Mary Poppins Returns - Gondolkoztam egy darabig, hogy milyen különlegességgel jöjjek így gyermeknap alkalmából és végül legjobb barátom, Gábor segítségét kértem, aki sűrűn jár színházba. Nem, most még nem színházi ajánló érkezik, mozifilm-musical. Beajánlotta nekem a tavaly mozikban futott Mary Poppins visszatér.


Megvallom őszintén általános iskolás koromban többszöris láttam az első részt, de semmi nem ugrott be az esernyővel repkedő hölgyön kívül, de Gábor azt mondta sebaj, az első rész nélkül is érthető, és igaza van. Kérem szépen az 1964-es (ekkori az első rész, ami IMDB-n 7,8 ponton áll) történetből évtizedeket ugorva lépünk be a Banks család életébe, akik éppen meglehetősen nehéz helyzetben vannak. Veszélyben a családi ház, amiben élnek és ha nem sikerül valamit kitaláljanak határidőig, a bank kaparintja meg az otthonukat.

De betoppan, pardon, beröppen az életükbe Mary Poppins és fenekestül felforgatja azt a szó legpozitívabb értelmében. Csodálatos, szemet kápráztató, olyan élethű grafikai effektek, megoldások és elmosódások vannak a valóság és a rajzolt világ között, hogy még a sokat látott szem is feladja a keresgélést a határvonalak között és inkább belemerül abba a vizuális és muzikális élménybe, ami hihetetlen egyedülálló és varázslatos.

Az éneklések is szinkronizálva vannak, aki esetleg attól tartana, hogy a gyermek majd nem érti a fél musicalt, nem-nem, kérem itt mindenre adtak. Pár pislantást vetettem néhány cikkcímre illetve hozzászólásra, több volt a negatív, jobb is, hogy előre nem olvastam ezeket, kár lett volna kihagyni ezt a remekművet, ti se hagyjátok ki! IMDB szerint 6,9 pont, engem elkápráztatott, ezért erős 9 pont!
Nassoljátok és Boldog Gyermeknapot! ;)

Kép1 forrása: ballstatedaily.com
Kép2 forrása: cnn.com