Big Hero 6 - Avagy a 'kivételek egyike'. Igen-Igen 3D és mégis kedvelem, pedig mostanra aki olvassa a blogom, tudja, a kézzel rajzolt rajzfilmekért rajongok elsősorban. A Hős6os azon ritka mesék egyike, mely a 3D ellenére is a szívem csücske lett. Az egész mesét átlengi egy különleges feeling B-MAX a speciális 'robotfigura' karakterének köszönhetően. Ő az, akit arra fejlesztettek ki, hogy elláson, ha megsérülsz vagy éppen feleljen a hangulatodért, hogy az mindig jó legyen, esetleg védelmezzen, ha arra van szükség.


Ha úgy vesszük, mintha egy különleges barátról lenne szó, ott van melletted, meghallgat, segít, figyel rád.. Persze az egész, mint majd' minden mese, szól a jó és rossz harcáról is és naná, hogy mi lesz a vége, szóval erről nem spoilerezek külön. Viszont meg kell említsem, hogy hatalmas zenéket ültettek a mese alá. Például óriásit szól a Fall Out Boy együttestől az Immortals:


Amikor először és másodszor láttam, vhogy a film legjellemzőbb plakátja ugrott be, amikor a kisrác átöleli B-MAX-et, a formailag és anyagát tekintve is kimondottan úgy kialakított robotot, hogy az minden porcikájánál fogva puha és kerekded, gyakorlatilag így is azt sugallva, őtőle nem hogy nem kell félni, hanem "kapaszkodj és támaszkodj rá bátran, megvéd".

Sok viccesebbnél viccesebb jelenetsor tarkítja a filmet, gazdagon telepakolták szórakoztató részekkel, úgyhogy szívesen ajánlom bárkinek kortól függetlenül. Sok film készült ember és robot, gyermek és robot közti kapcsolatról, de szerintem a Hős6os kiemelkedően jó és zseniális darab lett, így, amikor az IMDB 7,8 pontját felülpontozom 9,5-re, higgyétek el, ha azt mondom látni kell!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: meselandia.tv