Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fagyos pokol - Josh Hartnett drámai csúcsszerepben

Fagyos pokol 6 Below: Miracle on the Mountain Josh Hartnett Igaz történet Életrajzi film Dráma Kalandfilm Motiváció Ajánló

6 Below: Miracle on the Mountain - Mostanában majdnem minden évre jut egy igazán magasszínvonalú, küzdelmekkel teli életrajzi dráma a természetben (127 óra, Everest vagy éppen a Visszatérő). Jelen esetben Eric LeMarque valós történetét bemutató kalandfilm repít el minket igazi, drámai magasságokba.

Josh Hartnett alakítja a főszereplő Eric karakterét, aki gyerekkorában hokimeccseken játszott, de kilépett.. onnantól az élete lejtmenetbe kezdett, próbált felállni, de rossz döntések sora után rászokott a drogokra is. Aztán új szenvedélyt talált magának, kipróbálta a snowboardozást. Élvezte a veszélyt, a határtalanságot, mígnem egyik alkalommal túlzottan rossz döntést hozott. Letért egy hivatalos pályáról és úgy döntött maga fedezi fel az ismeretlen területet.

Fagyos pokol 6 Below: Miracle on the Mountain Josh Hartnett Igaz történet Életrajzi film Dráma Kalandfilm Motiváció Ajánló

Döntése következményein vezet végig a film és azon a hatalmas, embert próbáló küzdelmen, amivel szembe megy azokkal a kihívásokkal, amikkel úgy véli a hegy egyfajta büntetésként állítja szembe. Támadnak rá farkasok, küzd az éhhalállal, szenved a szomjúságtól, mégis kapaszkodik a hitébe, hogy nem eshet el, nem bukhat el, nem győzheti le a hegy, nem vallhat kudarcot..

Fagyos pokol 6 Below: Miracle on the Mountain Josh Hartnett Igaz történet Életrajzi film Dráma Kalandfilm Motiváció Ajánló

Gyönyörű téli tájon kalauzol minket a film köszönhetően a rengeteg akció- és drónkamera felvételnek, gyakorlatilag a főszereplővel együtt siklunk a hófedte tájon. Külön kiemelném, akinek ez számít, hogy láthatóan élő farkasokkal forgattak és nem "rajzoltakkal", ez szerintem mégjobban dob a film által végig prezentált feszültségen és a főhőstől látható, motiváló hatású elszántságon, élniakaráson, bizonyítási vágyon.
IMDB szerint 5,7 pontot érdemel, tőlem kapja a 9,5-et.
Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: klips.says.com
Kép2 forrása: netflix.com
Kép3 forrása: cineman.pl

0 Tovább

Új produkció a zongorazseni Buka Pétertől

Buka Péter Zongorista Tehetség Legjobb barát Motiváció Zongora Ajánló

Egy hete új alkotással jelentkezett a legnépszerűbb videomegosztó portálon Buka Péter, akit már nagyjából másfél hónapja a figyelmetekbe ajánlottam ( Link: https://cookiesofisti.reblog.hu/buka-peter-egy-ujabb-tehetseges-hazai-zongorista ), szerintem kiváló darab lett ez is. Hallgassátok meg!

Van azonban egy másik video is, amit én az első posztoláskor, amikor kigyűjtögettem a kedvenceimet nektek nem vettem észre.
Azóta azonban ráleltem a Finding The Best Friend címet viselő felvételre, ami több, mint "egyszerű" klip. Ha megnézitek és meghallgatjátok az alatta futó Alan Walker - Alone dallal együtt, rájöttök szerintem ti is, mekkora zsenialitás alkotott. Látszik, hogy kemény és időigényes munka van mögötte, egyrészt már önmagában a szinte kaszkadőri mutatványokat végrehajtó főszereplő Péter játéka tökéletes és mellette a másik főszereplő kutya is profin szerepel. Arról nem is beszélve mekkora időt átívelő forgatásról lehetett szó, hiszen míg az egyik pillanatban nyárias természeti képeket látunk, következő snittben már hófedte, hideg téli kép fogad minket.
Elképesztő életszagúsággal mutatják be, hogy mennyire a véletlenszerűség szülheti, hogy hol és "kiben" lelsz legjobb barátra, aki mindig melletted lesz. Tökéletes a kliprendezés, még maga az "úton" szituáció is szimbolikusan mutatja, hogy a legjobb barátok a "legzordabb időkben" is együtt, egy úton, egymás mellett tartanak. Engem megfogott, nézzétek meg ti is!


Follow me on Facebook: 
https://www.fb.com/PeterBukaOfficial

Follow me on Instagram: 
https://www.instagram.com/peterbuka

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC1IocYhHcmBkdvOKbncLb0w/videos


Kép forrása: youtube.com

0 Tovább

TOP10 motiváló magyar dal

Az elmúlt időben sikerült több olyan dalba is beleszeretnem, amik igazán motiváló hatásúak. Úgy döntöttem külön csokorba szedem a magyar előadóktól származóakat és majd egy későbbi posztban a külföldiekből is készítek egy listát.

És igen-igen, jól látjátok az első hely rögtön döntetlen nálam, no, de hát ez van. Döntsétek el ti, melyik a jobb és hallgassátok őket ebben a sorrendben! A 10+1. helyezett egy különlegesség, szerintem picit eltér a többitől, de számomra egy nagyon fontos dal, így mindenképpen szeretném a listához adni és bemutatni azoknak, akik esetleg nem ismernék.
Kellemes zenehallgatást kívánok! Nassoljátok! ;)

01. ByeAlex és a Slepp - Széllel szemben

 


01. Soulwave - Örökké tart

 


02. Freddie & Lotfi Begi - Győzni jöttünk

 


03. SuperStereo feat. KRSA - Fedezd fel!

 


04. 3LAND - Ki nem húnyó fény

 


05. Wolf Kati - Ha egy jelre vársz

 


06. Margaret Island - Legszebb szavak

 


07. Csepregi Éva - Titok

 


08. Kowalsky meg a Vega - Amilyen hülye vagy, úgy szeretlek

 


09. Ákos - Induljon a banzáj

 


10. Veréb Tamás - Éjszakai járat

 


10+1. Vad Fruttik - Tartalak

 

0 Tovább

The Guardian - Hullámtörők

The Guardian Hullámtörők Vízimentők Kevin Costner Ashton Kutcher Katasztrófafilm Dráma Motiváció Kritika



Mára egy bő tíz éves, ugyanakkor zseniális alkotással készültem, mégpedig a két nagy hollywoodi sztár, Kevin Costner és Ashton Kutcher főszereplésével készült Hullámtörőkkel. Az alaptörténet egyszerű, Ben Randall (Costner) legendás vízimentő átéll egy balszerencsés kimenetelű mentőakciót. Kiborul, de folytatná pozíciójában, főnökei viszont úgy látják pihenő pályára küldik és kivennék a mentésekből egy időre és átküldik újoncok kiképzésére. Megalázónak érzi ezt, nem is akarja elvállalni, inkább felmondana, ám mégis belefog. Teszi mindezt meglehetősen sajátságos hozzáállással, kőkemény, kesztyűs kézzel bánik a rábízott csapattal.


Itt találkozik szembe egymással a két színészóriás, a nagyképű, önelégült Jake (Kutcher) és Ben Randall (Costner). Jake mindenkinél jobbnak véli magát és mindenkinél jobb akar lenni, még Ben Randall-nál is. Fejébe veszi, hogy megdönti minden úszásban elért rekordját. Eleinte nem jönnek ki egymással, Ben rossz szemmel nézi, hogy Jake ilyen hozzáállású, de aztán meglátja benne egykori önmagát és az igazi küzdőszellemet is. Esélyt ad neki, persze nem egyszerűen. Harcoltatja, próbák elé állítja, Jake pedig igazi jellemfejlődésen megy keresztül.

Még egy kocsmai verekedéssel is "segít" egyik újonc társának a félelmei leküzdésében, amivel persze kihúzzák a gyufát és majdnem kirúgják Jake-et, mint felelőst a galibáért. De Ben meglátja a dolog mögötti motivációt és segítő szándékot, amiért az egészet Jake elköveti és mellette a felelősséget magára vállalja. Nem bünteti meg Jake-et.

Az egész film óriási erőt és motivációt közvetít. Kicsit olyan, mint a legendás könyvadaptáció, a A békés harcos útja. Persze más, de ahhoz tudnám hasonlítani. Kevin Costner jellemzően elmondható, sok hős szerepbe bújt már, de filmjei közül ez az alkotás ott van biztosan a TOP3-ban nálam.

Ha elvonatkoztatunk, talán sokan magunkra ismerünk, időnként kell, hogy vki rávilágítson milyen hibáink vannak, segítsen azokat elhagyni és ugyanakkor motiváljon úgy, hogy közben az eredeti, saját személyiségünkhöz tartozó, makacs harciasságból fakadó erő és önbizalom ne vesszen el, pusztán ha úgy tetszik "átformálódjon" és arra tudjuk használni, hogy jobbak és kívül-belül-testben-fejben erősebbek legyünk, másokat is mi is motiválni tudjunk, erőt adjunk és utat mutassunk.

Az utolsó percig igazi akciódús dráma és katasztrófafilm egyvelege. Tízszer jobb és komolyabb, mint a nem oly' régi Baywatch, szóval ha még nem láttátok, még véletlenül se véljétek, hogy ahhoz hasonlít.
IMDB szerint 6,9 pont, nos, a fentiek szerint sejtitek, hogy még mindig nincs egyetértés köztem és IMDB között, tőlem kapja a 10 pontot.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: imgnooz.com

0 Tovább

Cookies of Isti

blogavatar

Film- és sorozatajánló. Koncertbeszámoló. Színházi előadás. Motiváció.

Utolsó kommentek