Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fagyos pokol - Josh Hartnett drámai csúcsszerepben

Fagyos pokol 6 Below: Miracle on the Mountain Josh Hartnett Igaz történet Életrajzi film Dráma Kalandfilm Motiváció Ajánló

6 Below: Miracle on the Mountain - Mostanában majdnem minden évre jut egy igazán magasszínvonalú, küzdelmekkel teli életrajzi dráma a természetben (127 óra, Everest vagy éppen a Visszatérő). Jelen esetben Eric LeMarque valós történetét bemutató kalandfilm repít el minket igazi, drámai magasságokba.

Josh Hartnett alakítja a főszereplő Eric karakterét, aki gyerekkorában hokimeccseken játszott, de kilépett.. onnantól az élete lejtmenetbe kezdett, próbált felállni, de rossz döntések sora után rászokott a drogokra is. Aztán új szenvedélyt talált magának, kipróbálta a snowboardozást. Élvezte a veszélyt, a határtalanságot, mígnem egyik alkalommal túlzottan rossz döntést hozott. Letért egy hivatalos pályáról és úgy döntött maga fedezi fel az ismeretlen területet.

Fagyos pokol 6 Below: Miracle on the Mountain Josh Hartnett Igaz történet Életrajzi film Dráma Kalandfilm Motiváció Ajánló

Döntése következményein vezet végig a film és azon a hatalmas, embert próbáló küzdelmen, amivel szembe megy azokkal a kihívásokkal, amikkel úgy véli a hegy egyfajta büntetésként állítja szembe. Támadnak rá farkasok, küzd az éhhalállal, szenved a szomjúságtól, mégis kapaszkodik a hitébe, hogy nem eshet el, nem bukhat el, nem győzheti le a hegy, nem vallhat kudarcot..

Fagyos pokol 6 Below: Miracle on the Mountain Josh Hartnett Igaz történet Életrajzi film Dráma Kalandfilm Motiváció Ajánló

Gyönyörű téli tájon kalauzol minket a film köszönhetően a rengeteg akció- és drónkamera felvételnek, gyakorlatilag a főszereplővel együtt siklunk a hófedte tájon. Külön kiemelném, akinek ez számít, hogy láthatóan élő farkasokkal forgattak és nem "rajzoltakkal", ez szerintem mégjobban dob a film által végig prezentált feszültségen és a főhőstől látható, motiváló hatású elszántságon, élniakaráson, bizonyítási vágyon.
IMDB szerint 5,7 pontot érdemel, tőlem kapja a 9,5-et.
Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: klips.says.com
Kép2 forrása: netflix.com
Kép3 forrása: cineman.pl

0 Tovább

Két lépés távolság, avagy egy újabb romantikus mestermű

Két lépés távolság Five Feet Apart Haley Lu Richardson Cole Sprouse Romantikus film Dráma Barátok Legjobb barátok Ajánló

Five Feet Apart - Egy hete készültem erre a filmre, annyira beütött nálam az előzetes. Úgy voltam vele, hogy felrúgta a mércét a Csillagainkban a hiba szintjére, ami tudjuk jól, hogy egy erős 10-es. Ez egyik oldalról jó, másik oldalról kockázatos, hiszen csalódhatok, de optimista voltam és bummm, megérte az egy hét várakozást, egy csoda ez a film.

Elképesztően romantikus és ízig-vérig szerelmes. Másodpercig sem sztereotíp, és még csak pillanatra sem ül le. Úgy cikázik a feszült és nyugodt eseménysorok között, hogy az pont tökéletes és merőben életszagú. A poénok lágyak, nem erőltetettek, szerethetőek. Az előzetes sokat mutat a filmből, de nem mindent. Kimondottan ajánlom azoknak, akiket anno a Csillagainkban a hiba vagy a Mindenség elmélete is megfogott.

Két lépés távolság Five Feet Apart Haley Lu Richardson Cole Sprouse Romantikus film Dráma Barátok Legjobb barátok Ajánló

Óriási erővel prezentálja azt az élniakarást, ami, mintegy varázserő születik meg Will-ben (Cole Sprouse), miután beleszeret a szintén vele egy kórházban, tüdőtranszplantra váró lányba, Stella-ba (Haley Lu Richardson). Mindketten más-más betegséggel küzdenek, de Will betegsége végzetes lehet Stella-ra.. ezért "két lépésnél" közelebb nem kerülhetnek egymáshoz. Számtalanszor építi fel mégis a film a feszült pillanatokat, átjön a mozivásznon a "szenvedélyes szenvedés", amikor minden porcikájukkal vonzzák egymást, mégsem szabad, amire vágynak..

Két lépés távolság Five Feet Apart Haley Lu Richardson Cole Sprouse Romantikus film Dráma Barátok Legjobb barátok Ajánló

Túl sokat nem szeretnék spoilerezni, az eddigiekkel nem árultam el titkot, ezeket adja az előzetes is, szóval bátran üljetek le elé, megéri. Nem hétköznapi érzelemdús, ugyanakkkor jóadag drámai pillanatot is tartalmazó mesterművet tálalnak elénk. Megéri az utolsó percig a stáblistával együtt, kiváló a zenei aláfestés.

Két lépés távolság Five Feet Apart Haley Lu Richardson Cole Sprouse Romantikus film Dráma Barátok Legjobb barátok Ajánló

Fontosnak érzem megjegyezni, hogy nem csak kettejük kalandos szerelmi történetéről és a betegségekkel való drámai küzdelmükről szól. Merőben hitelesen és szintén életszagúan mutatja be, mennyire fontosak a barátok, a barátokkal és legjobb barátokkal töltött idő és úgy összességében rámutat annak fontosságára, hogy az Életünkben mit merünk vagy nem merünk megélni és igenis merjünk élni..

IMDB szerint 7,1 pont, igen, a fejembe láttok, ez kérem szépen egy kőkemény 10 pontot érdemlő film nálam.
Zsepiket kézhez, és Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: cinescopia.com
Kép2 forrása: elitedaily.com
Kép3 forrása: scannain.com
Kép4 forrása: odeoncinemas.ie

0 Tovább

Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya

Sweeney Todd - The Demon Barber of Fleet Street - Nos, azt kell mondjam különleges produkció, ami ha nem olvasnánk utána, akkoris tudnánk, hogy Tim Burton rendezés, annyira minden ízében magán hordozza a rendezőre oly' jellemző stílusjegyeket és sötét képi világot.

 


Nem először dolgozott már ennél az alkotásnál együtt a színészlegenda Johnny Depp és a rendezőóriás Tim Burton. Olyan színházi adaptációt tettek le végeredményként az asztalra, ami egyszerre sokkoló és vicces, de nem vígjáték, egyszerre thriller és horror, de másik szemmel nézve romantikus dráma, sokféle kettősséget ötvöz és gyönyörűen lavíroz a műfajok között.

Rögtön szólok, ez sokkal inkább "éneklős" musical, mint film (ha valaki inkább filmesebb műfajra vágyik, annak inkább az alábbi írásomat javaslom: A legnagyobb showman.). Mikor először láttam én pont fordítva vártam, de ugyanakkor pozitívan csalódtam, remekművet láttam.

Nehéz magát, a történetet elmesélni úgy, hogy ne legyen sejhető túl sok minden. Így inkább csak annyit mondok, hogy emberünk, Sweeney Todd egy bosszúálló karakter, egy karizmatikus borbély, aki "magánakvaló módon" szolgálja ki a kezei közé kerülő vendégeket.
Lássunk két részletet a filmből, hogy mire számíthattok:

 

 


IMDB szerint 7,4 pont, nem nem, persze, hogy csóválom a búrámat, ez legalább 9,5 pontot ér.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: decubeeyalgomas.blogspot.com

 

0 Tovább

Gorillas in the Mist - Gorillák a ködben

Ne tessék megijedni a film készültének évszámától, higgyétek el, régen is készítettek igazán maradandó alkotásokat, hovatovább a Gorillák a ködben is egy ilyen típusú örökzöld alkotás. Megtörtént esetet dolgoz fel, Dian Fossey életének azon útját mutatja be, amikor elindul a veszélyes Ruandába megszámolni a kihalás szélére jutott hegyi gorillákat. Azt gondolja viszonylag egyszerű a feladat, de számtalan akadályba ütközik.

 


Már a gorillák felkutatására maga mellé fogadott nyomkeresőről is kiderül, sokminden állathoz ért, de a gorillák nyomainak elemzése nem éppen specialitása. Közben polgárháború is dúl. Hosszú hónapok és évek telnek közben, mialatt Dian Fossey megtanul kommunikálni az állatokkal. Nagyon lassú és elképesztő türelmet igényel ez, összesen 18 évet töltött a gorillák tanulmányozásával. Ez idő alatt olyan közel került az állatokhoz és azok megértéséhez és saját maga megértetéséhez velük, amennyire másnak azelőtt még soha.

A drámai hangvételű alkotás gyönyörű tájakon kalauzol minket. Fontos azért kiemeljem, hogy valószínűsítem többen láttátok a Kongó című akció-thrillert, mint ezt a filmet. Óriási különbség van látványban, itt élő állatokkal forgattak, elképesztő mennyit ad ez a film hitelességéhez, mekkora különbség van, ha nem digitálisan megrajzolva kerül a képkockákra egy állat.

A főszerepet zseniális játékkal az a Sigourney Weaver játsza, akit nem kell bemutatni szerintem, tengernyi filmtörténelmi remekműben játszott fő- és mellékszereplőt. Legendás széria az Alien, ami talán leginkább meghozta számára a hírnevet, de ő volt a királynő az 1492 - Paradicsom meghódítása történelmi filmben, vagy óriásit alakít az Imák Bobbyért illetve az Avatar filmekben egyaránt, de azért gyorsan említsük meg a fiatalabb generációnak, hogy ő szerepel a Szellemírtókban is.

IMDB szerint 7 ponton áll, nomost, ha már a fenti bejegyzésben több filmjét is említettem, legmagasabb pontszámmal az Alien sorozat részei állnak és minden filmje szinte csak azok után. Én nem értek egyet, pedig Alien fan vagyok. Nálam a Gorillák a ködben, az 1492 valamint Imák Bobbyért van a dobogó legelején 9-9-9 ponttal és rögtön utánuk az Alien széria és a többi.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: imdb.com

 

1 Tovább

The Guardian - Hullámtörők

The Guardian Hullámtörők Vízimentők Kevin Costner Ashton Kutcher Katasztrófafilm Dráma Motiváció Kritika



Mára egy bő tíz éves, ugyanakkor zseniális alkotással készültem, mégpedig a két nagy hollywoodi sztár, Kevin Costner és Ashton Kutcher főszereplésével készült Hullámtörőkkel. Az alaptörténet egyszerű, Ben Randall (Costner) legendás vízimentő átéll egy balszerencsés kimenetelű mentőakciót. Kiborul, de folytatná pozíciójában, főnökei viszont úgy látják pihenő pályára küldik és kivennék a mentésekből egy időre és átküldik újoncok kiképzésére. Megalázónak érzi ezt, nem is akarja elvállalni, inkább felmondana, ám mégis belefog. Teszi mindezt meglehetősen sajátságos hozzáállással, kőkemény, kesztyűs kézzel bánik a rábízott csapattal.


Itt találkozik szembe egymással a két színészóriás, a nagyképű, önelégült Jake (Kutcher) és Ben Randall (Costner). Jake mindenkinél jobbnak véli magát és mindenkinél jobb akar lenni, még Ben Randall-nál is. Fejébe veszi, hogy megdönti minden úszásban elért rekordját. Eleinte nem jönnek ki egymással, Ben rossz szemmel nézi, hogy Jake ilyen hozzáállású, de aztán meglátja benne egykori önmagát és az igazi küzdőszellemet is. Esélyt ad neki, persze nem egyszerűen. Harcoltatja, próbák elé állítja, Jake pedig igazi jellemfejlődésen megy keresztül.

Még egy kocsmai verekedéssel is "segít" egyik újonc társának a félelmei leküzdésében, amivel persze kihúzzák a gyufát és majdnem kirúgják Jake-et, mint felelőst a galibáért. De Ben meglátja a dolog mögötti motivációt és segítő szándékot, amiért az egészet Jake elköveti és mellette a felelősséget magára vállalja. Nem bünteti meg Jake-et.

Az egész film óriási erőt és motivációt közvetít. Kicsit olyan, mint a legendás könyvadaptáció, a A békés harcos útja. Persze más, de ahhoz tudnám hasonlítani. Kevin Costner jellemzően elmondható, sok hős szerepbe bújt már, de filmjei közül ez az alkotás ott van biztosan a TOP3-ban nálam.

Ha elvonatkoztatunk, talán sokan magunkra ismerünk, időnként kell, hogy vki rávilágítson milyen hibáink vannak, segítsen azokat elhagyni és ugyanakkor motiváljon úgy, hogy közben az eredeti, saját személyiségünkhöz tartozó, makacs harciasságból fakadó erő és önbizalom ne vesszen el, pusztán ha úgy tetszik "átformálódjon" és arra tudjuk használni, hogy jobbak és kívül-belül-testben-fejben erősebbek legyünk, másokat is mi is motiválni tudjunk, erőt adjunk és utat mutassunk.

Az utolsó percig igazi akciódús dráma és katasztrófafilm egyvelege. Tízszer jobb és komolyabb, mint a nem oly' régi Baywatch, szóval ha még nem láttátok, még véletlenül se véljétek, hogy ahhoz hasonlít.
IMDB szerint 6,9 pont, nos, a fentiek szerint sejtitek, hogy még mindig nincs egyetértés köztem és IMDB között, tőlem kapja a 10 pontot.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: imgnooz.com

0 Tovább

Only The Brave - A Bátrak

Only The Brave A Bátrak Tűzoltók Katasztrófafilm Dráma Kritika

Ritkán készülnek olyan igazán átütő, drámai katasztrófafilmek, amik kevésbé a látványorgiára mennek rá, mintsem inkább az adott történet valóban drámai oldalát próbálnák bemutatni. Hozok rögtön egy kontrasztot, a majdnem tíz évvel korábban bemutatott Firestorm - Tűzvihar című, szintén tűzoltókkal foglalkozó film, sokkal inkább egy instant-brutál-akciórobbanás, mint egy megrázó hatású történetelmesélés. Ugyanakkor gyorsan hozzáteszem, azis egy jóféle produkció.

Az Only The Brave teljesen más. Igaz történet alapján készült, ízig-vérig jól felélpített dráma és katasztrófafilm mesteri egyvelege.


A 'Granite Mountain egyesek' valós történetét dolgozza fel. A történet alapján egyre magasabbra szeretnének törni, nagyobb célok, jobb fizetés, elhivatottság.. közben persze mindenki magánéletébe is belelátunk, ahol szintén drámaibbnál drámaibb helyzetekkel szembesülünk, konfliktusok sora párkapcsolatokban, házasságokban, családokban, nem egyszerű a tűzoltók élete. Egyre másra kapják a megbízásokat, haladnak a célok felé, aztán jön egy semmiségnek tűnő eset..

"Egy tűzoltó csapat 2013 júniusában, a Yarnell hegyi tűz ellen kell megküzdenie, amely az eddigi legveszélyesebben elterjedt tűz." (Forrás: Wikipedia)

Azt kell mondjam nem szeretem azokat a filmeket, ahol kevés a zenei aláfestés, nyomasztó hangulatot keltenek a nézőben vagy akár teljesen súlytalanná válik a film története (aki igazán ismer, tudja rólam egyik kedvenc filmzeneszerzőm Hans Zimmer, noh hát őróla szoktam mondani, ha ő készíti akármelyik film zenéjét, az a film már csak jó lehet). Ebben a filmben kevés a zene, sokkal több a csend. De ez ebben az esetben így van jól, ez is elősegíti a drámai hangulat fokozódását, a feszülségek átérzését a konfliktusokban vagy az izgalmakat az oltásoknál.

Meg kell mondjam, kevés filmen tudom elpityeredni magam, noh ez a film a csúcspont környékén már hozta is ezt a reakciót, szóval neszeneked Armageddon és akciókatasztrófafilmek. Ezzel a filmmel igazi remekművet tettek le az asztalra szerintem és az IMDB 7,7 pontozását én megintcsak felülpontoznám, tőlem kapja a 9 pontot, Tapssal!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: flickeringmyth.com

0 Tovább

A Star Is Born - Csillag Születik

Csillag születik Lady Gaga Bradley Cooper Dráma Koncert Kritika

Magam részéről úgy ültem le a film elé, hogy nem néztem meg sem előzetest, illetve nem olvastam kritikát, pusztán a rádiókban sokat játszott Shallow alapján éreztem egyre jobban motivációt a film megtekintésére. Bár megmondom őszintén azt hittem valami beszavazóshow típusú felfedező beütésű film lesz, de nem, nem ilyennel van dolgunk, ez valami sokkal több ennél, egy zseniális dráma, romantikus jóféle zenékkel, érzelmes mély dalokkal. Rólam sokan tudják, hogy a nagy dívák közül Madonna a kedvencem, így nem érhet az a vád, hogy elfogult lennék Gagával kapcsolatosan. A kedvencem amúgy a The Edge Of Glory évekkel ezelőttről tőle.
Szinkronos előzetes:

Ezzel együtt már nyugodtan írhatom, hogy elképesztően jó színészi képesség mellé párosul a tökéletes hang :) Olyan hiteles színészi játékkal tálalják elénk Bradley Cooper-rel (aki nem mellesleg a film rendezője is) az alkoholizmust, mint problémát egy párkapcsolatban vagy éppen egy karriert illetően, de magát kettejük romantikus kapcsolatát, hogy a szó legpozitívabb értelmében a fotelbe szögezi a nézőt. Nyilván léteznek erősebb drámák és romantikus jellegű filmek, de nem gondoltam volna, hogy a Másnaposok trilógia főhőse, ami ugye vígjáték, képes ilyen témájú produkcióban ennyire átütő szerepet hozni Bradley Cooper, és akkor még profi éneklés is ott van.
Koncertpillanatok, teljes dal produkciók, párkapcsolatbani konfliktusok, mély és drámai viták, érzéki és megható romantikus momentumok egyaránt sorakoznak a film kockáin. Több dal is felkerült a rádiók játszási listájára a filmből, a talán legismertebb mostanra a Shallow lett.

Szívesen ajánlom mindenkinek aki szereti Lady Gaga-t, aki szeretne egy látványos, jó zenei betétekkel megtűzdelt, hangulatos, ugyanakkor komoly gondolatokat is boncolgató, romantikus filmet nézni. IMDB szerint 7,9 pont, én azt mondom bátran kerekítsük fel 8-ra.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: collectors.com

0 Tovább

Cookies of Isti

blogavatar

Film- és sorozatajánló. Koncertbeszámoló. Színházi előadás. Motiváció.

Utolsó kommentek