackman milyen óriási tehetséggel és hitelesen szerepel, mitöbb énekel és táncol egy ilyen típusú romantikus produkcióban.

A másik főszereplőtől, Zac Efron-tól már láthattunk hasonló műfajú produkciót (High School Musical - Szerelmes Hangjegyek), tőle ez nem állt távol, és sokkal jobban testhezállónak éreztem részéről, mint amikor nem oly' rég "idióta mellékszereplő" bőrébe bújt a Baywatch-ban Dwayne Johnson oldalán. Ott szerintem rossz választás volt, itt azonban óriási páros Hugh-val.

Kapunk ami a csövön kifér romantikát, gyönyörű dalokat, csodálatos koreográfiákat táncokból, szakállas nőt, világ legkövérebb emberét, ír óriást, elefántokat.. szóval minden ami egy jó show-hoz kellhet vagy úgyis fogalmazhatnék, tulajdonképpen a film azt mutatja be hogyan alakult ki a cirkuszi műfaj és eleinte mennyire idegenkedtek tőle az emberek, majd egyre többen kezdtek el érte rajongani és elfogadni, és hogyan kovácsolódik családdá egy cirkuszi közösség. No és persze sikerült elültetni gyönyörűen azt a gondolatot is, ami nagyon szépen átjön, hogy légy bárki, van benned tehetség, lehetsz sikeres, sose add fel, soha ne add fel az álmaid. :) Tudom-tudom, szirup, de higgyétek el, tényleg fantasztikusan tálalva.
Először bemutatom a kedvenc betétdalomat a sok közül a filmből, úgy, ahogy a filmben éneklik:
A Million Dreams:


Aztán következzen a Pink féle változat, ez fut a rádiókban:
A Million Dreams:


Nekem mindkettő nagyon tetszik, de a gyerekek hangjával még sokkal érzelmesebb, romantikusabb, erősebb és álmodozóbb szerintem.
Egy szó, mint száz, ezt látnotok kell, vedd rá a pasidat, kérd meg a barátnődet, ülj le elé és csodálkozz rá erre az ízig-vérig szemet-, fület- és lelket gyönyörködtető darabra.
IMDB szerint 7,6 pont.. na persze, telibe 10 és óriási Taps!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: billboard.com

0 Tovább

Csepregi Éva (Neoton Família) - Titok

Csepregi Éva Neoton Família Titok Heatlie Dávid Videoklip

Aki személyesen ismer, az tudja rólam, hogy rajongva szeretem Csepregi Évát és vele együtt az egész Neoton Família csapatot. Legutóbb tavaly, 2018 szeptemberében voltam kolléganőmmel koncerten és ezt a dalt már akkor bepromózta Éva és egyúttal el is énekelte, mondanom sem kell élőben is hatalmas élmény volt. Aztán nem rég hallottam rádióban is, szerintem igazán játszhatnák többet is. Tele van energiával, optimizmussal, motivációval, arról nem is beszélve mennyire finoman dallamos és fülbemászó.
"Érezd, hogy mennyit ér az Élet,
Egyetlen mosoly elég,
Egyetlen szikra elég,
Hogy égig szárnyaljon a szíved"


A koncerten emlékeim szerint úgy fogalmazott, hogy fia, Heatlie Dávid írta neki ezt a dalt, le a kalappal, csak most vagy hatszor hallgattam meg egymás után :D nah tényleg rajongó vagyok.
Ráadásként itt van a kedvencem Dávidtól is, igazi ütős darab.


Nassoljátok! ;)

Kép forrása: Saját fotó

0 Tovább

Endless Love - Végtelen Szerelem

Szerelem Romantikus film Alex Pettyfer Robert Patrick Gabriella Wilde Végtelen szerelem Kritika


Ha már egy hete Alex Pettyfer-ről esett szó (Beastly filmajánló), következzen újabb film tőle. Gyorsan szólok, nem kell "félni" a címtől, a nem elsősorban romantikus filmek kedvelői számára is kiváló program, elvégre szerintem mindenki volt már szerelmes. :)
Ez a produkció pedig kérem szépen nagyon szerelmes,


az a típusú történet, ami ugyan jó nagy cukormázzal van tálalva, mégis hihetetlen emberi, tele érzelmekkel két végzős gimnazista között és a fő konfliktus a szülőkkel. Igazi példája annak a típusú szerelemnek, amikor nem szabad csak úgy feladni, hiába szól minden ellenetek. Ahogy főhősünk, David (Alex Pettyfer) édesapja (az a Robert Patrick, aki a "rossz" Terminatort játsza a Terminator 2-ben) bíztatja a srácot:
"- De Apa..
- Szereted azt a lányt?
- Igen.
- Tényleg szereted?
- Igen!
- Akkor ne add fel! Küzdj érte!"

Mivel ugye - rövid spoiler - a lány (Gabriella Wilde) édesapja mindent megtesz, hogy ne David-et szeresse a gyermeke. Szerinte nem elég jó a lányához, ő akar dönteni mindenről, másik gyermeke kapcsolatáról is, miközben ő maga sem "szent". Ezekből fakadóan intenzív konfliktusoknak lehetünk tanúi, mind külön David és a lány édesapja, mind a pár és a lány édesapja között, a két apa között, a lány édesapja és édesanyja között.
No, de amúgy nem csak vitákról és nézeteltérésekről szól ez a remek alkotás (Sőt!).

Gyönyörűen idézi fel bennünk milyen is úgy igazán beleszerelmesedni valakibe. Milyen, amikor extrém hevesen ver a szív a várakozásban két találkozó között, milyen az, örömmel bőrig ázni a ház előtt, hogy utána titokban, csendben találkozhassatok, milyen az a bizonyos, romantikus összebújás a meleg kandalló előtt, vagy amikor félve mondanád reszkető hangon mennyire kívánod, érinthesd, de hagyod, hogy a másik kezdeményezzen, amikor ébren azt érzed álmodsz, amikor a valóság szebb, mint bármilyen csodás álom, amikor színes a levegő, amikor érzed, hogy fáj, ha nincs melletted, amikor az ölelés többet mond minden szónál, amikor úgy fest külső okoknál fogva lehet, csak meghatározott időtök van együtt a kapcsolatotokra, de annak akartok élni, hogy boldogok vagytok együtt és semmi más nem számít, amikor az egész életed "felborul"..

Ez a film ilyen kérem alássan :) felidézi mindannyiunkban tökéletesen hitelesen azt a bizonyos dejavu érzést.
És nincs túltolva, pont annyira romantikus és érzelmes, amennyire ahhoz kell, hogy eredeti és életszagú legyen.
Átjön zseniálisan a képernyőn, odaszögez a fotelbe és elvarázsol, elvarázsol úgy, ahogy kevés romantikus film képes.
Pároknak tökéletesen program egy vasárnap esti összegabalyodáshoz a tv előtt, de szingliknek szintúgy szívesen ajánlom.
IMDB szerint 6,3 pont, most mondjam, hogy nem értek egyet vagy úgyis tudjátok, szóval uccu-neki 9,5 pont!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: devote.se

0 Tovább

Cookies of Isti

blogavatar

Film- és sorozatajánló. Koncertbeszámoló. Színházi előadás. Motiváció.

Utolsó kommentek