Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Péter Bence, 'a világ leggyorsabb zongoristája'

Péter Bence Zongoraművész Tehetség Queen Under Pressure Sia Greatest



Nálunk a családban nagy kedvenc a jelenkori zongoraművészek közül Havasi Balázs, de most nem róla hozok beszámolót, hanem egy másik óriási tehetségről, aki "2012. januárjában világrekordot döntött, amikor egy perc alatt 765 hangot szólaltatott meg egy zongorán. Ezzel a teljesítménnyel, mint a „világ leggyorsabb zongoristája” bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe." (Forrás: Wikipédia) Péter Bencét szeretném a figyelmetekbe ajánlani.
Ha már bő két hete bemutattam nektek a Queen filmet, a Bohém rapszódiát (Link: Bohém Rapszódia ajánló), íme hallgassátok Bence legújabb remekművét, szenzációs előadásban pont a Queen-től az Under Pressure, ami alig másfél hete került fel a netre:

Csemegézzetek ti is alább a kedvenceimből, szerintem hatalmas tehetség és elképesztő energia van az egyedi előadásmódjában. Kattintsatok a hivatalos YouTube oldalára, kövéssétek Facebook oldalát, látogassátok meg hivatalos weboldalát.
Nassoljátok! ;)

Sia - The Greatest


AFRICA - Toto


Queen - Don't Stop Me Now


Michael Jackson - Black Or White


Sia - Cheap Thrills


https://www.youtube.com/channel/UCeP0-mA85a1UM05qFMub7Ow

http://peterbence.com/

http://facebook.com/BencePeterMusic

Kép forrása: YouTube.com

0 Tovább

Bohemian Rhapsody - Bohém Rapszódia

Bohemian Rhapsody Queen Kritika
Lássuk csak melyik mozifilmet is néztem meg az utóbbi tíz évben röviddel egymás után legalább kétszer? Hmmm, nem sok ugrik be. Noh hát ezt három hét alatt sikerült háromszor is megnézzem. Talán elfogultság a Queen dalokkal kapcsolatosan, de ki az aki nem szerette ezeket a gigaslágereket? Ki az aki legalább a We Will Rock You és a We Are The Champions szövegét legalább refrén szinten ne tudná fejből idézni?

Sok újságcikk átfutott a kezemben mire a mozihoz kerültem, eleinte csak negatívakat láttam, aztán fel-fel ugrottak pozitívak is. Megosztotta a kritikusokat és újságírókat az alkotás láthatóan, de A Közönséget már érezhetően kevésbé szerintem. Úgy gondolom kimondható, hogy zabálták és célba talált a film, megmondom őszintén nálunk a mozi soraiban a film stáblistájánál tapsoltak az emberek, mint egy színházi produkció végén, ilyet se sűrűn tapasztalni.
Előzetes:

Nyilván lehetett volna "botrányosabbra" venni, de szerintem tökéletesen megtalálták az egyensúlyt a készítők egy koncertfilm és egy életrajzi ihletésű film mezsgyéje között. Kellemesen provokatív, de amikor kell meghatóan drámai, ugyanakkor egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató. Az embernek szabályszerűen olyan érzése támad, hogy legszívesebben ő is dúdolni és énekelni kezdené a slágereket. Amivel nem írok hülyeséget, ugyanis egy pár hete olvasott interjúban arról értesültem, hogy útjára indítottak a filmből egy karaoke változatot is, amiben a dalok alatt szerepelnek a dalszövegek is, így mintegy interaktív vetítés, bevonják a közönséget a filmbe.

A film egyből az egyik legerősebb dallal indít a Somebody To Love, de aztán sorjában nyilván a teljes repertoár nélkül, de jönnek az igazi legendák élen a címadó botránydal, ami attól vált elhíresültté főként, hogy 6 perces volt és senki nem akarta bevállalni játszani, a Bohemian Rhapsody, Another One Bites The Dust, I Want To Break Free, Under Pressure, Who Wants To Live Forever, Radio Ga Ga, Don't Stop Me Now, The Show Must Go On..

A szereplőválogatás olyan szinten profi, hogy szavakat nem találok, mindenki tökéletesen hasonlít az eredeti karakterekre.
A film nyilván kitér Freddie Mercury rövid időre történő kiválásáról is a Queen-ből, ebből az időszakból is ízelítőt kapunk.
De kapunk kóstolót provokatív sajtótájékoztatóból, pikáns csókjelenetből, Freddie szexualitását érintő belső vívódásából, és rálátást, hogyan maradt le majdnem az óriási Live Aid koncertről a Queen és mi történt a háttérben, aztán persze a teljes húszpercnyi show-t (minden együttesre ennyi jutott). De rendületlen iramban robog tovább a film vége után a stáblista mellett is a Queen eredeti videoklippel, majd további legendás dallal az utolsó másodpercig.
Szívesen ajánlom minden Queen rajongónak, mindenkinek, aki egy igényesen megkomponált kultfilmre szomjazik egy legendáról legendává érett dalokkal :) IMDB alapján 8,2 pont, mehet a 9 is tapssal!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: retailtechinnovationhub.com

0 Tovább

Cookies of Isti

blogavatar

Film- és sorozatajánló. Koncertbeszámoló. Színházi előadás. Motiváció.

Utolsó kommentek