Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mary Poppins visszatér * Boldog Gyermeknapot

Mary Poppins Returns - Gondolkoztam egy darabig, hogy milyen különlegességgel jöjjek így gyermeknap alkalmából és végül legjobb barátom, Gábor segítségét kértem, aki sűrűn jár színházba. Nem, most még nem színházi ajánló érkezik, mozifilm-musical. Beajánlotta nekem a tavaly mozikban futott Mary Poppins visszatér.


Megvallom őszintén általános iskolás koromban többszöris láttam az első részt, de semmi nem ugrott be az esernyővel repkedő hölgyön kívül, de Gábor azt mondta sebaj, az első rész nélkül is érthető, és igaza van. Kérem szépen az 1964-es (ekkori az első rész, ami IMDB-n 7,8 ponton áll) történetből évtizedeket ugorva lépünk be a Banks család életébe, akik éppen meglehetősen nehéz helyzetben vannak. Veszélyben a családi ház, amiben élnek és ha nem sikerül valamit kitaláljanak határidőig, a bank kaparintja meg az otthonukat.

De betoppan, pardon, beröppen az életükbe Mary Poppins és fenekestül felforgatja azt a szó legpozitívabb értelmében. Csodálatos, szemet kápráztató, olyan élethű grafikai effektek, megoldások és elmosódások vannak a valóság és a rajzolt világ között, hogy még a sokat látott szem is feladja a keresgélést a határvonalak között és inkább belemerül abba a vizuális és muzikális élménybe, ami hihetetlen egyedülálló és varázslatos.

Az éneklések is szinkronizálva vannak, aki esetleg attól tartana, hogy a gyermek majd nem érti a fél musicalt, nem-nem, kérem itt mindenre adtak. Pár pislantást vetettem néhány cikkcímre illetve hozzászólásra, több volt a negatív, jobb is, hogy előre nem olvastam ezeket, kár lett volna kihagyni ezt a remekművet, ti se hagyjátok ki! IMDB szerint 6,9 pont, engem elkápráztatott, ezért erős 9 pont!
Nassoljátok és Boldog Gyermeknapot! ;)

Kép1 forrása: ballstatedaily.com
Kép2 forrása: cnn.com

 

0 Tovább

Varázslat, mágia, kaland és egy különleges család

Wizards os Waverly Place The Movie Varázslók a Waverly helyből A film Varázslat Varázslók Mágia Illúzió Családi film Mozifilm Selena Gomez David Henrie Vígjáték Kalandfilm Ajánló

Wizards os Waverly Place The Movie - Varázslók a Waverly helyből A film - Magam részéről kiskorom óta kedveltem az illúzionista produkciókat, mikor például még fénykorában dolgozott David Copperfield is, de bírom a "streetmagic"-es jelenkori illúziunistákatis, majd tervezek bejegyzést a témához. Ez a film persze többnyire cgi és egyéb speciális effekttel varázsol, no meg a kisugárzásával, amit a laza másfél óra alatt a képernyőn keresztül kapunk.


Rendkívül kellemes adaptáció lett, ugyanis annak mondom aki nem ismerné, ez egy (azonos címen futott) sorozat mellett gyártott mozifilm. Mindkettő Disney, de ettől még legalább annyira szól felnőtteknek, mint gyermekeknek. Gyönyörű a látvány, elképesztő nyárias hangulatot idéz elő, szívmelengetően szerethető és szórakoztatóan vicces.

Wizards os Waverly Place The Movie Varázslók a Waverly helyből A film Varázslat Varázslók Mágia Illúzió Családi film Mozifilm Selena Gomez David Henrie Vígjáték Kalandfilm Ajánló


Az alapsztori, hogy van egy varázslócsalád, ki-ki ilyen-olyan szintű tudással. Elmennek nyaralni, megbeszélik, hogy varázslatszünettel, de persze a tinédzserek nem tudják megállni, aztán ebből nem kis kalamajka lesz. Véletlenül egyikük olyan varázslatot igéz, amivel a szüleik többé nem a szüleik, és persze ezt vissza kell csinálni. Útjára indulnak hát a rejtelmes szigeten, lapozgatják a speciális könyvüket varázsigék után, vicces illúziókat és eredményeket elérve, de persze semmi dráma, ez egy szórakoztató családi történet.

Egyik főszereplőként nem más játszik, mint Selena Gomez, akit jelenleg sokkal inkább énekelni hallunk. Nekem mondjuk színészként jobban szimpatikus, de hát részletkérdés. Egy gyönyörű testvéri kapcsolatot is kibont a film, pont közte és bátyja Justin (David Henrie) között, tele megmosolyogtató konfliktussal.
Összességében egy kimagaslóan kellemes kikapcsolódást nyújtó filmalkotást kapunk, így IMDB 6,3 pontját radírozzuk ki szépen és írjunk be egy nagyon erős 9-est a helyére.
Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: justwatch.com
Kép2 forrása: youtube.com

0 Tovább

Ufók a padláson


Aliens in the Attic - Ezúttal egy igazán szórakoztató, laza, ugyanakkor csúcsszuper családi vígjátékkal érkezem. A cím megtévesztő, ez nem egy újabb X-Akta Scully-ékkal, bár már szomjazom az újabb epizódokat és a legendás introzenét, node majd folytatják.


Az Ufók a padláson egy parádés szereposztású produkció, zseniális karakterválogatással, sok-sok humorral, karatézó nagyival, távirányított "Ken pasival", jópár speciális effekttel, ami abszolút nincs túltolva.

Az alapsztori viszonylag egyszerű, de nem is kell hozzá több. Egy család nyaralni indul, házat bérelnek, közben a földre érkezik négy apró földönkívüli, akik felettébb mókás ügyefogyottsággal szórakoztatják a film nézőit, harcba száll a két oldal egymással a Föld megmentéséért/leigázásáért. Ja igen, hogyanis?! Szóval az "ufók" fegyvere nem hat a gyerekekre, csak a felnőttekre, így a gyerekek fejükbe veszik, hogy ők mentik meg a "csúnya rovaroktól" a világot. A film legalább annyira megmosolyogtató, mint ahogy próbálom körülírni.

Poénok és a mókás helyzetek sorra követik egymást. Tökéletes kikapcsolódás egy nehezebb, nyűgösebb hétköznap után minden felnőtt számára is.
Ja és igen, természetesen van egy különc a földönkívüliek közt, aki segít, így a film végére láthatjuk, milyen jó is, ha az embernek vannak "különleges barátai" is és nem minden ufo-tól kell félni. :)
IMDB 5,4 pontot voksol én azt mondom erős 8. Nézzétek családdal, haverokkal, barátnővel, szuper!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: xdesktopwallpapers.com

1 Tovább

Cookies of Isti

blogavatar

Film- és sorozatajánló. Koncertbeszámoló. Színházi előadás. Motiváció.

Utolsó kommentek