Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Münó, a holdbéli manó - Őrzők harca

Münó  a holdbéli manó Francia mese Animációs film Ajánló

Mune, le gardien de la lune - Avagy a franciák is tudnak mestermű animációs mesét készíteni. Igen-Igen, ritka kivételek egyike, mikor nem Disney alkotást dícsérek. Ez a mese egy igazi ínyenc darab. Káprázatos a szemnek, gyönyör a léleknek és zene a fülnek.


Elképesztő látványvilág tárul elénk, amiből sok ízelítőt mutat már maga az előzetesis és noha szerintem elsősorban gyerkeknek készült, felnőttként is megtaláljuk benne a nekünk szánt, rejtett mondanivalókat. Tanulságos, szép és szórakoztató. Kellemesen vicces, nagyon jól hozza a magyar szinkronban Szabó Győző a nagy hős, a Nap őrzőjének magyar hangját.

Mert ami azt illeti az alapsztori itt ugye akörül forog, hogy a Holdnak és a Napnap őrzői vannak, de mindkettő túl idős már, így új karaktert kell választani, folyik a harc, jó és rossz között, elrabolják a Napot, a Hold meg "balesetet szenved", fejetetejére fordul minden, galiba galibát követ, de aztán persze hőseink nem hagyják magukat. Semmi félelmetes, pedig lemennek az alvilágbais. Szemet gyönyörködtető, bámulatos grafika.

Münó  a holdbéli manó Francia mese Animációs film Ajánló

IMDB szerint 7,2 pont, biztos nem jött át nekik, higgyétek el, erős 9 pont.

Úgy döntöttem ennek a produkciónak az ajánlásával szeretnék minden kedves olvasómnak Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánni!
Nassoljátok! ;)

Kép1 forrása: mangalerie.fr
Kép2 forrása: programme-tv.net

0 Tovább

Hős6os

Big Hero 6 - Avagy a 'kivételek egyike'. Igen-Igen 3D és mégis kedvelem, pedig mostanra aki olvassa a blogom, tudja, a kézzel rajzolt rajzfilmekért rajongok elsősorban. A Hős6os azon ritka mesék egyike, mely a 3D ellenére is a szívem csücske lett. Az egész mesét átlengi egy különleges feeling B-MAX a speciális 'robotfigura' karakterének köszönhetően. Ő az, akit arra fejlesztettek ki, hogy elláson, ha megsérülsz vagy éppen feleljen a hangulatodért, hogy az mindig jó legyen, esetleg védelmezzen, ha arra van szükség.


Ha úgy vesszük, mintha egy különleges barátról lenne szó, ott van melletted, meghallgat, segít, figyel rád.. Persze az egész, mint majd' minden mese, szól a jó és rossz harcáról is és naná, hogy mi lesz a vége, szóval erről nem spoilerezek külön. Viszont meg kell említsem, hogy hatalmas zenéket ültettek a mese alá. Például óriásit szól a Fall Out Boy együttestől az Immortals:


Amikor először és másodszor láttam, vhogy a film legjellemzőbb plakátja ugrott be, amikor a kisrác átöleli B-MAX-et, a formailag és anyagát tekintve is kimondottan úgy kialakított robotot, hogy az minden porcikájánál fogva puha és kerekded, gyakorlatilag így is azt sugallva, őtőle nem hogy nem kell félni, hanem "kapaszkodj és támaszkodj rá bátran, megvéd".

Sok viccesebbnél viccesebb jelenetsor tarkítja a filmet, gazdagon telepakolták szórakoztató részekkel, úgyhogy szívesen ajánlom bárkinek kortól függetlenül. Sok film készült ember és robot, gyermek és robot közti kapcsolatról, de szerintem a Hős6os kiemelkedően jó és zseniális darab lett, így, amikor az IMDB 7,8 pontját felülpontozom 9,5-re, higgyétek el, ha azt mondom látni kell!
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: meselandia.tv

0 Tovább

The Grinch (2018)

The Grinch 2018 Karácsony Animációs film Mese Kritika


Mikoris néz meg az ember egy meghitt hangulatú karácsonyi mesét? Hát természetesen nem sokkal húsvét előtt. Legalábbis a magamfajta, aki decemberben azon a véleményen volt, hogy biztos a 2000-es Jim Carrey féle Grincs-et adják felújított kópiával a mozikban.


Node, mint kiderült nem erről van szó. Most így március közepén sikerült megtapasztalnom. Pozitívan csalódtam a produkcióban. Ritka, amikor az "eredeti" verziót, már ha a 2000-es változatot nézzük, sikerül megugrani, mitöbb überelni. Jó-jó, azóta fejlődött a technika is, de azért kellett belepumpálni kreatív ötleteket is.

Arról nem is beszélve, hogy ennyire szó szerint színes mesét, régen láttam. Gyönyörűen pompáznak a karácsony és a tél legmeghatározóbb színei. Továbbra is tartom, hogy a kézzel rajzolt rajzfilmek überelhetetlen élményt nyújtanak és a 3D technológia soha nem fogja ugyanazt adni, de ez magánvélemény. Van azért amikor engem is sikerül elvarázsolni, mint a Hihetetlen család vagy a Hős6os 3D grafikájával és immáron ide sorolódik a Grincs is. Fantasztikus lett.

A történetből itt nem mesélek, úgyis mindenki ismeri, "a Grincs ellopja a Karácsonyt".. de aztán úgyis minden jóra fordul és a Grincs is mosolyogni fog. Mosolyogj te is és nézd meg!
IMDB szerint 6,3 pont, hát-hát, annyira szeretnivalóra és egyemmegre sikerült, hogy erős 7,5 pontot kap tőlem.
Nassoljátok! ;)

Kép forrása: fandango.com

0 Tovább

Cookies of Isti

blogavatar

Film- és sorozatajánló. Koncertbeszámoló. Színházi előadás. Motiváció.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek