The Money Pit - Avagy, ha már legutóbbi bejegyzésemben amúgyis a TOP3 vígjátékokról esett szó, íme mégegy ezek közül. Igaz, picit ugrunk az időben, egészen 1986-ig, de ne tessék megijedni, elsőosztályú szórakoztatást és kikapcsolódást kapunk a Steven Spielberg producer nevével fémjelzett, Tom Hanks és Shelley Long főszereplésével készült produkcióban.


Tom Hanks-től inkább a komolyabb műfajt szoktuk meg szerintem, de kiválóan helyt áll, mi több mesterien adja vissza a filmvásznon a profi forgatókönyvnek is köszönhetően miként zajlik úgy általában egy ház- vagy lakásfelújítás. Milyen zökkenőkkel, meglepetésekkel, nyűggel vagy kérdésekkel szembesül az ember. Mindezt olyan zseniális vígjáték műfajbeli köntössel felöltöztetve sikerült tálalni, hogy abból egy fantasztikusan élethű történet bemutatása kerekedett ki.

A poén a poénban, hogy ahogy a színészek karakterei a filmben, aki már átélt felújítást vagy építőiparban dolgozik és végzett hasonló munkálatokat, az az átélhetőség okán szintén lesz, hogy nem tudja egyszerre sírjon vagy nevessen vagy sírjon a nevetéstől a filmben felvonultatott szituációkon. Szinte percig nem állnak meg a poénok és a poénos jelenetek.

Számomra a két legviccesebb pillanat, az egyik mikor emeletről leszakad a földszintre a vízzel éppen teleengedett kád vagy amikor Shelley Long kinyitja reggel fogmosás közben a pipere kisszekrényt és a szekrény hátfala helyén bekandikál egy építőmunkás.
Egy szó, mint száz, ezt is látnotok kell! IMDB szerint 6,3 pont, tényleg semmi humorérzékük, szóval ha már TOP3, értelemszerűen megy a 10 pont neki!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: sky.com