Münó  a holdbéli manó Francia mese Animációs film Ajánló

Mune, le gardien de la lune - Avagy a franciák is tudnak mestermű animációs mesét készíteni. Igen-Igen, ritka kivételek egyike, mikor nem Disney alkotást dícsérek. Ez a mese egy igazi ínyenc darab. Káprázatos a szemnek, gyönyör a léleknek és zene a fülnek.


Elképesztő látványvilág tárul elénk, amiből sok ízelítőt mutat már maga az előzetesis és noha szerintem elsősorban gyerkeknek készült, felnőttként is megtaláljuk benne a nekünk szánt, rejtett mondanivalókat. Tanulságos, szép és szórakoztató. Kellemesen vicces, nagyon jól hozza a magyar szinkronban Szabó Győző a nagy hős, a Nap őrzőjének magyar hangját.

Mert ami azt illeti az alapsztori itt ugye akörül forog, hogy a Holdnak és a Napnap őrzői vannak, de mindkettő túl idős már, így új karaktert kell választani, folyik a harc, jó és rossz között, elrabolják a Napot, a Hold meg "balesetet szenved", fejetetejére fordul minden, galiba galibát követ, de aztán persze hőseink nem hagyják magukat. Semmi félelmetes, pedig lemennek az alvilágbais. Szemet gyönyörködtető, bámulatos grafika.

Münó  a holdbéli manó Francia mese Animációs film Ajánló

IMDB szerint 7,2 pont, biztos nem jött át nekik, higgyétek el, erős 9 pont.

Úgy döntöttem ennek a produkciónak az ajánlásával szeretnék minden kedves olvasómnak Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánni!
Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: mangalerie.fr
Kép2 forrása: programme-tv.net