Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

The Guardian - Hullámtörők

The Guardian Hullámtörők Vízimentők Kevin Costner Ashton Kutcher Katasztrófafilm Dráma Motiváció Kritika



Mára egy bő tíz éves, ugyanakkor zseniális alkotással készültem, mégpedig a két nagy hollywoodi sztár, Kevin Costner és Ashton Kutcher főszereplésével készült Hullámtörőkkel. Az alaptörténet egyszerű, Ben Randall (Costner) legendás vízimentő átéll egy balszerencsés kimenetelű mentőakciót. Kiborul, de folytatná pozíciójában, főnökei viszont úgy látják pihenő pályára küldik és kivennék a mentésekből egy időre és átküldik újoncok kiképzésére. Megalázónak érzi ezt, nem is akarja elvállalni, inkább felmondana, ám mégis belefog. Teszi mindezt meglehetősen sajátságos hozzáállással, kőkemény, kesztyűs kézzel bánik a rábízott csapattal.


Itt találkozik szembe egymással a két színészóriás, a nagyképű, önelégült Jake (Kutcher) és Ben Randall (Costner). Jake mindenkinél jobbnak véli magát és mindenkinél jobb akar lenni, még Ben Randall-nál is. Fejébe veszi, hogy megdönti minden úszásban elért rekordját. Eleinte nem jönnek ki egymással, Ben rossz szemmel nézi, hogy Jake ilyen hozzáállású, de aztán meglátja benne egykori önmagát és az igazi küzdőszellemet is. Esélyt ad neki, persze nem egyszerűen. Harcoltatja, próbák elé állítja, Jake pedig igazi jellemfejlődésen megy keresztül.

Még egy kocsmai verekedéssel is "segít" egyik újonc társának a félelmei leküzdésében, amivel persze kihúzzák a gyufát és majdnem kirúgják Jake-et, mint felelőst a galibáért. De Ben meglátja a dolog mögötti motivációt és segítő szándékot, amiért az egészet Jake elköveti és mellette a felelősséget magára vállalja. Nem bünteti meg Jake-et.

Az egész film óriási erőt és motivációt közvetít. Kicsit olyan, mint a legendás könyvadaptáció, a A békés harcos útja. Persze más, de ahhoz tudnám hasonlítani. Kevin Costner jellemzően elmondható, sok hős szerepbe bújt már, de filmjei közül ez az alkotás ott van biztosan a TOP3-ban nálam.

Ha elvonatkoztatunk, talán sokan magunkra ismerünk, időnként kell, hogy vki rávilágítson milyen hibáink vannak, segítsen azokat elhagyni és ugyanakkor motiváljon úgy, hogy közben az eredeti, saját személyiségünkhöz tartozó, makacs harciasságból fakadó erő és önbizalom ne vesszen el, pusztán ha úgy tetszik "átformálódjon" és arra tudjuk használni, hogy jobbak és kívül-belül-testben-fejben erősebbek legyünk, másokat is mi is motiválni tudjunk, erőt adjunk és utat mutassunk.

Az utolsó percig igazi akciódús dráma és katasztrófafilm egyvelege. Tízszer jobb és komolyabb, mint a nem oly' régi Baywatch, szóval ha még nem láttátok, még véletlenül se véljétek, hogy ahhoz hasonlít.
IMDB szerint 6,9 pont, nos, a fentiek szerint sejtitek, hogy még mindig nincs egyetértés köztem és IMDB között, tőlem kapja a 10 pontot.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: imgnooz.com

0 Tovább

The Greatest Showman - A Legnagyobb Showman

The Greatest Showman A legnagyobb showman Musical Romantikus film Hugh Jackman Zac Efron Pink Kritika A Million Dreams

Húha emberek :) cserkészbecsszó úgy terveztem, hogy most egy 'látványmozi' ajánlójával jövök, úgy ültem le este eme produkció elé, hogy az lesz, aztán szó se róla fenomenális, gyönyörű a látvány, csak nem abban az értelemben, mint mondjuk egy Transformers vagy Avatar, sokkal inkább Moulin Rouge, mert, hogy ez egy különleges ínyenc darab, egy szenzációs romantikus musical, és ezértis a Moulin Rouge-zsal állítom legszívesebben párhuzamba, mivel legutoljára abban láttam és éreztem ennyire átütő dolgot.


No nem kell "megijedni" a nem musical rajongóknak sem, nem éneklik végig az egész darabot, ez nem az a típus, de elég sokat, viszont amikor ének van, elképesztő erejű dalok, fantasztikus élmény, persze ad hozzá a látvány és a táncok, cirkuszi mutatványok közben, de már maguk az éneklések és azok dalszövegei fantasztikusak, erőt adóak, motiválóak, meghatóak. Pont annyira, hogy majdnem eláll az ember lélegzete, hogy az évekig Farkas (X-Men) bőrében izomkolosszusként feszítő Hugh Jackman milyen óriási tehetséggel és hitelesen szerepel, mitöbb énekel és táncol egy ilyen típusú romantikus produkcióban.

A másik főszereplőtől, Zac Efron-tól már láthattunk hasonló műfajú produkciót (High School Musical - Szerelmes Hangjegyek), tőle ez nem állt távol, és sokkal jobban testhezállónak éreztem részéről, mint amikor nem oly' rég "idióta mellékszereplő" bőrébe bújt a Baywatch-ban Dwayne Johnson oldalán. Ott szerintem rossz választás volt, itt azonban óriási páros Hugh-val.

Kapunk ami a csövön kifér romantikát, gyönyörű dalokat, csodálatos koreográfiákat táncokból, szakállas nőt, világ legkövérebb emberét, ír óriást, elefántokat.. szóval minden ami egy jó show-hoz kellhet vagy úgyis fogalmazhatnék, tulajdonképpen a film azt mutatja be hogyan alakult ki a cirkuszi műfaj és eleinte mennyire idegenkedtek tőle az emberek, majd egyre többen kezdtek el érte rajongani és elfogadni, és hogyan kovácsolódik családdá egy cirkuszi közösség. No és persze sikerült elültetni gyönyörűen azt a gondolatot is, ami nagyon szépen átjön, hogy légy bárki, van benned tehetség, lehetsz sikeres, sose add fel, soha ne add fel az álmaid. :) Tudom-tudom, szirup, de higgyétek el, tényleg fantasztikusan tálalva.
Először bemutatom a kedvenc betétdalomat a sok közül a filmből, úgy, ahogy a filmben éneklik:
A Million Dreams:


Aztán következzen a Pink féle változat, ez fut a rádiókban:
A Million Dreams:


Nekem mindkettő nagyon tetszik, de a gyerekek hangjával még sokkal érzelmesebb, romantikusabb, erősebb és álmodozóbb szerintem.
Egy szó, mint száz, ezt látnotok kell, vedd rá a pasidat, kérd meg a barátnődet, ülj le elé és csodálkozz rá erre az ízig-vérig szemet-, fület- és lelket gyönyörködtető darabra.
IMDB szerint 7,6 pont.. na persze, telibe 10 és óriási Taps!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: billboard.com

0 Tovább

Endless Love - Végtelen Szerelem

Szerelem Romantikus film Alex Pettyfer Robert Patrick Gabriella Wilde Végtelen szerelem Kritika


Ha már egy hete Alex Pettyfer-ről esett szó (Beastly filmajánló), következzen újabb film tőle. Gyorsan szólok, nem kell "félni" a címtől, a nem elsősorban romantikus filmek kedvelői számára is kiváló program, elvégre szerintem mindenki volt már szerelmes. :)
Ez a produkció pedig kérem szépen nagyon szerelmes,


az a típusú történet, ami ugyan jó nagy cukormázzal van tálalva, mégis hihetetlen emberi, tele érzelmekkel két végzős gimnazista között és a fő konfliktus a szülőkkel. Igazi példája annak a típusú szerelemnek, amikor nem szabad csak úgy feladni, hiába szól minden ellenetek. Ahogy főhősünk, David (Alex Pettyfer) édesapja (az a Robert Patrick, aki a "rossz" Terminatort játsza a Terminator 2-ben) bíztatja a srácot:
"- De Apa..
- Szereted azt a lányt?
- Igen.
- Tényleg szereted?
- Igen!
- Akkor ne add fel! Küzdj érte!"

Mivel ugye - rövid spoiler - a lány (Gabriella Wilde) édesapja mindent megtesz, hogy ne David-et szeresse a gyermeke. Szerinte nem elég jó a lányához, ő akar dönteni mindenről, másik gyermeke kapcsolatáról is, miközben ő maga sem "szent". Ezekből fakadóan intenzív konfliktusoknak lehetünk tanúi, mind külön David és a lány édesapja, mind a pár és a lány édesapja között, a két apa között, a lány édesapja és édesanyja között.
No, de amúgy nem csak vitákról és nézeteltérésekről szól ez a remek alkotás (Sőt!).

Gyönyörűen idézi fel bennünk milyen is úgy igazán beleszerelmesedni valakibe. Milyen, amikor extrém hevesen ver a szív a várakozásban két találkozó között, milyen az, örömmel bőrig ázni a ház előtt, hogy utána titokban, csendben találkozhassatok, milyen az a bizonyos, romantikus összebújás a meleg kandalló előtt, vagy amikor félve mondanád reszkető hangon mennyire kívánod, érinthesd, de hagyod, hogy a másik kezdeményezzen, amikor ébren azt érzed álmodsz, amikor a valóság szebb, mint bármilyen csodás álom, amikor színes a levegő, amikor érzed, hogy fáj, ha nincs melletted, amikor az ölelés többet mond minden szónál, amikor úgy fest külső okoknál fogva lehet, csak meghatározott időtök van együtt a kapcsolatotokra, de annak akartok élni, hogy boldogok vagytok együtt és semmi más nem számít, amikor az egész életed "felborul"..

Ez a film ilyen kérem alássan :) felidézi mindannyiunkban tökéletesen hitelesen azt a bizonyos dejavu érzést.
És nincs túltolva, pont annyira romantikus és érzelmes, amennyire ahhoz kell, hogy eredeti és életszagú legyen.
Átjön zseniálisan a képernyőn, odaszögez a fotelbe és elvarázsol, elvarázsol úgy, ahogy kevés romantikus film képes.
Pároknak tökéletesen program egy vasárnap esti összegabalyodáshoz a tv előtt, de szingliknek szintúgy szívesen ajánlom.
IMDB szerint 6,3 pont, most mondjam, hogy nem értek egyet vagy úgyis tudjátok, szóval uccu-neki 9,5 pont!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: devote.se

0 Tovább

DC: Titans

DC Titans Brenton Thwaites Dick Grayson Wonderwoman Superman Robin Batman Kritika

Az előzetesen látott képek és rövid ismertető után elvárásokkal ültem le a sorozat elé. Finoman szólva is messze túlszárnyalta a sorozat (így túl a teljes első évadon) amire számítottam. Igazi szemet gyönyörködtető, kőkemény akciódús látványdömping. És rögtön hozzáteszem itt a történetek is csudajók.


Részenként is kapjuk az újabb és újabb történeteket illetve ismerünk meg szuperképességű embereket, konfliktusaikat vagy éppen belső vivódásukat, de bepillantást kapunk szerelmi kapcsolatokba egyaránt. Aztán persze érkezik *vicces nevű* főhősünk, Dick Grayson, aki Robinként mutatkozik be és óriási, frappáns kiszólásai vannak teljesen random Batman kapcsán. Finoman szólva se pozitívan gondol kettejük múltjára, hiába Bruce Wayne karolta fel és tanította ki, miután Dick elveszíti a szüleit egy balesetben. Dick-et az a Brenton Thwaites játsza, akivel legutóbb talán a A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja című filmben találkozott a többség.

Szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy közel az X-men mozifilmek színvonalát hozza részenként speciális effektek alkalmazásában, nagyon durván látványos. Ahogy az az előzetesből is tapasztalható találkozunk Batman és Robin mellett fiúból tigrissé változni képes 'Titán' mellett Csodanővel és Superman-nel is többek között, de semmi perc alatt kezéből lángszóró hatású tűzet szórni képes nővel is. Hogy kivel mikor, ahhoz le kell üljetek a sorozat elé. Garantálom odaszögez majd a fotelbe. :)

Autófanoknak mondom, hogy Batman-től örökölve egy nem akarmilyen autó robog főhősünk Dick Grayson alatt, mint egy Porsche 911, amit nem rest jobban hajtani sokszor, mint anno Will Smith a Bad Boys-ban.

Igazi ínyenc darab ez a sorozat minden szempontból, nagyot és költségeset hoztak a készítők, le a kalappal.
Ja, és a sok után mégegy pozitívum, van ütős főcím"dal", ami ma már ritkaság, ahogy arra a Roswell - New Mexico (http://cookiesofisti.reblog.hu/roswell---new-mexico) kapcsán utaltam. Rövidített verzióban minden alkalommal epizódok elején hallható, hosszabb verzióban alább linkelem, illetve minden rész végén a stáblistát kivárók végighallgathatják, zseniális lett szerintem.


IMDB alapján 8,1, szokás szerint nem értek egyet :D tőlem kapja szomjazva a második évadra a 10 pontot!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: whats-on-netflix.com

0 Tovább

Alita - A Harc Angyala

Alita Kritika

Hatan ültünk be kollégákkal a moziba, magam részéről úgy, hogy csak az előzetest láttam, megnyert, de nem olvastam utána. Nos, azt valóban hozza amit az előzetesben látunk és hallunk:


Alita egy végtelenül szemet gyönyörködtetően megrajzolt, megtervezett és élethűre színezett produkció, de ha a Transformers utóbbi részei sokszor megkapták már, hogy csak látvány a történet hátrányára, akkor Alitára mit mondjak? *vakarja a fejét*
Őszintén? Hatunk közül ketten elaludtak és én is ásítoztam, sajnos.
Egy annyira csúcsra varázsolt látványorgiával van dolgunk, amiből soknak éreztem a nettó két órát, de jön majd rá folytatás..
Szuper az elgondolás, hogy romantikus kötődés húsvér ember és egy kiborg közt, de komolyabb érzelmi kapcsolatot éreztem Sarah Connor és a Schwarzenegger féle Terminator között, mint jelen esetben a két főszereplő esetében. Aranyosak, de valahogy nem jött át. A grafika, a zene, az élethű animáció szuper, szóval a csomagolás óriási, de én mást vártam.
IMDB szerint 7,6 pont, nos újfent nem értek egyet, bár én itt kivételesen lejjebb pontozok, tőlem 6 pontot kap.
Az Aquaman sokkal-de-sokkal jobb volt, ha már aktuális látványmozi ;)

Kép forrása: diariodevenusville.com

0 Tovább

Beastly - Csúf Szerelem

Beastly Szépség és a szörnyeteg Adaptáció Romantikus film Alex Pettyfer Mary-Kate Olsen Neil Patrick Harris Kritika

Úgy tapasztalom a visszejelzések alapján, hogy a nagyobbik többség a romantikus és vígjátékokra a vevőbb inkább illetve a nagylátványfilmekre. Romantikusból most külön kiemelem, mert ez is számít ahogy jelzitek, szóval ez olyan típusú romantikus alkotás, ami nem dráma, nem ríkat meg és nem is vígjáték. A Beastly tökéletesen hoz egy olyan romantikus hangulatot, ami se nem kevés, se nem túl sok, egyedi, kellemes és megfog.


A cím ne tévesszen meg senkit, vagy lehet csak szerintem rémesen rossz választás, én vmiért úgy emlékeztem rá, hogy korábban 'Szép Szörnyeteg' címmel futott, de valószínű keverem, mert létezik ezzel a címmel is hasonló film.

A produkció amúgy azértis reálisabb csengésű ezzel a címmel, mivel egyfajta speciális adaptációja a Szépség És A Szörnyeteg történetének, finoman szólva is modernizált köntösben tálalva.
A főszerepet az az Alex Pettyfer játsza, aki anno a "befiatalított James Bond" újragondolt karakterét is magára öltötte és szó se róla nagyon jól el is játszotta a 001 - Az Első Bevetés című filmben, amúgy ajánlom figyelmetekbe azt is, kiváló kikapcsolódás.
Node, vissza a Beastly-hez, játszik még Vanessa Hudgens, Mary-Kate Olsen és Neil Patrick Harris egyaránt a filmben.

Az alapsztori, hogy főhősünk rosszat szól egyik évfolyamtárnőjének, aki mint kiderül "boszorkány", megátkozza, aminek a lényege, hogy csúnya "ragya" uralja az addig szép külsőjét, mindaddig, míg vkit nem talál, aki igaz szerelemmel meg nem látja benne a "belső szépségét", minderre maximum egy éve van, különben rajta marad az átok.

Megint muszáj utalást tennem rá, hogy mennyire szeretem a Walt Disney kézzel rajzolt szériáját, nos a Szépség És A Szörnyeteg mese is idetartozik. Avval összehasonlítva szerintem zseniális munkát végeztek a készítők. Láttam a tavalyelőtti Szépség És A Szörnyeteg produkciót is, bennem az nem hagyott mély nyomot, inkább éreztem erőltetett látványfilmnek, mint azt a feelinget, amit anno akár a mesefilm hozott vagy jelen esetben a szóban forgó Beastly, de látható, mindenki megtalálhatja a saját szájíze szerinti változatot :)
Magam részéről jópárszor megnéztem már, én kedvelem ezt a filmet, IMDB-vel itt sem értek egyet, 5,6 helyett én 8,5 pontot adok.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: CineMaterial.com

0 Tovább

Only The Brave - A Bátrak

Only The Brave A Bátrak Tűzoltók Katasztrófafilm Dráma Kritika

Ritkán készülnek olyan igazán átütő, drámai katasztrófafilmek, amik kevésbé a látványorgiára mennek rá, mintsem inkább az adott történet valóban drámai oldalát próbálnák bemutatni. Hozok rögtön egy kontrasztot, a majdnem tíz évvel korábban bemutatott Firestorm - Tűzvihar című, szintén tűzoltókkal foglalkozó film, sokkal inkább egy instant-brutál-akciórobbanás, mint egy megrázó hatású történetelmesélés. Ugyanakkor gyorsan hozzáteszem, azis egy jóféle produkció.

Az Only The Brave teljesen más. Igaz történet alapján készült, ízig-vérig jól felélpített dráma és katasztrófafilm mesteri egyvelege.


A 'Granite Mountain egyesek' valós történetét dolgozza fel. A történet alapján egyre magasabbra szeretnének törni, nagyobb célok, jobb fizetés, elhivatottság.. közben persze mindenki magánéletébe is belelátunk, ahol szintén drámaibbnál drámaibb helyzetekkel szembesülünk, konfliktusok sora párkapcsolatokban, házasságokban, családokban, nem egyszerű a tűzoltók élete. Egyre másra kapják a megbízásokat, haladnak a célok felé, aztán jön egy semmiségnek tűnő eset..

"Egy tűzoltó csapat 2013 júniusában, a Yarnell hegyi tűz ellen kell megküzdenie, amely az eddigi legveszélyesebben elterjedt tűz." (Forrás: Wikipedia)

Azt kell mondjam nem szeretem azokat a filmeket, ahol kevés a zenei aláfestés, nyomasztó hangulatot keltenek a nézőben vagy akár teljesen súlytalanná válik a film története (aki igazán ismer, tudja rólam egyik kedvenc filmzeneszerzőm Hans Zimmer, noh hát őróla szoktam mondani, ha ő készíti akármelyik film zenéjét, az a film már csak jó lehet). Ebben a filmben kevés a zene, sokkal több a csend. De ez ebben az esetben így van jól, ez is elősegíti a drámai hangulat fokozódását, a feszülségek átérzését a konfliktusokban vagy az izgalmakat az oltásoknál.

Meg kell mondjam, kevés filmen tudom elpityeredni magam, noh ez a film a csúcspont környékén már hozta is ezt a reakciót, szóval neszeneked Armageddon és akciókatasztrófafilmek. Ezzel a filmmel igazi remekművet tettek le az asztalra szerintem és az IMDB 7,7 pontozását én megintcsak felülpontoznám, tőlem kapja a 9 pontot, Tapssal!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: flickeringmyth.com

0 Tovább

The New Guy - Az Új Fiú

Vígjáték Valentin nap Romantikus Kritika

Gondolkoztam eleinte, hogy valami romantikus filmajánlóval jöjjek Valetin napra, de aztán úgy voltam vele, hogy noha szeretem a műfajt, kevés az igazán mérce ugró alkotás. Kevés amit nem láthattatok, de ajánlani tudnék, inkább hasonlítási alapok vannak, alapkövek. Azok számárára, akik mégsem látták, azért gyorsan három cím a sor legelejéről: Csillagainkban a hiba; Mielőtt megismertelek; Szerelmünk lapjai; jójó tudom van a Pearl Harbor és az Armageddon is stb, de értitek :)

Aztán körbenéztem mostanában mi fut ilyesmi, meg is próbáltam egyet, de nem éreztem saját szájízemnek, így egyelőre nem kapott ajánlót, mégse jöhetek egy negatív kritikával Valentinkor.
Így végülis az ATB írás mellé úgy döntöttem kaptok egy jó régi, de legalább annyira szórakoztató és átütő vígjátékot, Az Új Fiú.


Ugyanaz a DJ Qualls a főszereplő, aki a Cool túra vígjáték egyik meghatározó karakterét alakítja.
Az alapsztori ismerős, ő a "balfék", akit mindenki kiröhög, lejárat, szabadulni akar ebből a szerepből, elege van, népszerűségre vágyik, megértésre, szeretetre, szerelemre.. jön a suliváltás. Álnévvel, álmúlttal, felfigyelnek rá, érdekes sráccá lesz, de persze jönnek a galibák. Mellette saját zenekar, jól csengő dallamokkal, koncert.. a többi meg spoiler lenne :)

Én nagyon kedvelem, kevés az ilyen telitalálat vígjáték és talán aranyos hangulatot teremt így Valentin alkalmából is közösen összebújva.
Szívesen ajánlom nem csak "Február 14" alkalmából, nagyon-de-nagyon sok vicces jelenet és kiváló zenei alapok gondoskodnak a kikapcsolódni vágyó nézők másfél órájáról!
IMDB szerint 5,9 pont, hát nem egyezik a véleményünk :D tőlem kapja a 9 pontot!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: cineplex.com

0 Tovább

Supernatural - Odaát 14. Évad

Supernatural Odaát Sorozat Kritika

Kedvenc sorozatom! Nos, azt azért mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy egy olyan sorozat ami mostanra a 14. évéből az évad második felét tapossa (és elég nyilvánvalónak tűnik, hogy a rajongótábor nagyságából adódóan a cél már a 20. évad lehet), nyilván ebben is akadtak "holtpontok", amikor leül a sorozat, de a kitartó rajongó nézi tovább, nos én is így voltam :) az első években még tartottam nyári maratonokat is visszatekintésesen, de ma már 14 évet visszanézni? :D Hahh. Beleszerettem az Imapalaba :D

Egyszer szeretnék egy ilyen autóban brümmögni, noh persze nehéz lenne megállni, hogy ne csapjam be úgy egyszer az ajtaját, ahogy a sorozatban csapkodják izomból, de megígérem vigyáznék :D node a sorozatról is essék szó. Szinte minden évad más és más, időnként vannak receptek, amik ismétlődnek, de amúgy mindig megújul, mindig hoz újat, vagy új szereplőkkel új szálat. Egy igazi misztikus látványdömping, izgalmas történetekkel, ha kell vicces, de ütős, ha kell macho-s, de humoros beszólásokkal és ha kell még maga a színész is megőrül, mint lásd ez az egyik legemlékezetesebb 'kimaradt jelenet':

Nekem még anno gimnáziumi osztálytársam ajánlotta be, amikor még idehaza csak 2 évad volt leszinkronizálva. Végignéztem, megtetszett, szomjaztam, utánanéztem hol tart odakinn, aztán volt már plusz másfél évad, mondom kell. Elkezdtem nézni. Jött az első megdöbbenés, ami persze poén, mert a szinkron ég és föld szerintem az eredetihez képest. A magyar hang sokkal lágyabb, kellemesebb, az eredeti azonban sokkal inkább passzol a macho férfias karakterükhöz :D aztán végül függője lettem a sorozatnak.
Szívesen ajánlom mindenkinek aki még esetleg nem kezdett bele, igazán tartalmas, látványos és pörgős, jóféle rock betétdalokkal, ha kell érzelmekkel, ha kell vadulással :)
Maximális 10 pont nekik, a készítőknek és Taps! ;)
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: Nerds and Beyond

0 Tovább

A Star Is Born - Csillag Születik

Csillag születik Lady Gaga Bradley Cooper Dráma Koncert Kritika

Magam részéről úgy ültem le a film elé, hogy nem néztem meg sem előzetest, illetve nem olvastam kritikát, pusztán a rádiókban sokat játszott Shallow alapján éreztem egyre jobban motivációt a film megtekintésére. Bár megmondom őszintén azt hittem valami beszavazóshow típusú felfedező beütésű film lesz, de nem, nem ilyennel van dolgunk, ez valami sokkal több ennél, egy zseniális dráma, romantikus jóféle zenékkel, érzelmes mély dalokkal. Rólam sokan tudják, hogy a nagy dívák közül Madonna a kedvencem, így nem érhet az a vád, hogy elfogult lennék Gagával kapcsolatosan. A kedvencem amúgy a The Edge Of Glory évekkel ezelőttről tőle.
Szinkronos előzetes:

Ezzel együtt már nyugodtan írhatom, hogy elképesztően jó színészi képesség mellé párosul a tökéletes hang :) Olyan hiteles színészi játékkal tálalják elénk Bradley Cooper-rel (aki nem mellesleg a film rendezője is) az alkoholizmust, mint problémát egy párkapcsolatban vagy éppen egy karriert illetően, de magát kettejük romantikus kapcsolatát, hogy a szó legpozitívabb értelmében a fotelbe szögezi a nézőt. Nyilván léteznek erősebb drámák és romantikus jellegű filmek, de nem gondoltam volna, hogy a Másnaposok trilógia főhőse, ami ugye vígjáték, képes ilyen témájú produkcióban ennyire átütő szerepet hozni Bradley Cooper, és akkor még profi éneklés is ott van.
Koncertpillanatok, teljes dal produkciók, párkapcsolatbani konfliktusok, mély és drámai viták, érzéki és megható romantikus momentumok egyaránt sorakoznak a film kockáin. Több dal is felkerült a rádiók játszási listájára a filmből, a talán legismertebb mostanra a Shallow lett.

Szívesen ajánlom mindenkinek aki szereti Lady Gaga-t, aki szeretne egy látványos, jó zenei betétekkel megtűzdelt, hangulatos, ugyanakkor komoly gondolatokat is boncolgató, romantikus filmet nézni. IMDB szerint 7,9 pont, én azt mondom bátran kerekítsük fel 8-ra.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: collectors.com

0 Tovább

Cookies of Isti

blogavatar

Film- és sorozatajánló. Koncertbeszámoló. Színházi előadás. Motiváció.

Utolsó kommentek