Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kedvencek temetője (2019) avagy egy újabb jóféle remake

Megvallom őszintén én a horror műfajt annyira nem kedvelem, szóval sok horrorajánlóra ne számítsatok a blogban a részemről. Viszont amik tetszenek, azokról szívesen áradozom, így kedvencek (érted a poént, *kedvencek*) között szerepel az Aki bújt, aki nem 1-2. vagy éppen az Álmosvölgy legendája, de Fűrészt is csak addig bírtam, míg volt az "öreg", addig kreatív volt, utána felejtsük.. node, most beszéljünk a 2019-es Pet Sematary alkotásról, az nagyon nem felejtős, sőt, kérem a folytatást.

 


Azt kell mondjam, úgy voltam, mint a Hellboy-jal (Link: Hellboy (2019) ajánló), megvett az előzetes, plusz elvárásokkal ültem be a moziba, hiába az állítólagos negatív kritikák. Majd én írok pozitívat :P szóval: Előszöris nézzétek meg az eredeti 1989-es változatot, az első részt, az legenda, ma is megállja a helyét, nem véletlen vették elő. De az se baj, ha nem nézed meg.

Akkoris egy kiváló kikapcsolódást kaptok. Persze senkit ne tévesszen meg a 16-os besorolás, nemis értem, bőven 18.. annyi a sokkos székből felugrasz és letámadod a melletted-ülőt jelenet, hogy meg se tudtam számolni. Szabályosan a frászt hozza rád. Úgyhogy kifejezetten jót tett, hogy hozzányúltak a régi filmhez, jó a casting-is, jó a zenei aláfestés és tök jó, hogy egy gyönyörű maine coon választottak macskának, *kedvenc* O:)

Stephen King horror-költeményéből találtok egy 1992-es folytatást is, az már inkább csalódás, de nem rosszabb, mint amit elkövettek a Másnaposokkal, magyarán megcsinálták gyakorlatilag mégegyszer.. de nem spoilerezek :)

A 2019-es Kedvencek temetője mesterien hozza azt a dejavu érzést, amit annak idején gyerekként úgy éltem át, hogy kezecskémet a szemeim elé téve kukucskáltam vajon megvolt-e már az ijesztő jelenet. Most felnőtt fejjel a remake-enis ugyanúgy ugráltam, de nem ám csak én, néha a mellettem ülő majdnem szaltózott. :D
Szóval bátran vállaljátok be! IMDB szerint 6,9 pont, szerintem meg 8,5!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: alt923.radio.com

 

0 Tovább

Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya

Sweeney Todd - The Demon Barber of Fleet Street - Nos, azt kell mondjam különleges produkció, ami ha nem olvasnánk utána, akkoris tudnánk, hogy Tim Burton rendezés, annyira minden ízében magán hordozza a rendezőre oly' jellemző stílusjegyeket és sötét képi világot.

 


Nem először dolgozott már ennél az alkotásnál együtt a színészlegenda Johnny Depp és a rendezőóriás Tim Burton. Olyan színházi adaptációt tettek le végeredményként az asztalra, ami egyszerre sokkoló és vicces, de nem vígjáték, egyszerre thriller és horror, de másik szemmel nézve romantikus dráma, sokféle kettősséget ötvöz és gyönyörűen lavíroz a műfajok között.

Rögtön szólok, ez sokkal inkább "éneklős" musical, mint film (ha valaki inkább filmesebb műfajra vágyik, annak inkább az alábbi írásomat javaslom: A legnagyobb showman.). Mikor először láttam én pont fordítva vártam, de ugyanakkor pozitívan csalódtam, remekművet láttam.

Nehéz magát, a történetet elmesélni úgy, hogy ne legyen sejhető túl sok minden. Így inkább csak annyit mondok, hogy emberünk, Sweeney Todd egy bosszúálló karakter, egy karizmatikus borbély, aki "magánakvaló módon" szolgálja ki a kezei közé kerülő vendégeket.
Lássunk két részletet a filmből, hogy mire számíthattok:

 

 


IMDB szerint 7,4 pont, nem nem, persze, hogy csóválom a búrámat, ez legalább 9,5 pontot ér.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: decubeeyalgomas.blogspot.com

 

0 Tovább

Cookies of Isti

blogavatar

Film- és sorozatajánló. Koncertbeszámoló. Színházi előadás. Motiváció.

Utolsó kommentek