Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Két lépés távolság, avagy egy újabb romantikus mestermű

Két lépés távolság Five Feet Apart Haley Lu Richardson Cole Sprouse Romantikus film Dráma Barátok Legjobb barátok Ajánló

Five Feet Apart - Egy hete készültem erre a filmre, annyira beütött nálam az előzetes. Úgy voltam vele, hogy felrúgta a mércét a Csillagainkban a hiba szintjére, ami tudjuk jól, hogy egy erős 10-es. Ez egyik oldalról jó, másik oldalról kockázatos, hiszen csalódhatok, de optimista voltam és bummm, megérte az egy hét várakozást, egy csoda ez a film.

Elképesztően romantikus és ízig-vérig szerelmes. Másodpercig sem sztereotíp, és még csak pillanatra sem ül le. Úgy cikázik a feszült és nyugodt eseménysorok között, hogy az pont tökéletes és merőben életszagú. A poénok lágyak, nem erőltetettek, szerethetőek. Az előzetes sokat mutat a filmből, de nem mindent. Kimondottan ajánlom azoknak, akiket anno a Csillagainkban a hiba vagy a Mindenség elmélete is megfogott.

Két lépés távolság Five Feet Apart Haley Lu Richardson Cole Sprouse Romantikus film Dráma Barátok Legjobb barátok Ajánló

Óriási erővel prezentálja azt az élniakarást, ami, mintegy varázserő születik meg Will-ben (Cole Sprouse), miután beleszeret a szintén vele egy kórházban, tüdőtranszplantra váró lányba, Stella-ba (Haley Lu Richardson). Mindketten más-más betegséggel küzdenek, de Will betegsége végzetes lehet Stella-ra.. ezért "két lépésnél" közelebb nem kerülhetnek egymáshoz. Számtalanszor építi fel mégis a film a feszült pillanatokat, átjön a mozivásznon a "szenvedélyes szenvedés", amikor minden porcikájukkal vonzzák egymást, mégsem szabad, amire vágynak..

Két lépés távolság Five Feet Apart Haley Lu Richardson Cole Sprouse Romantikus film Dráma Barátok Legjobb barátok Ajánló

Túl sokat nem szeretnék spoilerezni, az eddigiekkel nem árultam el titkot, ezeket adja az előzetes is, szóval bátran üljetek le elé, megéri. Nem hétköznapi érzelemdús, ugyanakkkor jóadag drámai pillanatot is tartalmazó mesterművet tálalnak elénk. Megéri az utolsó percig a stáblistával együtt, kiváló a zenei aláfestés.

Két lépés távolság Five Feet Apart Haley Lu Richardson Cole Sprouse Romantikus film Dráma Barátok Legjobb barátok Ajánló

Fontosnak érzem megjegyezni, hogy nem csak kettejük kalandos szerelmi történetéről és a betegségekkel való drámai küzdelmükről szól. Merőben hitelesen és szintén életszagúan mutatja be, mennyire fontosak a barátok, a barátokkal és legjobb barátokkal töltött idő és úgy összességében rámutat annak fontosságára, hogy az Életünkben mit merünk vagy nem merünk megélni és igenis merjünk élni..

IMDB szerint 7,1 pont, igen, a fejembe láttok, ez kérem szépen egy kőkemény 10 pontot érdemlő film nálam.
Zsepiket kézhez, és Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: cinescopia.com
Kép2 forrása: elitedaily.com
Kép3 forrása: scannain.com
Kép4 forrása: odeoncinemas.ie

0 Tovább

Raffi Arto, egy új stílusvilág a zongorázásban

Raffi Arto Zongorista Zongoraművész The Voice Youtube-sztár Tehetség Ajánló

Raffit már felfedezni nem kell, megtette azt a 2018-as francia The Voice, bemutatni nektek annális inkább. Sokatok szerintem leginkább az amerikai és az angol Voice-t követi, a franciát nem hallottam, így bátorkodom feltételezni hátha újdonság erejével hat többségetekre ajánlóm.
A még tinédzserkorú, alig 17 éves Youtube-sztár 6 éves korától kezdve zongorázik és Elvis Presley valamint Chuck Berry inspirálta.

Raffi Arto Zongorista Zongoraművész The Voice Youtube-sztár Tehetség Ajánló


Célja, hogy modernizálja a rock'n'roll-t és átültesse azt a jelenkor zenei világába. Hogyanis kell ezt elképzelni? Tökéletes példája rögtön az első általam linkelt produkció, Rihanna Umbrella dala, pontosabban amit Raffi művelt vele és amiként átalakította saját stílusára, figyeljétek csak:

The Voice: Umbrella (Rihanna)


De hatalmas, ahogy a Tina Turner féle Proud Mary-t is átdolgozta. Igen-igen jól tapasztaljátok, ő egyszerre zongorázik és énekel és ha alaposan megfigyelitek gyakorlatilag rá se néz a billentyűkre, ami elképesztő szerintem ennyire fiatalon, ilyen magas szinten tudni játszani.
The Voice: Proud Mary (Tina Turner v. Creedence Clearwater Revival)

Thinking out loud

The Voice: Everybody needs somebody (The Blues Brothers)

The Voice: Footloose (Kenny Loggins)

The Voice: Can't help falling in love (Elvis Presley)

Let it snow

Jerry Lee Lewis - Break Up

 

 


Facebook: https://www.facebook.com/Raffiartoofficiel
Youtube: https://www.youtube.com/user/MsGREGORIAN/videos?view=0&sort=dd&flow=grid
Info: https://thevoice.fandom.com/fr/wiki/Raffi_Arto

Kép1 forrása: telestar.fr
Kép2 forrása: leparisien.fr

0 Tovább

Cole Rolland, az elképesztő gitárvirtuóz

Ritkán fogalmazok ámulattal "nem billentyűs" hangszerrel dolgozó zenészről, de legalább annyira ámulatba tudok esni egy mesteri gitártépéstől, mint egy gyönyörűen előadott zongoraprodukciótól. Kérem szépen, amit ez a kanadai srác művel a gitárral, az több, mint csoda, egyszerűen elképesztő.

Gyermeki szemekkel pislogom csodálva milyen hangokat szólaltat meg a különböző féle pengetős hangszereiből.

 

Kivételesen fogadjátok meg a tanácsomat O:) és az általam összeállított sorrendben hallgassátok meg a kigyűjtött munkáit, ami nem mellesleg eltörpül a teljes repertoár mellett, de linkeltem nektek a Youtube-csatornáját és egyéb elérhetőségeit is, amit megtaláltok a poszt legalsó részén.

 

Fantasztikus élmény, elképesztő energia és erő a léleknek, awwhh.. nem mondok többet, illetve még annyit, amit róla is elolvashattok az amúgy mindössze 25 éves zseni oldalán: "2011-ben kezdte el a YouTube-ra készített videók készítését. Tíz éves volt, amikor először felvette a gitárt" és dejól tette. Le ne tedd!
Nassoljátok! ;)


Survivor - Eye of the Tiger (ápr. 29.)

 

Canon Rock

 

Alan Walker - Darkside

 

Blue - Eiffel 65 - Cole Rolland & Kristina Schiano

 

Everytime We Touch - Cascada (feat. Lauren Babic)

 

Titanium - David Guetta (feat. Sia)

 

Zedd, Maren Morris, Grey - The Middle

 

Mr. Brightside - The Killers (Cover) Cole Rolland, Future Sunsets, Kristina Schiano, Anna Sentina

 

Faded (Slushii Remix) - Alan Walker

 

Cole Rolland Ft. Chris Champagne - Dubstep Guitar - Summer Ashes [KDrew Ft. Taryn Manning] 

 


Web: http://colerolland.com/
Twitter/Instagram: @ColeRolland
Contact: contact@colerolland.com
Facebook: http://www.facebook.com/crcanada
Youtube: https://www.youtube.com/user/CRCanada/videos


Kép1-2-3. forrása: colerolland.com + twitter.com + chordify.com
Kép4. forrása: youtube.com
Kép5. forrása: twitter.com

 

0 Tovább

Csaló csajok

The Hustle - Megvallom őszintén nagyon rá vagyok kattanva egy jövőheti premierre és már inkább arra vagyok hangolódva. És amúgy ezt a filmet én az előzetesből számomra hagyott fura érzet által valami azt súgta, mellőzzem. Node, kollégáim addig kerülgettek vele tegnap és ma, hogy végül beadtam a derekam. Hát nem kellett volna. Lássuk az előzetest.


Nos, igen. Pár hete beszámoltam egy etalon vígjátékról, ami iszonyat magasra tette a mércét Rebel Wilson-nal a főszerepben, mégpedig a Hogyan legyünk szinglik? (Link: Hogyan legyünk szinglik? ajánló). Óriási poénok, hatalmas zenék, jól fűszerezett gondolatok. Mikor beadtam a derekam, hogy beülök a Csaló csajokra, ezt a lécet is láttam magam előtt és ez miatt is tartottam, hogy nehéz lesz odaáig ugrania. Nem sikerült.


Sokszor fogtam a fejemet a már-már erőltetetten kínos poénokon, de az is igaz, hogy volt mikor felnevettem. De ezek a poénfalatkák többségében az előzetesben is megkapott bonbonok voltak.


Gondom volt a történettel is, én másfelé vittem volna, node nem első eset, bennem a hiba biztos. Nem a színészekkel volt a gond, ők hozták a karaktereket, egyszerűen a sztorit nem éreztem kellően poénosnak, vígjátéknak kevésnek hatott, romantikus filmnek meg fényévekre volt. Összességében nekem speciel csalódás lett. IMDB szerint 4,8 pont, hát, legyen 5,5 részemről.
Ez most így sikerült. ;)

Kép1 forrása: comingsoon.net
Kép2 forrása: refinery29.com
Kép3 forrása: tunefind.com

0 Tovább

Mathias Fritsche, a német szintetizátorzseni


Már jónéhány általam kedvelt zongoraművészt, zongorazsonglőrt bemutattam nektek (Linkek: Péter Bence, Buka Péter, Thomas Krüger), legfrissebb felfedezettem, Mathias ugyan nem zongorán varázsol fantasztikus dallamokat, de billentyűs a hangszer és majdnem zongora, azaz szintetizátor.

Ahogy saját weboldalán is nyilatkozza: "Zeneszerző, énekes és rendező vagyok, és több mint 15 éve írok saját dalokat.", ami érződik is a produkciók színvonalán. Néhányat kiszemezgettem nektek a repertoárból. Hallgassátok, kövessétek, szerintem tehetséges.
Nassoljátok! ;)


Alan Walker - Darkside

 

The Cranberries - Zombie

 

ZAYN - Dusk Till Dawn ft. Sia

 

Lady Gaga, Bradley Cooper - Shallow

 

Tired - Alan Walker feat. Gavin James

 

Sound of Silence - Disturbed / Simon and Garfunkel

 

In the End - Linkin Park

 

'80-as évek válogatás (Roxette - Listen to your heart és hasonló volumenek)

 


Facebook: https://www.facebook.com/MathiasFritscheMusik/
Website: http://www.mathias-fritsche.de
Youtube: https://www.youtube.com/user/EmotiveMusicX/videos
Soundcloud: https://soundcloud.com/mathiasfritsche

Kép1-2. forrása: vimeo.com + youtube.com

 

0 Tovább

Varázslat, mágia, kaland és egy különleges család

Wizards os Waverly Place The Movie Varázslók a Waverly helyből A film Varázslat Varázslók Mágia Illúzió Családi film Mozifilm Selena Gomez David Henrie Vígjáték Kalandfilm Ajánló

Wizards os Waverly Place The Movie - Varázslók a Waverly helyből A film - Magam részéről kiskorom óta kedveltem az illúzionista produkciókat, mikor például még fénykorában dolgozott David Copperfield is, de bírom a "streetmagic"-es jelenkori illúziunistákatis, majd tervezek bejegyzést a témához. Ez a film persze többnyire cgi és egyéb speciális effekttel varázsol, no meg a kisugárzásával, amit a laza másfél óra alatt a képernyőn keresztül kapunk.


Rendkívül kellemes adaptáció lett, ugyanis annak mondom aki nem ismerné, ez egy (azonos címen futott) sorozat mellett gyártott mozifilm. Mindkettő Disney, de ettől még legalább annyira szól felnőtteknek, mint gyermekeknek. Gyönyörű a látvány, elképesztő nyárias hangulatot idéz elő, szívmelengetően szerethető és szórakoztatóan vicces.

Wizards os Waverly Place The Movie Varázslók a Waverly helyből A film Varázslat Varázslók Mágia Illúzió Családi film Mozifilm Selena Gomez David Henrie Vígjáték Kalandfilm Ajánló


Az alapsztori, hogy van egy varázslócsalád, ki-ki ilyen-olyan szintű tudással. Elmennek nyaralni, megbeszélik, hogy varázslatszünettel, de persze a tinédzserek nem tudják megállni, aztán ebből nem kis kalamajka lesz. Véletlenül egyikük olyan varázslatot igéz, amivel a szüleik többé nem a szüleik, és persze ezt vissza kell csinálni. Útjára indulnak hát a rejtelmes szigeten, lapozgatják a speciális könyvüket varázsigék után, vicces illúziókat és eredményeket elérve, de persze semmi dráma, ez egy szórakoztató családi történet.

Egyik főszereplőként nem más játszik, mint Selena Gomez, akit jelenleg sokkal inkább énekelni hallunk. Nekem mondjuk színészként jobban szimpatikus, de hát részletkérdés. Egy gyönyörű testvéri kapcsolatot is kibont a film, pont közte és bátyja Justin (David Henrie) között, tele megmosolyogtató konfliktussal.
Összességében egy kimagaslóan kellemes kikapcsolódást nyújtó filmalkotást kapunk, így IMDB 6,3 pontját radírozzuk ki szépen és írjunk be egy nagyon erős 9-est a helyére.
Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: justwatch.com
Kép2 forrása: youtube.com

0 Tovább

Bon Jovi, a vámpírvadász

Vampires Los Muertos - Vámpírok: a gyilkos csapat - Megint ugrunk picit az időben visszafelé, hogy ne csak az aktuálpremier filmekből ajánljak, egész 2002-ig, mikoris nem más főszereplésével készült egy akkor még nem annyira tobzódó témából film, mint amennyire jelen időszakban túlcsordulnak a vámpíros filmek jók és rosszak egyaránt, Jon Bon Jovi maga, a legendás énekes is kevés filmje közül egyikben vámpírvadászt alakít.

 

Feltétlen el kell mondani, hogy nem csúcsköltségvetésből készült a film és ugyan már a Mátrix után vagyunk, amivel kapcsolatosan el szoktam volt mondani, hogy attól kezdve szaporodott el, hogy szinte mindent inkább greenboxban felvesznek, minthogy kimenjenek terepre forgatni, nyilván olcsóbb megrajzolni is mindent, speciális effekteket alkotni stb.. de ez a film még nem kapott ebből a "változásból", ez még a régi-jó '90-es éveket idézi, ami robban az robban, ami vérnek látszik, az nem rajz. Nyilván van CGI, de éppenhogy. Szóval kellemesen "nyers" és életszagúbban akciódús, de csak éppen amennyire kell.

 


Túl nem bonyolították a történetet, de azért van benne csavar. Felbérlik Dereket (Bon Jovi), aztán kiderül, hogy egy fővámpírt kell levadásznia, kapunk sztereotíp karópillanatokat, de nem marad el egyéb látványos harcieszköz sem a csatajelenetekben. Én mondjuk értékeltem volna, szabályosan vártam, hogy a háttérben aláfestő zenének tolnak néhány rockballadát Bon Jovitól, de hát gondolom drága volt a licence, pedig szerintem felkapottabbá vált volna az alkotás.

 

Ma már sorozat- és könyvadaptáció hegyek (Alkonyat, Van Helsing, Vámpírnaplók, Underworld, Teen Wolf..) léteznek a témára, gyakorlatilag agyoncsavarták már, személy szerint én legjobban a Vámpírnaplókat szerettem, vártam volna belőle még évadokat, volt abban még élet. A Teen Wolf is nagyon jó volt, bár ott már picit túltolták időnként, cserébe eszetlen jó zenéket csemegéztek minden epizódba.

 


Mindenesetre ez a produkció sem rossz, sőt, noha IMDB 4,6 pontot sugall, nem kell rá hallgatni, jóval többet ér, nézzétek meg nyugodtan, főleg ha ti is kedvelitek az énekest és adjunk közösen 7,5 pontot.
Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: playpilot.com
Kép2 forrása: youtube.com
Kép3 forrása: lopeordelaweb.li
Kép4 forrása: lopeordelaweb.li

 

0 Tovább

Thomas Krüger, The Pianoman

Thomas Krüger Mr. Pianoman Zongorista Zongorművész Ajánló Youtube-sztár

Ma, így az ünnepnapra egy újabb Youtube-sztár zongoristát hoztam nektek. A 32 éves (1986. október 28. születésű), Liszt Ferenc-díjas, német ajkú Thomas Krüger-t, vagy másik nevén Mr. Pianoman számomra legszimpatikusabb műveit illetve feldolgozásait linkeltem ki nektek az alábbiakban. Szemezgessetek bátran, hallgassatok bele mindegyikbe.

Thomas Krüger – FIRST LIGHT

Robert Miles - CHILDREN

The Cranberries - ZOMBIE

Ludovico Einaudi – NIGHT

Szerelmes-slágerválogatás

Pop-rock-slágerválogatás

Dance-slágerválogatás

Thomas Krüger Social Media: 
https://thomaskrueger.lnk.to/SocialsID

Youtube csatorna:
http://bit.ly/Subscribe_ThomasKrüger

Kép forrása: picdeer.com/tag/thomaskrüger

0 Tovább

A tökéletes randi

A tökéletes randi The perfect date Romantikus film Vígjáték Ajánló

The Perfect Date - Egyre több érdekes film- és sorozatalkotással rukkol elő a Netflix. A Miután (Link: After (2019) Miután) beszámolójában említettem, hogy meglehetősen nehéz igazán eredeti és hatásos, valóban életszagú romantikus filmet találni a sok klisé történet között. Ez a film, noha romantikus a maga nemében, mégsem igazán ide sorolnám. Nézzétek meg az előzetest.

Megmondom őszintén a Hogyan legyünk szinglik? (Link: Hogyan legyünk szinglik?) színvonalához nehéz felérni, ez a film nemis próbál, pedig mégis valahol ahhoz kell mérjem, mert abban a mederben lavírozik. Másképpen, más tanácsokkal, más témákat feszegetve, de valahogy mégis úgy érzem belül a két film egy műfajban játszik. Ami szórakoztat és ugyanakkor elgondolkodtat, tanácsokat és motivációkat oszt.

Az alapsztori, hogy egy szegény családból származó srác menő egyetemre próbálna bejutni. De nem áll meg ennyiben a történet és saját magával kapcsolatos elképzelése. Több akar lenni, keresi ugyanakkor önmagát és a céljaihoz vezető úthoz szükséges lépéseket. Ehhez melléáll legjobb barátja, egy számítógépprogramozó-specialista és közösen kiötlenek egy megoldást. Egész pontosan egy randi-applikációt vagy mai nyelven fogalmazva inkább escort-szolgáltatásról szóló programot, aminek a lényege, hogy amellett, hogy ezen keresztül lehet felbérelni főhősünket, egyszerre mutatja számára anyagi vonatkozásban mennyit kell még gyűjtenie, hogy az egyetemhez összejöjjön a pénze.

A tökéletes randi The perfect date Romantikus film Vígjáték Ajánló

Sorra kapja a felkéréseket, hol táncpartnernek kell lennie, hol céges bulin kísérőnek, hol rodeó jelmezbe öltözve kísérni vagy éppen randitanácsot adni egy félénk lánynak, vagy csupán egy idős hölgyet meghallgatnia.. de mellette fut egy másik történet is, egyik gazdag iskolatársának a lánytestvérével eleinte "üzleti kapcsolatban" ismerkednek meg, később barátság alakul ki kettejük közt. Sok érdekes beszélgetés és esemény zajlik főszereplőink kapcsolatában mire szépen felépül a film, amitől másabb lesz egyszerű romantikus alkotásnál. Nem spoilerezek, viszont adottak a kérdések igazából.

Feszegeti a produkció a témát már önmagában az escort kérdéskörről - helyes vagy helytelen -, aztán felmerül a modern párkapcsolat kérdése is, mikoris két ember nyitott kapcsolatban él és persze egy icipicit klisészagúan, de mégis eredetien azt a témát is, hogy mennyit számít - számít-e - a pénz és a másik kapcsolati hálója egy ismerkedéskor. Kíváncsi lennék mit mondtok a fentiekről, mi az álláspontotok vagy ha ti kíváncsiak vagytok miként jelenik meg és milyen válaszok születnek a filmvásznon eme film keretein belül, akkor nézzétek meg.

IMDB szerint 5,9 pont, én mindenképpen feljebb pontozom és egy erős 8-ast adok neki, ha mégegy pici félórát húzzák és mégjobban kibontják a kérdéseket és válaszokat, 9 lett volna.
Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: 4ye.co.uk
Kép2 forrása: laineygossip.com

0 Tovább

Király ez a srác!

Király ez a srác! The Kid Who Would Be King Arthur király Merlin Excalibur Ajánló

The Kid Who Would Be King - Nehéz dolgom van amikor ennek az ajánlónak nekiugrok, de egyik legjobb barátom mindig azt mondja nekem "Lehetetlen nincs!", szóval lássuk csak. Miértis írom, hogy nem oly' egyszerű? Mert hogyanis fogalmazzak, hogy egy amúgy már agyon-rágott-csont történetről mégiscsak elhiggyétek és elolvassátok, érdemes eléülni.
Nézzétek csak meg az előzetest, máris érteni fogtok mindent.


Igen, egy újabb Arthur király-féle Excalibur legenda adaptáció. De a jóféléből. Néhány éve készült a kardról film, nálam az erősen a felejtős kategóriába esett, előtte több évvel viszont jó lett a Jerry Bruckheimer féle produkció (szimplán Arthur Király címmel) Clive Owen-nel és Keira Knightley-vel, a mester, Hans Zimmer zenei aláfestése mellett. De most nem arról a filmről szeretnék mesélni, viszont ha nem láttátok, kötelező darab!

'Király ez a srác!' kapta a magyar címet. Nos, valóban királyságosan bohókás és magával ragadó a produkció. Legutóbb a Stranger Things sztárjai bizonyítottak akkora kimagaslót fiatal gyermekszínész létükre számomra, mint amit talán itt is már-már majdnem megugrottak hőseink. A sztori viszonylag egyszerű és végülis "miért ne?". 

2019 és előkerül a kard, megtalálja gazdáját, felébred a gonosz, aztán kezdődik a csetepaté. Persze nem maradnak támasz nélkül, a tanult és varázslótehetség Merlin is az oldalukra áll. De picit tekerve az eddig ismert történeten, részben, egyik alakjában madár, másikban idős varázsló, de többségében egy tinédzser (mivelhogy visszafelé öregszik, ahogy meséli nekünk - nézőknek).

Király ez a srác! The Kid Who Would Be King Arthur király Merlin Excalibur Ajánló

Azt kell mondjam a kedvenc karakterem lett. Annyira vicces ahogy néz és ahogy összevissza csettintget hadonászik, fullra elhittem amit csinál. Jó, persze, értem én meg ti is értsétek a helyén, nem szabad másodpercig sem komolyan venni, de pont azt tükrözi, hogy átjött a film.

A grafika, a speciális effektek, a rajzok zseniálisak, nem olyan monumentálisak, mint a Gyűrűk Ura filmekben, de legalább olyan szépek és élethűek.
Noha vannak ijesztőnek tűnő lidércek a filmben, csak szólok, hogy ez nem horror véletlenül sem, csakis annyit tessék elképzelni, mint Nicolas Cage a Szellemlovasban, ijesztőbb semmisem. Ügyeltek, hogy gyermekek is nézhessék, de egyszerre szólhasson felnőttek is.

Király ez a srác! The Kid Who Would Be King Arthur király Merlin Excalibur Ajánló

Ezekkel együtt összességében kapunk egy full pofás, szerethető újragondolt történetet, jópár csatajelenettel, vicces varázslásokkal, kiváló színészpalántákkal, szép grafikával és hangulatos zenei aláfestéssel.
IMDB alapján 6 pont, legyintsünk, kapjon 8 pontot.
Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: eventfinda.co.nz
Kép2 forrása: youtube.com
Kép3 forrása: kingstheatre.ca

0 Tovább

Cookies of Isti

blogavatar

Film- és sorozatajánló. Koncertbeszámoló. Színházi előadás. Motiváció.

Utolsó kommentek