Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Retro Rádió Születésnap - Neoton Família Koncert

Retró Rádió Születésnap Neoton Família Heatlie Dávid Delhusa Gjon Budapest Park DJ Dominique Koncert Élmény Show Ajánló Legjobb Barát

Kérem Szépen, egy nem akármilyen élménnyel sikerült gazdagodjak szombat este. Hetekkel korábban fel voltam már pörögve a bulira, gyerekkorom óta odaáig vagyok Csepregi Éváért és a komplett Neoton Família csapat munkásságáért. Nem véletlen hívják őket a "magyar ABBA"-nak, töretlen a népszerűségük és mai napig aktívan turnéznak a saját videofelvételeimből is láthatóan óriási sikerrel.

Az estet Csepregi Éva fia, Heatlie Dávid és csapata nyitotta egy fél órás, amolyan Warm Up I. címszóval. Node, itt se az történt amire aki ismeri Dávidot számíthatott volna, mert nem a dobok mögül mutatta be elképesztő tehettségét, hanem énektudását prezentálta és egyértelműen átjött, hogy ő is színpadra termett, ha ez eddig egyáltalán kérdés lehetett volna. Akkora show-t toltak, mintha nem is ez lett volna, ahogy ő fogalmazott sok szempontból a bemutató fellépésük ebben a felállásban.

Retró Rádió Születésnap Neoton Família Heatlie Dávid Delhusa Gjon Budapest Park DJ Dominique Koncert Élmény Show Ajánló Legjobb Barát

Aztán Warm Up II. etüddel, Dávidék csapatát 19 órás kezdéssel a Retro Rádió zseniális műsorvezetője, DJ Dominique folytatta olyan mixösszeállítással, amiből ugyan vettem fel anyagot, de sajna nem igazán erre idális a telefonom, így abból használhatót sajna megosztani nem tudok, de fejben ez is időtlen időkig meg fog maradni, élen a 'Zene nélkül mit érek én' ikonikus dallal, amit tombolva, kórusban énekelt a bő tízezres közönség.

Aztán mire kellő extázisba kerültünk, elérkezett az est főattrakciója, a legendás és szupersztár Neoton Família. Heatlie Dávid természetesen ebben a felállásban már a dobok mögül csillogtatta eszméletetlen tudását. Azértis emelem ki, mert beletűzve a műsorba, voltak meglepetésprodukciók, így egy bő tíz perces Dávid-dobszóló, ami alatt olyan szinten "szétverte" a dobfelszerelést, hogy az hogyanis fogalmazzak finoman, "orgazmust" okozott a közönségnek, brutális volt testnek, fülnek, szemnek a szó legpozitívabb értelmében.

Aztán sztárfellépő meglepetésvendégként jelent meg a színpadon Delhusa Gjon is, aki a Neotonnal együtt előadta a Nika Se Perimeno slágerét, amiért szintén megőrült a tömeg.
Előttük és utánuk pörögtek a nagyobbnál nagyobb Neoton-klasszikusok, óriási élményt hagyva ezrekben.

Egészen 21:05-ig kitartott az időjárás, ám ekkor véget kellett vetni a show-nak, bejelentették, hogy a katasztrofális időjárási viszonyok miatt el kell hagyjuk a területet. Egy darabig áztunk legjobb barátommal, Gáborral, de olyan szinten "rommá", hogy életünkben ennyire még soha. Először elbújtunk egy lépcső alá, de ott is mindenhonnan folyt a víz, aztán futottunk, de közben legalább annyira élveztük az egész szituációt, mintha még mindig tartana a koncert.

Így volt ezzel sok ember a tömegből is, skandálták kitartóan a dalokat, hogy eltereljék a figyelmet a szakadó esőről, de ugyanezzel találkoztunk a villamoson is, amire sikerült felmenekülnünk. Persze készültek a felvételek, elvégre mégiscsak meg kell örökíteni ezt is :D mindenki búvóhelyet keresett, híd alatt, felüljáró alatt, fa alatt, ki meg csak egyszerűen feladta és nekivetkőzött az érzésnek :D

Azt kell mondjam, azt kell mondjuk, hogy annak ellenére, hogy félbeszakították a műsort, óriási élménnyel gazdagodtunk, mind a koncert következtében, mind az időjárás tekintetében. Aztán a felspanolt érzéstől nyilván nem állhatott meg az este, így röpke átöltözés után mentünk házibulizni hajnal ötig, hiszen 'Forever Young', de ez már egy másik történet.. :D

Ráadásnak jöjjön Gábor zseniális poénja már a villamosutazás közben elhangozva "és akkor küldeném mindenkinek aki szereti Rihanna - Umbrella című számát".. :'D

Képek és klipek: Saját felvétel

0 Tovább

Új produkció a zongorazseni Buka Pétertől

Buka Péter Zongorista Tehetség Legjobb barát Motiváció Zongora Ajánló

Egy hete új alkotással jelentkezett a legnépszerűbb videomegosztó portálon Buka Péter, akit már nagyjából másfél hónapja a figyelmetekbe ajánlottam ( Link: https://cookiesofisti.reblog.hu/buka-peter-egy-ujabb-tehetseges-hazai-zongorista ), szerintem kiváló darab lett ez is. Hallgassátok meg!

Van azonban egy másik video is, amit én az első posztoláskor, amikor kigyűjtögettem a kedvenceimet nektek nem vettem észre.
Azóta azonban ráleltem a Finding The Best Friend címet viselő felvételre, ami több, mint "egyszerű" klip. Ha megnézitek és meghallgatjátok az alatta futó Alan Walker - Alone dallal együtt, rájöttök szerintem ti is, mekkora zsenialitás alkotott. Látszik, hogy kemény és időigényes munka van mögötte, egyrészt már önmagában a szinte kaszkadőri mutatványokat végrehajtó főszereplő Péter játéka tökéletes és mellette a másik főszereplő kutya is profin szerepel. Arról nem is beszélve mekkora időt átívelő forgatásról lehetett szó, hiszen míg az egyik pillanatban nyárias természeti képeket látunk, következő snittben már hófedte, hideg téli kép fogad minket.
Elképesztő életszagúsággal mutatják be, hogy mennyire a véletlenszerűség szülheti, hogy hol és "kiben" lelsz legjobb barátra, aki mindig melletted lesz. Tökéletes a kliprendezés, még maga az "úton" szituáció is szimbolikusan mutatja, hogy a legjobb barátok a "legzordabb időkben" is együtt, egy úton, egymás mellett tartanak. Engem megfogott, nézzétek meg ti is!


Follow me on Facebook: 
https://www.fb.com/PeterBukaOfficial

Follow me on Instagram: 
https://www.instagram.com/peterbuka

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC1IocYhHcmBkdvOKbncLb0w/videos


Kép forrása: youtube.com

0 Tovább

Két lépés távolság, avagy egy újabb romantikus mestermű

Két lépés távolság Five Feet Apart Haley Lu Richardson Cole Sprouse Romantikus film Dráma Barátok Legjobb barátok Ajánló

Five Feet Apart - Egy hete készültem erre a filmre, annyira beütött nálam az előzetes. Úgy voltam vele, hogy felrúgta a mércét a Csillagainkban a hiba szintjére, ami tudjuk jól, hogy egy erős 10-es. Ez egyik oldalról jó, másik oldalról kockázatos, hiszen csalódhatok, de optimista voltam és bummm, megérte az egy hét várakozást, egy csoda ez a film.

Elképesztően romantikus és ízig-vérig szerelmes. Másodpercig sem sztereotíp, és még csak pillanatra sem ül le. Úgy cikázik a feszült és nyugodt eseménysorok között, hogy az pont tökéletes és merőben életszagú. A poénok lágyak, nem erőltetettek, szerethetőek. Az előzetes sokat mutat a filmből, de nem mindent. Kimondottan ajánlom azoknak, akiket anno a Csillagainkban a hiba vagy a Mindenség elmélete is megfogott.

Két lépés távolság Five Feet Apart Haley Lu Richardson Cole Sprouse Romantikus film Dráma Barátok Legjobb barátok Ajánló

Óriási erővel prezentálja azt az élniakarást, ami, mintegy varázserő születik meg Will-ben (Cole Sprouse), miután beleszeret a szintén vele egy kórházban, tüdőtranszplantra váró lányba, Stella-ba (Haley Lu Richardson). Mindketten más-más betegséggel küzdenek, de Will betegsége végzetes lehet Stella-ra.. ezért "két lépésnél" közelebb nem kerülhetnek egymáshoz. Számtalanszor építi fel mégis a film a feszült pillanatokat, átjön a mozivásznon a "szenvedélyes szenvedés", amikor minden porcikájukkal vonzzák egymást, mégsem szabad, amire vágynak..

Két lépés távolság Five Feet Apart Haley Lu Richardson Cole Sprouse Romantikus film Dráma Barátok Legjobb barátok Ajánló

Túl sokat nem szeretnék spoilerezni, az eddigiekkel nem árultam el titkot, ezeket adja az előzetes is, szóval bátran üljetek le elé, megéri. Nem hétköznapi érzelemdús, ugyanakkkor jóadag drámai pillanatot is tartalmazó mesterművet tálalnak elénk. Megéri az utolsó percig a stáblistával együtt, kiváló a zenei aláfestés.

Két lépés távolság Five Feet Apart Haley Lu Richardson Cole Sprouse Romantikus film Dráma Barátok Legjobb barátok Ajánló

Fontosnak érzem megjegyezni, hogy nem csak kettejük kalandos szerelmi történetéről és a betegségekkel való drámai küzdelmükről szól. Merőben hitelesen és szintén életszagúan mutatja be, mennyire fontosak a barátok, a barátokkal és legjobb barátokkal töltött idő és úgy összességében rámutat annak fontosságára, hogy az Életünkben mit merünk vagy nem merünk megélni és igenis merjünk élni..

IMDB szerint 7,1 pont, igen, a fejembe láttok, ez kérem szépen egy kőkemény 10 pontot érdemlő film nálam.
Zsepiket kézhez, és Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: cinescopia.com
Kép2 forrása: elitedaily.com
Kép3 forrása: scannain.com
Kép4 forrása: odeoncinemas.ie

0 Tovább

Shazam!, mikor a legjobb barátod szuperhős

Nem tudom ki hogy van vele, nekem már kicsit sok a szuperhősös filmekből. Szó se róla, egy jól megírt adaptáció, egy frappáns forgatókönyv rendben, legyen, de mikor már tízen vannak egy filmben meg mindenki szuperképességekkel bír, nekem már kezd unalmas lenni.. node ennyit a negatívumról. Úgy voltam a Shazam!-mal megmondom őszintén, hogy láttam moziplakátot, mondom a zenefelismerő programból biztos készítettek valami muzikális filmet, aztán nem.

Ez egy negyvennyolcadik szuperhős és kizárólag legjobb barátom, Gábor ajánlására néztem meg, amúgy kihagytam volna, mert az előzetes annyira erőltetett humorral volt átitatva, hogy mondom ha ez a kivonat, akkor kérem a következő filmajánlót..

 


Amúgy gyorsan közbevágok saját magam írásába, hogy tudjátok a fentiek ellenére ez egy pozitív kritika fog a végére kerekedni ám, csak muszáj volt leírjam miként ültem le eléje. Nos, az alapsztori ugye adott, hatalmas erőt őríz egy mágus és vigyáz a hét főbűn szellemeire, de át kell adja erejét.. ugorjunk, mert spoiler lenne, de amúgy mókás, hogy a mágust első blikkre "piros Gandalfnak" kereszteltem, nem érdekes, majd érteni fogjátok.

A film kicsit túl van tolva poénból, de azért csak elérte, hogy azt mondjam megéri megnézni. Mert elgondolkoztat. Van egy nagyon jó mondat benne, "Jó dolog a szupererő, de nem ér semmit, ha nem tudod megosztani másokkal".

Persze ezt majd akkor fogjátok elsősorban érteni, ha már láttátok, de szerintem kicsit átgondolva, több ez a mondat, mint ami.. mindesetre nekem tetszett.

Nagyon jók a gyerekszínészek és azért a sok zsibbasztó poén mellett akadnak jól elsütöttek is. Látványos és bőven gazdag akciójelenetben, de inkább úgy nézzetek rá, mint a Deadpool-ra, vagyis semmi komolyságot ne várjatok tőle igazán (vagy mégis?).

Kikapcsol, szórakoztat és egy idő után mégiscsak elvarázsol. Ja igen és mégegy érdekes gondolat: "Ha választhatnál, te melyik szupererő birtokosa lennél? Repülni akarnál tudni vagy láthatatlanná válni?" veti fel a film másik kérdésként. Nah? Ti? Melyiket választanátok? :)
Összességében kellemesen csalódtam a filmben, és ritka kivételek egyike, amikor még IMDB értékelésével is egyet értek, mikoris 7,7 pontot voksolunk "mindketten".

Ui.: nade most őszintén, mekkora jó már, ha a legjobb spanodról kiderül, hogy szuperhős, te is együtt akarnál ebédelni vele, naná, hogy a film adja.
Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: tvmoviefix.com
Kép2 forrása: shazammovie.com

 

0 Tovább

Cookies of Isti

blogavatar

Film- és sorozatajánló. Koncertbeszámoló. Színházi előadás. Motiváció.

Utolsó kommentek