Király ez a srác! The Kid Who Would Be King Arthur király Merlin Excalibur Ajánló

The Kid Who Would Be King - Nehéz dolgom van amikor ennek az ajánlónak nekiugrok, de egyik legjobb barátom mindig azt mondja nekem "Lehetetlen nincs!", szóval lássuk csak. Miértis írom, hogy nem oly' egyszerű? Mert hogyanis fogalmazzak, hogy egy amúgy már agyon-rágott-csont történetről mégiscsak elhiggyétek és elolvassátok, érdemes eléülni.
Nézzétek csak meg az előzetest, máris érteni fogtok mindent.


Igen, egy újabb Arthur király-féle Excalibur legenda adaptáció. De a jóféléből. Néhány éve készült a kardról film, nálam az erősen a felejtős kategóriába esett, előtte több évvel viszont jó lett a Jerry Bruckheimer féle produkció (szimplán Arthur Király címmel) Clive Owen-nel és Keira Knightley-vel, a mester, Hans Zimmer zenei aláfestése mellett. De most nem arról a filmről szeretnék mesélni, viszont ha nem láttátok, kötelező darab!

'Király ez a srác!' kapta a magyar címet. Nos, valóban királyságosan bohókás és magával ragadó a produkció. Legutóbb a Stranger Things sztárjai bizonyítottak akkora kimagaslót fiatal gyermekszínész létükre számomra, mint amit talán itt is már-már majdnem megugrottak hőseink. A sztori viszonylag egyszerű és végülis "miért ne?". 

2019 és előkerül a kard, megtalálja gazdáját, felébred a gonosz, aztán kezdődik a csetepaté. Persze nem maradnak támasz nélkül, a tanult és varázslótehetség Merlin is az oldalukra áll. De picit tekerve az eddig ismert történeten, részben, egyik alakjában madár, másikban idős varázsló, de többségében egy tinédzser (mivelhogy visszafelé öregszik, ahogy meséli nekünk - nézőknek).

Király ez a srác! The Kid Who Would Be King Arthur király Merlin Excalibur Ajánló

Azt kell mondjam a kedvenc karakterem lett. Annyira vicces ahogy néz és ahogy összevissza csettintget hadonászik, fullra elhittem amit csinál. Jó, persze, értem én meg ti is értsétek a helyén, nem szabad másodpercig sem komolyan venni, de pont azt tükrözi, hogy átjött a film.

A grafika, a speciális effektek, a rajzok zseniálisak, nem olyan monumentálisak, mint a Gyűrűk Ura filmekben, de legalább olyan szépek és élethűek.
Noha vannak ijesztőnek tűnő lidércek a filmben, csak szólok, hogy ez nem horror véletlenül sem, csakis annyit tessék elképzelni, mint Nicolas Cage a Szellemlovasban, ijesztőbb semmisem. Ügyeltek, hogy gyermekek is nézhessék, de egyszerre szólhasson felnőttek is.

Király ez a srác! The Kid Who Would Be King Arthur király Merlin Excalibur Ajánló

Ezekkel együtt összességében kapunk egy full pofás, szerethető újragondolt történetet, jópár csatajelenettel, vicces varázslásokkal, kiváló színészpalántákkal, szép grafikával és hangulatos zenei aláfestéssel.
IMDB alapján 6 pont, legyintsünk, kapjon 8 pontot.
Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: eventfinda.co.nz
Kép2 forrása: youtube.com
Kép3 forrása: kingstheatre.ca